fredag 14 november 2014

Långväga besök i helgen!

Gomorron. Nu var det fredag igen. I februari frågade jag på Facebook om det var någon som ville gå med mig och se Elton John på Scandinavium fredagen den 14 februari. Min Facebookvän Anna från Norrköping sa ja, och vi bokade biljetter. Det kändes väldigt avlägset men nu är alltså dagen här.


I eftermiddag kommer hon och ikväll blir det skön musik. Min syster säger att det är tantvarning på att gilla Elton John, men jag har förstått av mina vänner på FB att vi är många tanter i så fall...

Anna skall gå på konsert även i morgon, med andra vänner, då blir det Jill Johnson. Jag har inte "något förhållande" till hennes musik, så jag hoppade över det. På söndag åker jag med henne till mamma, Anna skall få en massa tyger av henne. Sen tar jag bussen hem och Anna fortsätter hemåt. Det blir nog en trevlig helg!

Vad har hänt annars? Inte mycket. Jo, jag har köpt mig en ny TV :) Så här såg den gamla ut:


En 42" från Philips som jag haft länge. När jag köpte den var 42" en väldigt stor storlek. Men jag ser som en kratta nu för tiden och ville ha en ny, så en ny fick det bli.


Det fick bli en 55" från LG. Jag är mycket nöjd med den. Som ni kan se så är det en bra bit till TV:n, tror det är lite drygt 5 m.

Jag fick den gratis hemkörd förra fredagen, chauffören ringde och jag gick hem från jobbet och öppnade dörren. Maggie undrade vad det var som hade kommit.


I helgen hann jag också med att vinterbona altanen. Mycket skulle ner i nya dynboxen, tur att den sväljer en hel del...


Detta fick plats: 8 stolar, 2 små bord, ett antal krukor, torkställningar, grill, extra bensindunk och en baden-baden och massa andra småsaker. I lilla dynboxen ligger flera krukor och parasollfoten. Stora bordet och hammocken ska slås in i presenning, kanske kan jag få hjälp med det i helgen.

Nu är det bara 39 dagar kvar tills jag åker till Teneriffa (det innebär att det idag är 40 dagar kvar till julafton). Det är inte så varmt där nu, bara 21°C. Hoppas det blir några grader varmare i alla fall. Funderar en del på vad jag skall ha med mig för kläder, det är ju inte lika lätt som att packa för Kreta i slutet av sommaren... Med den temperaturen kan jag ju inte bara packa shorts och linnen...

För 13 år sedan denna veckan befann jag mig tillsammans med mina syskon, deras respektive och barn i Puerto de Mogan på Kanarieöarna. Pappa och Marita hade börjat sin jorden-runt-segling vid Midsommar, och den 13 november hade de 25-årig bröllopsdag 13 november. För att fira den och "skicka iväg dem" på deras resa, mötte vi upp dem i Puerto de Mogan. Själva bröllopsdagen firades i båten med glögg, lussekatter och pepparkakor (vi låtsades att det var 13 december istället för 13 november). Vi hade en underbar vecka.

Detta kortet hade jag som julkort det året. Fy fanken vad stor jag var! Nyttigt att se. Och vad alla ungarna (och vi andra också för den delen) ser unga ut!!


Tänkte lite extra på pappa igår, och på Marita som fick fira bröllopsdagen utan honom. :(

Ha en skön helg! 

1 kommentar: