fredag 24 oktober 2014

5 veckor

Gomorron. Äntligen fredag! Det innebär frukost på jobbet. Tyckte det kändes som om det var länge sedan jag var med på fredagsfrukosten, och när jag räknar efter inser jag att det är 6 veckor sedan. Först opererades jag, sen fredagen därpå var jag på Ellös, sjukskriven. Nästa fredag var jag inte på jobbet då jag var och tog stygnen och hos sjukgymnasten. Sen var jag ju hemma sjuk en vecka och förra fredagen var jag på mammografi... Så det var ett tag sedan!!

Idag är det alltså 5 veckor sedan operationen. Jag har fortfarande ont hela tiden, men det känns ändå som om det håller på att lätta. Inte smärtan, men möjligheten att använda armen (om jag inte rör på axeln för mycket). Jag kan inte lyfta armen högre än brösthöjd och det där med att sträcka ut handen för att t.ex. nå en penna är "out of the question". Men igår jobbade jag med båda händerna nästan hela dagen, det var första gången jag klarade det. Jag har en mus och ett numeriskt tangentbord på vänster sida, och enda gången som jag inte jobbade med båda händerna var när jag skulle skriva mycket siffror, då gjorde jag det med vänsterhanden. Jag använder ju en Roller-Mouse, så det blir inte så mycket rörelse om jag använder den. Sen körde jag också moppe igår, och det gick bra. Bara jag inte kör för fort så att jag orkar använda handbromsen.

Jag gör min sjukgymnastik, men det gör förbannat ont efteråt. Därför gör jag den bara en gång om dagen, på kvällen precis innan jag går och lägger mig. Dags för återbesök hos sjukgymnasten idag, får se om jag får några nya övningar. Måste få upp rörligheten, även om det gör ont.

Ni som är vänner med mig på Facebook vet redan om det,  men här kommer nyheten för er andra: jag har bokat en resa till! Jag åker till Puerto de la Cruz på Teneriffa den 23 december. Japp, firar jul borta från familjen på varmare breddgrader. Jag har ju aldrig gillat julen speciellt mycket, men jag måste säga att förra årets jul, som jag firade med brorsan med familj, var den bästa på länge. Känner dock ändå för att resa bort. Jag har inte fått min semesteransökan beviljad än, så jag väntar med att betala in anmälningsavgiften tills jag får det. Hoppas verkligen de kan bestämma sig före 29/10, för har jag inte betalat då så försvinner min bokning...

Jag står i valet och kvalet när det gäller en sak dock: halvpension eller inte. Frukostbuffé ingår i priset, så det behöver jag inte tänka på. Det finns inget kylskåp på rummet, så jag måste ju äta alla mål "ute". För 749 kr extra får jag middag varje dag. På juldagen har de en festligare middag som ingår om man beställer halvpension (eller All inclusive, som också finns för 1500 kr). Skall man köpa den måltiden separat kostar den 40 euro, alltså ungefär hälften av priset för halvpension. Vad tycker ni? Tänk om maten de serverar på hotellet smakar apa, då står jag ju där och har betalat... Eller om det bara är mat med vitt mjöl och socker... Är också "rädd" för det där med mat som står framme länge, det är ju en grogrund för magsjuka... Jag missar också det där med att hitta nya restauranger (vilket inte är min grej när jag tänker efter, var ju på samma hela tiden på Kreta...). Snälla hjälp mig välja...!

Annars har inget speciellt hänt.. spenderade hela förra helgen i soffan och vilade både mig och armen. Jag fastnade totalt i serien Hawaii Five-0 och såg nog 1,5 säsonger på 2 dagar... Ja, mina ögon var helt fyrkantiga. Brorsan och svägerskan åker upp till Ellös i helgen, så i måndags var styvmor här och hämtade alla serier jag hade som var deras. Sen tar de med sig massa nya serier (eller fortsättningen på de jag redan börjat se) och när Marita kommer ner till stan i början av nästa vecka så kommer hon hit med dem. Hawaii Five-0 såg jag på Netflix, de har bara 2 säsonger, men jag vet att brorsan har fler. Bra med serietokiga släktingar! Det är väl snarare svägerskans boxar jag lånar, vi har samma smak, bror gillar andra serier.

Ha en härlig fredag! På återhörande.

4 kommentarer:

 1. hoppas din arm blir bra snart då. Åka över jul kul, har ju sett att du åkt iväg själv tidigare planerar min första egen resa o är lite fundersam på om jag kommer tycka det är kul o bra alltid åkt med någon förrut. Så det ska bli en annorlunda upplevelse men man kanske klarar det med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker om att resa ensam, men jag vet inte om så mycket annat... Enda gångerna jag har rest tillsammans med någon är när jag tog min lillasyster (då 15 år gammal) till mitt älskade San Francisco, och när alla barn och barnbarn var nere och hälsade på pappa och Marita på Kanarieöarna när de precis börjat sin jorden-runt-resa. Annars har jag alltså rest ensam till USA 4 ggr (inkl bott där i 2 år), tågluffat i England, bussresa till Irland, bussresa till Prag och 3 ggr på Kreta.

   Radera
 2. Hej! Klart du ska unna dig halvpension. Jag har rest mycket med hela familjen o ätit buffeér som det ofta är vid halvpension/allinclusive och ingen har någonsin blivit sjuk. Det bästa med buffé är ju att man kan undvika det man inte vill äta/tål och bara välja bra mat. Hoppas du får en härlig resa! Själv är jag traditionell med julen o vill vara hemma. Januari-mars däremot skulle jag kunna skippa i Sverige.... Kram på dig Suss i Uva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pengarna spelar inte så stor roll, det är mer om det blir tråkigt. Men jag kan ju äta lunch ute på stan, eller rättare sagt det måste jag, eftersom jag inte har något kylskåp. Orsaken till att jag tvekar när det gäller magsjuka är att jag har hört många som råkat ut för det. En f.d. kollega fick spendera tid på sjukhus i Turkiet. Hennes döttrar med. Lockar inte alls...Kram

   Radera