söndag 2 november 2014

Tiden går...

Gomorron. Söndag. November. Snart skall jag sätta mig på bussen och åka till Rävlanda och hälsa på mamma. Resan tar 1 h 45 minuter och då får jag "nöjet" att sitta och vänta i Mölnlycke i 25 minuter. Sen skall jag hem också, så det blir mycket resande idag. Jag skall inte stanna så länge, måste handla och göra pannkakor när jag kommer hem. Men 3 h blir det väl. Lagom för oss båda :) Jag tycker dock att hon kunde kommit hit, hon har nämligen aldrig träffat Maggie! Men hon gillar inte att lämna sitt Rävlanda...

I fredags kväll förra veckan så pratade jag med min bror i telefonen. De skulle åka upp till Ellös och bo hos min styvmor Marita  lördag-söndag och jag uttryckte min avundsjuka. Då sa bror (som bor i Borås) att de kunde komma och hämta mig och Maggie och sedan köra oss hem på söndagen! Det var alldeles för sent att ringa mormor och fråga om Maggie och jag fick komma och hälsa på, så det fick vänta till lördag morgon. Ringde redan vid 8 och fick reda på att vi var så välkomna! Snabbpackade och var klara när Jonas och Kati kom vid 11.

Vi fick ta en annan väg upp än den vanliga (Stenungsund - Tjörnbroarna - Orust) eftersom det var översvämning i Varekil, så det fick bli färjan vid Svanesund. Då kommer man direkt på Orust och passerar inte Varekil. Väl framme var det fika inne hos Marita. Maggie älskar ju som vanligt att vara hos mormor:


Vi måste dock göra något åt komposten ni ser i bakgrunden. Hoppar hon upp på den så är det bara att hoppa ner på andra sidan, utanför tomten. Jag la ett galler över komposten så att det inte skulle vara så enkelt för henne att hoppa, men vi måste hålla koll på henne hela tiden.

Vi hade det lika trevligt och mysigt som vi brukar på Ellös, även om vi bara var där ganska exakt ett dygn. Som vanligt flyttade mormor ut till soffan och jag fick sova i hennes säng. Hon går inte att övertala... Får se om det blir något mer besök innan det är dags att lämna Maggie där över jul. Japp, ni hörde rätt, jag fick semester och resan till Teneriffa är nu betald. Hit skall jag. Det skall bli spännande. Känner mig som en riktig lyxknutte, då det är tredje gången på ett år som jag är utomlands. Man måste ju räkna med San Francisco i julas, då jag åkte hem på denna sidan nyåret...

Maggie skall i alla fall få fira jul med mormor och de andra och sedan åker jag upp på nyårsafton (kommer hem kl 20 den 30/12). Nyårsafton är en onsdag och så stannar jag till söndag. Jag skall jobba halva måndagen, sen är jag ledig tisdagen. Kunde dock inte med att be om måndagen ledigt då jag varit ledig flera dagar innan dess. Men det blir några dagar på Ellös i alla fall. Maggie får nog åka ner med Marita på tisdagskvällen.

På tal om katten, ibland har hon en lustig stil...


Här ligger hon på ett av sina favoritställen, bakom min datorskärm.

Jag har fått svar på min mammografi:


Skönt!!

Av brorsan och svägerskan fick jag också låna "lite" serier...


Hawaii Five-O har jag redan sett på Netflix, men det är massa extramaterial jag vill åt. NCIS Los Angeles och NCIS är 2 serier jag följer, de andra är nya.

Annars, rent generellt, kan jag berätta att jag mår bättre än jag gjort på ett bra tag. Kanske inte fysiskt eftersom jag fortfarande är förkyld (hosta och slemmig hals) och fortfarande har ont i axeln, men psykiskt. Jag sover mycket bättre och har kunnat dra ner på min sömnmedicin. Det känns som om det är på väg åt rätt håll :)

Tänkte mycket på min älskade pappa igår, på Alla helgons dag. Jag satt vid datorn hela förmiddagen och surfade eller löste korsord, och då brann ett ljus för honom.


Han är saknad!

Nu skall jag packa ihop allt jag skall ha med mig till mamma. Jag brukar handla saker för henne ibland och eftersom vi ses så sällan så blir det en del. Idag skall jag ha med mig 3 telefoner (fasta) som jag köpte åt henne i fredags, en klocka jag köpte åt henne i veckan, trosor från Ullared, plastpåsar från Ullared och lite annat smått och gott. Jag packar i min "dramaten" så kan jag åka direkt och handla när jag kommer hem, det är bara att ta bussen 2 hållplatser extra.

Ha en bra dag!

1 kommentar: