onsdag 26 augusti 2015

Försov mig

Gomorron. En vanlig morgon ringer klockan kl. 5. Och sen kl. 5.10. Sen har jag ett larm till, ett säkerhetslarm och glöm-inte-av-vad-klockan-är-larm som ringer kl. 6. Hur kommer det sig då att jag idag vaknar kl. 6.27? Har jag stängt av alla dessa 3 larm, eller har de inte ringt? Hur skall jag kunna lita på klockan i morgon?

Nu är jag lite sen. Sitter och äter min frukostgröt och skriver en rad samtidigt. Hatar verkligen att äta frukost det första jag gör på morgonen, i vanliga fall har jag ju varit uppe 1,5 h innan jag äter.

Hjärt-lungräddningskurs igår. Mycket lärorikt. Det har hänt lite sedan jag gick utbildningen senast, någon gång på 80-talet med scouterna. Nu heter det inte framstupa sidoläge längre, utan stabilt sidoläge, och det ser lite annorlunda ut. Och man skall inte kolla A-B-C när man kommer till en olycksplats, utan L-A-B-C. Vi fick använda "Little Anne"...


... och så fick vi se hur våran hjärtstartare funkar (den hänger precis utanför mitt rum på jobbet). Som sagt, mycket lärorika 3 h.

Hinner inte redoovisa, men maten var bra igår. Stegen var färre än 10.000. Gick direkt hem efter kursen, slut som fanken i huvudet. Röjde lite inför att städerskan kommer idag.

Ha en bra onsdag!

2 kommentarer:

  1. Har den alls ringt? Har du missar 3 larm måste du ha sovit som en klubbad oxe :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg sedan att jag hade ett missat larm kl 6. Så minst ett larm har ringt, troligen alla. Kanske hade jag lagt en halv propavan för mycket i dosetten?

      Radera