måndag 21 juli 2014

Semester på riktigt

Gomorron. Nu är det semester på riktigt. Klockan är just nu 7.52 och jag "började jobba" 7.30. Istället sitter jag på mormors altan med den bästa utsikten som jag aldrig tröttnar på. Ni har sett den otaliga gånger, men jag kan inte låta bli att visa hur det ser ut exakt just nu.


Stilla och lugnt, åtminstone fram till för en kvart sen. Då var det någon som började klippa gräset... några morronbadare nere på badet (mest tanter), men annars är det helt lugnt. Semester för mig är att kunna sitta härute och njuta i morronrock innan det blir för varmt.

Förra veckan var det fullt ös på jobbet för mig, massa saker som absolut måste bli klara innan jag gick på semester. Så det blev 4 h övertid på torsdagen, för att slippa jobba över sista dagen. Jag hann precis klart 16.30 i fredags. Tjoho! Semester! Go känsla! Hem och packa och tvätta det sista och ställa klockan lika tidigt som en vardagsmorgon. Bussen skulle gå hemifrån 6.45. Typiskt nog var jag vaken från 2.30... Det var många hållplatser jag såg på vägen innan jag kom fram, 4 byten var det:


Som tur var så var bussarna inte så fulla, så det var inga problem med sittplats. Min väska var tung och stor, men oftast fick jag hjälp av trevliga karlar :)

När jag kom fram så packade jag upp snabbt och satte mig sedan i skuggan på altanen och bara njöt. Mormor är på roadtrip med min styvmor Marita och hennes syster. I Maritas lägenhet bor kusin G med sonen S. Här inne bor jag, katten och morbror J. Maggie var ovanligt sällskapssökande och la sig vid mina fötter under bordet när jag löste korsord. Hon sov också hos mig större delen av natten. Man duger tydligen när mormor är borta :)

Hon tar sig också lite friheter (jag har ingen aning om hon får ligga där i vanliga fall...).


I lördags kom kollegan A med fru och en av sönerna och hälsade på ett par timmar. Vi badade massor och det var jätteskönt. Igår satt jag mest på altanen, men gick iväg och tog ett bad ett par gånger. Så skönt att man kan byta om hemma och så bara gå 100 meter eller så för att bada. Igår vågade jag dyka från trampolinen, förra året fick jag jobba mig upp trappsteg för trappsteg för att våga, men nu gick jag "rakt på".

Idag skall J och jag kanske låna en bil och åka till Henån. Vi får se. No stress liksom :)

Nu får det bli frukost. På altanen. I pyamas. Me like!! Ha det skönt!

1 kommentar:

  1. ja det är en härlig utsikt du har där se till o njut ordentligt nu när du har semester

    SvaraRadera