måndag 9 mars 2015

Ny vecka igen

Gomorron. Tiden bara springer iväg. Tycker det är måndag mycket oftare än alla andra dagar... och jag glömmer hela tiden av bloggen....

När det går så länge mellan gångerna jag skriver är det svårt att komma ihåg vad som hänt. Kollar bland korten i mobilen och hittar dessa:


Förra lördagen precis när jag skulle iväg på ett ärende så kom grannen med sin Figo gåendes utanför. Figo och Maggie är lite kära i varandra, de pussas ofta genom altanstaketet. Nu fick de träffas. Intresset var större hos Figo än hos Maggie, men hon satt i alla fall still och lät honom nosa...


I fredags var jag och styvmor och kollade på vår gamla kör. Jag har ju en paus nu på ett år, men det var lite längre sedan Marita slutade... hon slutade 2001 när hon och pappa stack iväg på sin jorden-runt-segling. Det fanns en hel del "gamlingar" kvar i kören som hon kände igen. Varje fredag har Stadsmissionen ett kulturevenemang i Johanneskyrkan med servering, och i fredags var det alltså PicaPica som uppträdde. Så bra och jag är så sugen på att börja igen till hösten!


I lördags fick jag hjälp med mina korsord :)


I lördags gjorde jag också ett storkok av min nötfärsgryta. Någon undrade vad jag hade i och här är ingredienserna. Aldrig samma "recept" 2 ggr i rad.


Jag har köpt mig ett jättebra blue-tooth-headset till mobilen och min fasta telefon. När jag är hemma har jag alltid det på mig och om jag inte pratar i telefon så lyssnar jag nästan alltid på talbok (fast inte när jag kollar på TV då...). I lördags kopplade jag även in surfplattan till headsetet och så kollade jag på Netflix samtidigt som jag lagade mat, med ljudet i örat.

Här är resultatet. Nästan 5 liter gryta. Nu skall den bara frysas in också...


Jag har sett så många krokusbilder på Facebook men fram tills igår hade jag inte sett några "live". Men nu har jag det. Nu är det vår!!

På tal om talböcker. Jag har hittat en jättebra app för att lyssna på mp3:or. Smart AudioBook Player. Jag har Android, men den borde finnas för iPhone också. Så här ser den ut.


Den kommer ihåg var man stannade även om man stänger av telefonen och den spelar filerna i rätt ordning (vissa spelare kräver att filerna är "taggade" för att de skall spelas i rätt ordning). Väldigt lätt att hantera och mycket information i appen. Rekommenderas! Finns i en gratisversion men om man vill ha alla funktioner så kostar den 13 kr. Första månaden är gratisversionen samma som fullversionen (som min ovan), men jag skall köpa den.

Bortsett från det så har jag bestämt mig för att åka bort nästa jul och nyår igen. Först hade jag planer på att åka tillbaka till San Francisco, men nu har jag fått en ännu galnare idé... en resa till Thailand. Ensam. Åker på julafton och är borta nästan 2 veckor. Jag slängde ut tipsönskningar på Facebook i veckan och fick massa tips. Nu skall jag kolla upp detta mer noggrant och se vart jag skall åka. Känns jättespännande. I och med detta så hoppar jag över min "årliga" resa söderöver i september.

Äntligen är jag av med min tandvärk. Den försvann när vi drog tanden förr-förra veckan. Jag skulle ju egentligen ha rotfyllt den andra roten i måndags, men jag hade så förbannat ont att jag fick åka till min farbror tandläkaren akut torsdagen innan. Så fort han började peta på tanden (vi hade då bestämt oss för att dra den) så kom det blod ur mitten på tanden. Den var alltså sprucken rakt igenom och ingen rotfyllning i världen hade kunnat rädda den. Jag hade öm käke i nästan en vecka efteråt, men nu är jag helt smärtfri. Äntligen! Den tanden började göra ont i oktober och har gett mig konstant värk sen veckan före jul.

Så nu ser livet lite ljusare ut. Fy fasen vad man blir deprimerad när man har ont hela tiden. I alla fall jag. Allt har varit skit. Blä.

Men, nu är det snart dags att gå till jobbet. Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar