torsdag 27 augusti 2015

Min rygg

Gomorron. I morse ringde alarmet. Eller rättare sagt, jag vaknade av det. Såg igår efter jag skrivit mitt inlägg att jag hade ett missat alarm på mobilen. Antagligen visar den bara det senaste missade alarmet och alla 3 ringde. Antingen var jag väldigt trött, onormalt trött, eller också hade jag råkat lägga ner för många Propavan (min sömntablett) i min dosett. Jag tar 1,5 så antingen 2 eller 2,5. Fast jag var inte ett dugg "bakis" när jag vaknade, så jag vet inte.

I alla fall kom jag upp utan problem idag. Jag mår så mycket bättre när jag slipper stressa på mornarna! Just nu sitter jag här och äter min morrongröt. Kan inte fatta att jag äter gröt, och faktiskt gillar det. Dessutom att jag har lite mjölk i, jag som hatar mjölk. Men jag blandar ihop den kokta gröten med mjölk, häller den alltså inte "ovanpå". När gröten kommer ut ur mikron har den konsistensen av tapetklister, så den måste blandas ut med någonting :)

Varannan onsdag har jag städhjälp. Detta är något jag unnar mig eftersom jag, trots min senaste operation, har problem med mina armar. Att städa för mig tar en hel helg då jag inte kan göra allt på en gång. Så skönt att kunna unna sig 2 h hjälp varannan vecka. Så de onsdagarna hon har varit här är nästan "heliga". Att komma hem till ett nystädat hem är underbart! Att krypa upp i soffan och bara andas, luften går lättare att andas när det är nystädat. Jag har en sån där "dustbuster" med handtag som jag kör varannan dag ungefär, så jag låter det inte förfalla mellan städtillfällena, men det är ändå extra speciellt när det är nystädat.

Idag skall jag iväg på ett läkarbesök, och efter det skall jag göra något jag har tänkt göra i flera år faktiskt... Det är nämligen så att jag får ont i ryggen av min kontorsstol på jobbet. Vid flera arbetsplatsgenomgångar genom åren har jag fått frågan om hur jag sitter, och jag har svarat att jag inte sitter bra. Men det är ju ingen annan än jag som kan göra något åt det, så jag har alltid sagt att jag skall se mig om efter en annan stol. Sen har det liksom stannat vid det. Nu blir mina problem värre och värre och jag har verkligen ont i ryggen varje dag när jag går från jobbet. Inte kan jag stå upp så mycket heller eftersom jag får ischias om jag står still. Gå kan jag (givetvis), men inte stå still.

Problemet med min stol är att själva sitsen är för djup (eller avståndet på mina lårben för kort...). När jag sitter och har bra stöd för ryggen, d.v.s. rumpan ända mot ryggstödet och ryggen rak mot ryggstödet, så skär sitsen in i mina knäveck. Det innebär att jag glider fram efter några minuter och jag sitter snart på kanten av sitsen, utan något som helst stöd för ryggen. Efter någon minut så sjunker jag ihop och lutar mig framåt på något sätt, helknäppt. När jag får ont så märker jag vad jag gör, sen sätter jag mig rakt upp mot ryggstödet igen och glider jag framåt igen. Jag behöver alltså hitta en stol som är gjord för en kort person som jag (jag är 1.53 m) med lite grundare säte. Det finns ett företag som heter Kinnarps där vi har köpt alla våra kontorsmöbler, och idag skall jag åka förbi dem och se vad de har. I alla fall få bollen i rullning eftersom det är jag som måste lösa detta.

Jag har exakt samma stol hemma, men här hemma sitter jag dels inte lika lång tid varje dag, och dels så springer jag inte upp och ner på samma sätt som på jobbet. Här hemma har jag en kudde mellan ryggstödet och min rygg, så jag sjunker inte ihop. Men det är inte ultimat här heller, men bättre. Jag skulle kunna fixa en kudde till jobbet också, men jag springer ju upp och ner hela tiden där så det skulle bli lite krångligt. Om det inte finns någon stol som passar mig så skulle jag få fixa något som sätts fast på ryggstödet, t.ex. en tjockare kudde, så att jag slapp sätta den på plats varje gång. Det är inte lätt att vara kort...

Jag lär i alla fall bli blöt idag....


Jag vaknade i natt av det fullständigt vräkte ner. I halvsovande läge undrade jag hur jag skulle kunna ta mig till jobbet idag. Just nu är det uppehåll, men det är väl för mycket begärt att det skall vara det mellan 12.30 och 15.00 då jag skall ut...

Onsdag 26 augusti 2015:
Motion:
10.910 steg (hälsosamt tempo 3.558 steg)
105 aktiva minuter
(mål 10.000 steg/100 minuter)

Mat:
Frukost: Gröt av grynblanding, Stevia, kanel och lågkalori äppelmos
Mellis: 1 ägg
Lunch: Kyckling, sjögräsnudlar, sallad och vitlökskvarg
Mellis: En liten burk Lindahl's kvarg
Middag: Nötfärsbiffar och sallad

Idag skall jag till kören för första gången på mer än ett år. Det skall bli så kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar