tisdag 18 augusti 2015

Dags för besiktning

Gomorron. I natt var jag glad åt min takfläkt. Jag hade den på lägsta, men det blir ändå lite rörelse i luften och jag sover gott. Det bästa med den fläkten är att den inte låter något. Och så blåser det inte så hårt att man ligger i drag :)

Gårdagen gick bättre när det gäller mat och promenader :) Man får vara glad för det lilla. Har ni sett att ICA har kommit med frysta såser? Jag brukar inte äta sås just av den anledningen att det är så krångligt att laga, ofta är väldigt fett och det blir inte så bra när man storlagar och fryser in. Men nu finns det såser i "puckar", man tar alltså det man behöver och tinar i mikron.


Ser i näringslistan att svampsåsen är mycket bättre (eller mindre dålig) än Chimichurrin. Båda är goda.

Skogssvampsås/100g (100 g = 6 puckar, jag tar 2, alltså 1/3):
160 kcal, 15 g fett, 3,3 g kolhydrat

Chimichurri/100 g (100 g = 12 puckar, jag tar 4, alltså 1/3):
240 kcal, 24 g fett, 6 g kolhydrat

Detta skall man ju inte äta varje dag, men någon gång ibland kan det vara roligt att "piffa" upp maten. Finns flera smaker.

På tal om mat och dieter så hittade jag denna på Facebook igår:

Haha!! Är dock inte så förtjust i choklad (och klarar definitivt inte fett) så denna "diet" går bort för mig :)

Igår när jag kom hem rotade jag fram Maggies stamtavla. Den tar jag med mig när vi skall till veterinären på "besiktning" idag, så att de kan stämpla att hon har fått sprutan mot kattpest. Jag skrattar gott varje gång när jag ser vad hennes föräldrar heter...


Knut Hallonstrut och Norwegiannektar Askepot :) Lite mer studs i hennes namn, Black Magic Woman!! Mamman är danska verkar det som. Själv är jag en åttondels dansk :) Å så har vi samma födelsedag. Tror minsann vi är ämnade för varandra.

Idag blir det alltså ett besök hos veterinären. Hoppas nu att kollegan A kommer ihåg att ta med en barnvagn jag skulle få låna. Då kan jag placera Maggies bur på den och gå till veterinären, istället för att ta bussen. Det är bara 3 hållplatser, men jäklar i min lilla låda vad hon är tung när hon är i buren. Min rygg går av. Inte långt att gå till hållplatsen vare sig här eller där, men det räcker. Så mycket smidigare om jag kan gå. Hoppas hoppas!

Måndag 17 augusti 2015:
Motion:
13.060 steg (hälsosamt tempo 7.340 steg)
116 aktiva minuter
(mål 10.000 steg/100 minuter)

Mat:
Frukost: Gröt av grynblanding, Stevia, kanel och jordgubbar
Mellis: 1 ägg
Lunch: Fläskfilé, sjögräsnudlar, röd råkostmix, 2 puckar svampsås
Mellis: Kvarg
Middag: Köttfärssås, röd råkostmix

Ha en bra tisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar