lördag 10 januari 2015

Jag blir inte klok på hur jag funkar...

Go förmiddag. Vaknade strax efter 7 och det var några panikslagna sekunder innan jag kom på att det är LÖRDAG :) Hade det varit vardag så hade jag fått sätta sprätt, eftersom jag börjar halv 8...

Veckan som gick har det gått bra med maten. Men jag förstår inte hur min kropp funkar. Jag gick ju upp 8 kg på ett halvår runt då pappa var sjuk och dog. Det senaste året har jag gått upp 3 kg, trots att jag ätit väldigt fel under en längre tid. Alltså en liten uppgång, jämförelsevis, tycker jag. Nu har jag kört strikt Dukan attack (bara proteiner och magra mjölkprodukter) i 6 dagar. Förra gången jag gjorde det så gick jag ner ca 2 kg. Och nu då? 2 hg. Fattar ingenting. Men jag har bestämt mig för att skita i det och fortsätta som jag gör, fast med nästa fas, Cruise-fasen. Det innebär varannan dag som ovan och varannan dag lägger jag till grönsaker också. Oavsett om jag går ner eller ej är det denna kosten som jag mår allra bäst av. Magen njuter av alla proteiner och avsaknaden av kolhydrater. Efter min GBP har jag blivit "beroende" av proteiner. Magen verkligen skriker efter dem.

Jag har lagat massa mat i veckan, för frysen var i stort sett tom på färdiga luncher/middagar. I början av veckan var det ju grönsaksröra och tacogratäng som tillagades. Sen blev det en kycklinggryta med panengcurry. Så gott. Recept:
1 kg kyckling som steks i strimlor
1 burk ICA Asia paneng curry grytbas
1 burk lätt kokosmjölk
1 påse wokgrönsaker
1 burk champinjoner inkl spad
4-5 vitlöksklyftor
En rågad tesked röd curry paste.
Koka ihop.



Så enkelt och så gott, faktiskt första gången jag gjorde så här. Och inte mycket kolhydrater men en massa proteiner och grönsaker :) Sen lagade jag pannkakor (mina kolhydratsfria) på 1 liter mjölk. I vanliga fall så gör jag ju "crepes" av dem (2 skivor kalkon, lite hackade champinjoner och en skiva ost) och fryser in så att jag kan ha som mellis på jobbet, men nu skall jag frysa dem som de är. Perfekt att göra lunch med lite ingefära-vitlöks-sambal-färs eller tonfiskröra. Men jag skall göra mer pannkakor i helgen så jag kan göra crepes också, för de är nästan slut.

Igår skulle jag steka upp 1 kg färs med just ingefära, sambal och vitlök, men det "sket sig". Den smakade apa. Trots all kryddning smakade färsen "sur disktrasa". Måste ha varit dålig färs. Bara att slänga. Så om jag kommer ur pyjamasen idag och tar mig till affären skall jag köpa mer färs.

Igår var det fredag, och då blev det räkor :) Länge sen nu! En vän med ICA-butik tog bara 99 kr/kg igår, så jag frågade runt bland kollegorna om någon skulle åka och köpa. Flera var sugna, men ingen orkade åka. Det är en bit bort och ute snöade det (och blev till slask när det landade). Lite närmare ligger Delikatesshörnan, som tog 119 kr/kg. Sa till en av kollegorna som var sugen att om han åkte bort på lunchen så kunde han ju köpa 1 kg åt mig. När lunchen nästan var slut så ringde vår VD och frågade hur mycket det var jag ville ha. Kollegan hade inte orkat åka utan nämnde för VD:n, som åkte för att handla åt sig, att köpa för mig också.


Det var väldigt gott. Resten skall jag skala idag och frysa in, så jag kan steka dem med sjögräsnudlar och sambal (så förbannat gott och enkelt!!).

Jag hade det mycket mysigt här igår kväll, med 18 ljus tända och regnet som vräkte ner utanför. Det gäller att verkligen passa på att ha ljus tända innan Maggie kommer hem imorgon. Då kan jag inte ha några ljus på köksön, köksbordet eller vardagsrumsbordet, och jag måste lägga upp lite hinder på TV-bänken så att hon inte kan hoppa upp där. Så här såg det ut:


Lite svårt att förmedla myskänslan, men ni fattar nog. Så här såg det ut med blixt:


Inte alls lika mysigt...

På måndag skall jag till optikern för att förhoppningsvis justera mina jobb-terminalglasögon. De är progressiva och lite felinställda. Så här vill jag sitta framför skärmen:


Och så här måste jag sitta för att se ordentligt, d.v.s. vika huvudet bakåt. Efter 2,5 dagar av detta så har jag så förbannat ont i nacken att jag igår fick använda mina gamla, icke progressiva, terminalglasögon.


Kollegan fotograferade mig så att jag kan visa optikern när de skall justera. Hur nu det går till utan att de gör nya glas. Men jag fick en sån där kundundersökning från Synoptik i veckan där det stod "visste du att du kan få nya glas inom 3 månader om du inte är nöjd med de du fick?". Det visste jag inte, men nu kanske jag kan få det om inget annat kan justeras för att de skall funka.

Jag har identiska terminalglasögon på mig just nu, köpte ett par för hemmabruk också. Jag har likadan skärm hemma som på jobbet, men hemma står den direkt på bordet. Det funkar inte på jobbet då jag har dokumenthållaren mellan tangentbordet och skärmen. Så hemma står den lägre och närmare. Men jag märker att jag faktiskt får böja huvudet lite bakåt här också, men inte lika mycket. Skall nog be dem justera dessa också. Visserligen sitter jag aldrig lika länge vid datorn hemma som på jobbet, men det är ju onödigt att de inte funkar när de skulle kunna göra det.

Jaha, nu har jag skrivit en halv roman igen. Inte klokt. Jag skulle ju bara skriva lite... :) Hahaha... I alla fall. Ha en bra lördag i regnet/snön. Får se om jag klär på mig. Den som lever får se!

6 kommentarer:

  1. God fortsättning på det nya året!!
    Jag måste fråga, var köper du fiberhusk. Jag har tänkt länge att göra "dina" pannkakor, men hittar inte fiberhusk i någon av mina stora, välsorterade matbutiker (Ica, Hemköp, Coop). Eller så tittar jag helt på fel ställe. De jag frågat i butiken har ingen aning om vad jag pratar om :) Tipsa gärna, tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fiberhusk finns i glutenfria hyllan i de flesta affärer. Det borde inte vara svårt att få tag på. Däremot den kolhydratsfria redningen Redix, som inte längre säljs... Men ta maizenamjöl istället. Min Redix tog slut, men som tur var så hade en Dukan-kompis köpt en påse som hon inte använde, så jag fick den. Räddad ytterligare en tid :) Inte det att jag inte skulle kunna äta vanliga pannkakor, men min mage klarar verkligen inte den kletiga konsistensen det blir med mjöl.

      Radera
  2. såg riktigt gott ut o mysigt med ljus. Varför kan du inte ha det när (katten) är det väl som kommer hem mina katter lärde sig ett o annat svedd morrrhår men vad gör väl det :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon har så mycket päls att hon skulle fatta eld väldigt fort och sen springa omkring och tända eld på allt annat. Nej tack, brinnande katt vill jag inte ha.

      Radera
  3. Vad gör du på jobbet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag jobbar som desk-top-publisher på ett företag som importerar klimataggregat och säljer dem vidare till auktoriserade installatörer över hela landet. Det innebär att jag gör alla våra trycksaker, efter manus från mina kollegor. Jag har också hand om vår webbsida och så är jag ansvarig för att vi skickar rätt dokumentation för varje aggregat vi säljer. Har jobbat där 20 år i augusti.

      Radera