måndag 10 augusti 2015

Det var den semestern det!

Gomorron. Det var länge sedan jag satt i mitt arbetsrum med min 24" skärm, det har varit bara laptopskärmen ett bra tag nu. Oj vad bra jag ser på den stora skärmen :)

Idag är det dags att gå tillbaka till jobbet. 3 veckors semester är slut. Vädret har ju lämnat mycket övrigt att önska, förutom de sista dagarna. NU skall tydligen sommaren komma...

Resan hem från London gick bra. Sist jag skrev satt jag ju på Heathrow. Strax efter jag skrivit klart fick jag reda på att planet var en halvtimme försenat. När jag fick reda på vilken gate det skulle gå från så drog jag mig åt det hållet. Det fanns en stor skylt med hur lång tid det skulle ta att gå till gaterna som hette A, B respektive C. Lite konstigt att de meddelar gaten först 30 minuter före start, men om man skall till C måste man räkna med att det tar 20 minuter att ta sig dit. Det ger inte mycket marginal... Jag skulle till gaterna närmast, d.v.s. A.

Väl där fick vi reda på att planet var ytterligare försenat pga att det var trasigt. Reservdel skulle inväntas. Och jag som inte var nervös innan!! Nu blev jag det. Lugnade mig själv med att det var bra mycket bättre att sådant upptäcktes INNAN start... Vi kom i alla fall iväg 1,5 h försenade. Starten gick bra (den jag tycker är äckligast) och jag kan nog faktiskt konstatera att jag inte är så rädd längre. Så skönt! Efter maten (en fralla och en bulle) somnade jag gott med min nyinköpta nack-kudde.

Jag tog flygbussen hem och var väl hemma någonstans strax före kl 22. Packa upp och packa ner igen, denna gången i lilla resväskan. Det var så skönt att krypa upp i soffan, somnade som en stock. Jag vaknade strax före midnatt och gick och la mig i min UNDERBARA säng. Å vad jag hade saknat den. Jäkla stenhårda sängar de har i utlandet. Tacka vet jag min Tempur-madrass!!

Bussen till Ellös skulle gå 9.44, men det sket sig. På vägen till bussen upptäckte jag att busskortet hade ramlat ur fickan. Springa hem igen, leta, hittade det på toa, men bussen hade gått. Bara att kolla när nästa möjlighet att ta sig upp skulle komma. Det gick faktiskt en buss 10.44 som skulle ta mig till Ellös, dock på drygt 3,5 h istället för 2,5 h. Detta för att jag skulle behöva åka ända till Henån och vänta där en halvtimme.

Jag ringde Marita och kollade ifall hon hade några ärenden i Henån, och hon "gjorde sig ett ärende" och kom och hämtade mig. Gott att träffa alla igen, undrar om Maggie hade saknat mig...

På fredagen var vi på Göken (Göksäter) och handlade lite, annars gjorde vi inte mycket vettigt. Jo, jag lagade min nötfärsgryta på 2 kg nötfärs. Detta för att nästan alla syskon, deras respektive och syskonbarn skulle komma på lördagen.

De kom, vi fikade och tjötade och sen gick vi på en promenad. Mitt emot viken i Ellös finns ett berg som jag aldrig varit uppe på. Nu gick vi dit allihopa. Vilken utsikt!! Här är området vi bor i från det hållet.


Brorsan har köpt en ny fin kamera, nedanstående bild har han tagit.


Visst bor "vi" fint?

Sen gick vi "strandpromenaden" också.


Här är utsikten från ovanför trapporna, innan man kommer ner på stranden. Brorsdotterns pojkvän badade, men inte vi andra (jag hade faktiskt tagit årets första dopp kvällen innan!!).

God mat åts, snacket gick och vid 17 åkte vi hem. Jag fick åka med syrran. Jag hade packat tidigare på morgonen så att jag var beredd ifall hon ville åka hem på lördagen. Vid detta laget längtade jag verkligen hem. Maggie och jag kom lyckligen hem strax före 19. Underbart. Jag hade inte varit hemma många timmar i sträck sedan tisdagen den 22 juli och nu var det den 8 augusti...

Igår hade jag bara en arbetsuppgift: att tvätta! Hjälp vad mycket smutstvätt jag hade! Första maskinen satte jag igång strax efter 6 på morgonen och eftersom varje maskin tar 2 h hade jag att göra stor del av dagen. Men jag kunde hänga ut allt i solen. Det blev en hel del korsord igår, jag tog det bara lugnt och verkligen landade i att jag var hemma!

Nu är det dags för frukost. Dagen innan jag åkte till Ellös första gången var jag och kollegans fru i Ullared. Där köpte jag en väldans massa saker, bland annat nytt porslin. Nu gör jag min gröt för första gången i en av de nya skålarna :)


Visst är det fint? Köpte 8 tallrikar, 8 assietter, 8 skålar och 2 temuggar. Tyvärr köpte jag inte kaffekopparna till vänster i bild, men förhoppningsvis är det någon som skall dit igen snart, för jag har redan ångrat att jag inte köpte dem. Och så vill jag ha 2 temuggar till.

Nu är det alltså dags att börja jobba idag. Det är LÅNGT till nästa ledighet, 135 dagar kvar till 23 december då jag åker till Thailand... Tror att vi har någon halvdag däremellan, men det är allt. Idag skall jag också börja skärpa mig när det gäller maten. Drömmen vore -10 kg till Thailand, vi får se hur det går. Jag mjukstartar lite med att bara äta vettigare, alltså inte 100 % Dukan. Måste komma på något bättre till frukost än gröt, det är för mycket kolhydrater i gröt. Jag är så evinnerligt trött på mitt Dukan-bröd som jag ätit i över 2 år nästan varje morgon...

Ha en bra dag!

2 kommentarer:

 1. Du har haft fullt upp. ☺
  Jättesnyggt porslin, synd att det är så långt till Ullared. ☺
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är så himla glad i mitt porslin! Var evinnerligt trött på mina gamla tallrikar, vita och mörkgrå från IKEA. Hoppas jag kan få kaffekopparna också...
   Kram

   Radera