fredag 20 juni 2014

Midsommarafton

Gomorron från ett halvgrått Ellös. Fast de "lovar" lite mer sol under dagen, och att vi inte skall få något regn. Men bara 15°C.

Maggie åkte hit i tisdags kväll då min styvmor skulle upp efter jobbet. Jag åkte direkt efter jobbet igår torsdag. Man kan väl säga att jag är glad att jag inte hade katten med mig... Fullt av folk. Jag hade dock tur och fick en sittplats vid fönstret på bussen från stan till Varekil. Men det var många som fick stå. Vi blev ca en halvtimme försenade pga en olycka på Hisingen, men sen lättade det upp. Det var skönt att komma fram och jag blev lika väl emottagen som vanligt. Älskar verkligen att vara här!

Vad har hänt sen sist? Brorsonen Isac tog studenten förra fredagen och vi var alla där och firade honom. I helgen lagade jag en massa mat för att ha när jag skulle opereras. Skulle. För i tisdags fick jag ett väldigt tråkigt besked. Jag fick reda på att de inte hittar något fel i min axel. Det kan ju tyckas som om det vore ett bra besked, men inte för mig. Jag har haft så himla ont i den så länge att jag verkligen hade sett fram emot att operera den så att jag skulle bli bra. Enligt röntgen så fanns där bara en liten bentagg på skulderbladet. Men vad FAN är det då som gör att jag har så ont hela tiden? Att jag de senaste 2 åren har fått gå omkring med halsduk på jobbet för att hålla axeln varm så att jag kan jobba? Tidvis har det inte räckt utan jag har haft skitont ändå. Jag vill inte tvingas sluta jobba. Jag älskar mitt jobb.

När jag fått beskedet, brevet låg i brevlådan när jag var hemma på lunchen, så bröt jag ihop fullständigt. Först inför kollegan I-M och sen inför vår VD. Det sista var lite pinsamt... men jag tror han förstår hur jobbigt jag har det nu, så det var ju en bra sak. Jag fick en telefontid med läkaren nu på tisdag, vi får se vad han säger. Jag fick också prata med en annan ortoped, som sa att man kan öppna och se vad man hittar, men det tidigaste han kan göra det är 15 augusti (åker till Kreta den 29:e...). Men först ville han att jag skulle prata med den första läkaren, så vi får se vad som händer på tisdag.

Det var i alla fall som om någon ryckt undan mattan under fötterna på mig. Jag insåg inte hur mycket jag hängt upp mig på detta förrän det inte blev av... Många tårar i tisdags kväll, men nu mår jag bättre.

4 veckor kvar till semester. Det känns som om jag har väldigt sen semester i år, men jag har som jag brukar, veckorna 30-32. Och jag är "inte alls" avundsjuk på brorsan och svägerskan som igår lyfte mot New York. Ett par dagar där, sen vidare till mitt älskade San Francisco. Ett par dagar där och så hyr de en bil och åker ner till LA och Las Vegas. Sen hem därifrån om 3 veckor. Någon gång måste jag åka till USA och se mer än San Francisco!

Jag har också blivit intervjuad av en student från Stockholms Universitet, angående min operation i Tyskland. Det handlade alltså om vård utomlands.

Det märks verkligen att Maggie trivs här uppe på Ellös. När jag såg henne igår så "hörde" jag hennes tankar: fasen kommer du nu, skall jag behöva åka hem nu? Men det hon inte vet är att jag tar bussen härifrån jättetidigt måndag morgon, och hon får stanna ända till nästa helg. Jag tar bussen upp på fredag igen. Min styvmor fyller år nästa söndag, så jag vill vara här och fira henne då. Sen fyller jag själv lördagen därpå, får se om någon kommer på mitt kalas. Det brukar vara lite svårt att skrapa ihop folk så här mitt i semestertider.

Avslutar med ett kort på Maggie. Jag försöker gå ut med henne varje kväll när vi är hemma, och det gillar hon verkligen.


Ha en riktigt bra Midsommarafton. Här är en rolig film om hur vi svenska firar midsommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar