söndag 6 juli 2014

Bästa födelsedagen

Gomorron. Sitter i mormors vävkammare med en fläkt blåsande rakt på mig. Det har varit väldigt varmt i natt, men jag överlevde tack vare fläkten jag fick låna av morbror. Hemma har jag ju min takfläkt, men sån lyx finns inte här :) Jag åkte upp i fredags direkt efter jobbet. Min syster åkte vid lunchtid och svängde förbi jobbet och hämtade mitt bagage. Så skönt att slippa släpa på min Dramaten. Och inget som kunde slå undan fötterna på mig heller :) Här är en bild på hur mitt ben såg ut i onsdags, när det var som blåast (fast det var ännu värre i verkligheten). Lite bättre nu, men det är tur att jag inte aspirerar på att ha snygga ben...När jag kom upp så satt alla på mormors altan och de hade precis ätit middag. Jag värmde min och anslöt mig till sällskapet. Alla var trötta, så vid 20 drog vi oss tillbaka. En timme senare ringde det på dörren och där stod svågern! Han hade tagit sin MC upp för att överraska syrran. De var dock inte hemma, så överraskningsmomentet blev inte lika stort då han fick ringa och kolla var de var :)


Jag visste att ingen skulle orka gå upp och sjunga för mig, jag vaknar nästan alltid först. Mycket riktigt, jag vaknade vid 6, mormor lite efter mig, och de sjungande i lägenheten bredvid kom inte förrän vid 9. Då hade mormor och jag suttit ute i flera timmar och njutit av den härliga morgonen. Jag fick en jättefin lång virkad duk av mormor, i min favoritfärg blått. Den blir perfekt på den långa byrån i mitt sovrum, där tapeterna är blå.


En närbild av ena änden:


Det var ju inte bara min födelsedag, utan även Maggies. Hela 4 år blev hon. Varje gång jag har varit här uppe sedan hon "flyttade hit" så har hon mer eller mindre gömt sig när hon ser mig. Sovit har hon gjort på mormors säng. Hemma i stan sover hon väldigt sällan i min säng. Detta gömmande och sovande på andras sängar är svårt att inte ta personligt... Men natten till min födelsedag sov hon vid mina fötter HELA natten. Jag tror hon fattade att hon inte skulle få någon födelsedagspresent annars. På morgonen fick hon 2 små möss och en leksak med kattmynta som satt i ett snöre. Mycket roligt. Men roligast var nog rosetten som satt på mitt paket, se bilden på hela duken ovan. Den var hur kul som helst! På någon minut lyckades hon ta upp rosetten och lekte sen med själva bandet.


Vädret var underbart. Lunch åts tillsammans med systern och svågern, som skulle hem till Gbg på fest. När de åkt så gick vi ner till styvmors båt för att åka och "hälsa på pappa". Det är ju 1 år och 1 vecka sedan vi sjösatte honom. Förra veckan, på årsdagen, var det så dåligt väder, så vi sköt upp det hela till denna helgen. Jag hade ju beställt perfekt väder, så det passade bra :)

Vi lämnade mormors rullator på kajen och stack ut.


Jag verkligen NJÖT. Jag räknade ut att jag inte har seglat sedan jag var och hälsade på pappa och Marita i Västindien jul/nyår 2002/2003... Förra året på "sjösättningen" så gick jag med en motorbåt.


Här är en mycket osmickrande bild på mig, men det fick bli min nya profilbild på Facebook.


Vi seglade till stället där vi sjösatte pappa, och kastade i lite blommor till honom. Vi skålade också i Whiskey. Jag hatar Whiskey, men det är obligatoriskt. Fick ett par droppar och så bubbelvatten på det, men det smakade apa ändå... Men det är som sagt obligatoriskt :) Whiskeyn har mycket passande pappas namn.
Sen styrde vi kosan hem igen och började med middagen. Jag hade beställt min favorit av allt gott mormor lagar: Flygande Jacob. Till efterrätt hade vi jordgubbar och citronkvarg. Ett tips till alla som inte smakat Valio's laktosfria citronkvarg. Gör det! Den är så otroligt god. Bara som den är, eller tillsammans med t.ex. jordgubbar. Mmmmm.

Kvällen avslutades tidigt, sjön suger och vi var alla trötta i värmen. Detta var en helt perfekt födelsedag. Fast om pappa hade varit här hade den varit ännu mer perfekt, men man kan inte få allt.

2 veckor kvar att jobba, sen semester! Snart kan man börja räkna ner på allvar. Nu är detta tredje helgen på raken som jag är här. Sa igår till mormor att jag inte kommer nästa helg, utan skall vara i stan. Varför? sa hon. Får se hur jag gör. Känns som om jag inte varit hemma på evigheter, men å andra sidan är det förbannat tomt utan katten. Kanske åker jag upp nästa helg också. Sen helgen därpå kommer jag med stora resväskan. Då stannar jag i två veckor eller kanske tre (har ju bara semester i 3 veckor). Blir krångligt att ta allt på bussen, men det får gå. Då åker jag inte på fredagseftermiddagen, utan väntar till lördag förmiddag. Då kanske det är mindre folk på bussarna...

De ringde förresten från Carlanderska i veckan och erbjöd mig operation den 15 augusti. Det tackade jag nej till. Åker ju till Kreta den 29:e och vill inte vara handikappad då. Sen vill jag jobba minst en vecka när jag kommer hem, så jag sa att jag kan opereras från 15 september och framåt. Hoppas, hoppas, hoppas att denna operation kommer att lösa mina problem. Satt just och funderade på att jag inte har haft särskilt ont de senaste veckorna. Men så kom jag på att jag har faktiskt inte gjort någonting utöver att jobba. Jag kan ju inte leva så resten av mitt liv. Bara jobba eller göra ingenting... på jobbet måste jag dessutom ha halsduk på mig för att hålla axeln varm. Skitjobbigt när det är varmt ute...

Nu skall jag se om inte styvmor har vaknat, för jag vill duscha. Tog en morronpromenad och blev lite svettig. Ha en bra dag!

1 kommentar:

  1. Vad fint för din pappa, att ni åkte ut med blommor och skålade i whiskey med passande namn, antar att hans namn var Einar! :-)
    Hoppas operationen gör att du inte har ont och kan leva lite mer som du vill!

    SvaraRadera