onsdag 19 augusti 2015

Morronrutiner

Gomorron. Det här med morronrutiner... jag "ligger efter" idag. Detta trots att jag går upp så mycket tidigare än jag egentligen behöver. Klockan ringer 5 och jag går hemifrån 7.20... När klockan ringer så vet jag att jag kan sova 10 minuter till innan den ringer igen. Jag går upp, varannan dag duschar jag, och sen sätter jag mig vid datorn. Läser tidningar, kollar Facebook med mera. Klockan 6 ringer ett tredje larm, bara för att påminna mig om vad klockan är. Skall jag stryka något eller koka ägg är detta ett bra tillfälle. Eller skriva blogg. 6.30 gör jag min gröt och sen börjar jag klä på mig vid 7. Men idag ringde mamma och "störde" mig så jag började inte skriva förrän 6.30. Samtidigt som jag skulle börja göra frukost... Gaaah! Så nu är jag sen... Kokar nu gröt i mikron samtidigt som jag skriver detta.

Skall jag simma på morgonen så störs min morronrutin ännu mer. Då måste jag hinna äta frukost och göra allt jag skall innan jag åker hemifrån 6.15. Gillar inte att stressa på morgonen!!

Jag har haft en fil med nedanstående kort liggandes på datorskrivbordet på jobbet i säkert ett halvår. Där gör den ju ingen nytta!


Kollegan I-M har nyckeln till min lägenhet, men vännen J (Maggies förra matte) är den som bäst kan ta hand om/se till att någon annan tar hand om Maggie om något händer mig. Så igår kontaktade jag dem båda och meddelade att I-M's namn står på kortet men att hon skall kontakta J. Nu har jag äntligen fyllt i allt och kortet ligger i väl synligt min plånbok. Detta är något jag har funderat på länge, vem vet om att jag har en katt i min lägenhet om något händer mig och jag t.ex. hamnar på sjukhus och inte kan prata för mig själv? Visserligen hoppas jag att någon kontaktar mina anhöriga, men det kan ju ta ett tag. Nackdelen med att bo själv. Nu känner jag mig tryggare!

Jag fick låna kollegans barnvagn igår, för transport av Maggie till veterinären. Det är bara 3 busshållplatser dit, så det är inte långt att gå.


Det var första gången jag transporterade Maggie så här, men jag har gjort det med Nellie & Cornelia flera gånger. Utan problem. Den här madamen klagade hela vägen. Det var inte alls roligt. Hon ville bryta sig ut ur buren och ville inte alls vara med. Hon slutade inte klaga förrän vi kom till veterinären. Då blev hon tyst... När vi kommit in i rummet så släppte jag ut henne ur buren.


Hon hoppade snabbt ner på golvet, bara för att tvärvända efter en liten stund och hoppa in i tryggheten igen... Knäpp katt!

Hon blev vägd, nu väger hon "bara" 6,9 kg (hon vägde 8,5 kg för 2 år sedan). Inte mycket minus under sista året, hon verkar ha stabiliserat sig på denna vikten. Men så länge hon springer och hoppar och klarar av att sköta sin hygien (när jag fick henne var hon så stor att hon inte klarade av att slicka sig i rumpan) så är det inget att oroa sig för sa veterinären. Veterinären som för övrigt gjorde världshistoriens kortaste undersöking; spruta mot kattpest, öppna munnen kort och kolla efter tandsten, kolla ett av öronen, känna på rygg och mage. Inte ens ett stetoskop kom fram innan det var klart... Och detta kostade 510 kr...

Hem igen under vilt klagande. Sen blev inte så mycket vettigt gjort. Råkade liksom hamna framför TV:n...


Tisdag 18 augusti 2015:
Motion:
12.423 steg (hälsosamt tempo 4.074 steg)
111 aktiva minuter
(mål 10.000 steg/100 minuter)

Mat:
Frukost: Gröt av grynblanding, Stevia, kanel och lågkalori äppelmos
Mellis: 1 ägg
Lunch: Kycklingsallad (grillad kyckling, "röd råkostmix" och balsamvinäger)
Mellis: -
Middag: Tacogratäng

Ringde moppeverkstan igår, men de är inte klara med min moppe än. Kanske idag. När jag ringer dit, och ägaren Martin svarar, så presenterar jag mig alltid med "Hej det är Esmeralda". Då svarar han "Esmeralda Lingonkvist"!! Han har döpt om mig... :) Bra att man inte behöver presentera sig något närmare ;)

Nu är det dags att sätta sprutt. Klockan är 6.55 och här sitter jag i morronrock och har inte ätit upp min gröt än. Och inte har jag hunnit läsa några tidningar heller. Hm.

Ha en bra onsdag!

1 kommentar:

  1. Ett tips, en det kanske du redan har. Har sett att folk har en skylt på dörren till lägenheten där det står att det finns djur där inne som ska räddas vid tex brand. Bra tycker jag.

    SvaraRadera