måndag 31 augusti 2015

IKEA

Gomorron. Måndag morgon och i morgon är det redan september. Nu kommer hösten. Det märks verkligen på morgonen när jag öppnar altandörren för Maggie. Det är "crispy" ute.

I fredags tog jag med mig ingredienserna för att göra gröt till frukost på jobbet, så det åt jag istället för bröd m.m. som det bjöds på till frukost. Å vad min mage tackade mig. Måste fortsätta med det. Jag hade förbannat ont i ryggen hela dagen, så tyvärr var det inte aktuellt att ta en promenad efter jobbet. Jag klarade det helt enkelt inte. Det var bara att gå direkt hem och sätta mig i soffan med stöd bakom ryggen. Där blev jag sittande.

Lördagen var inte mycket bättre den. Jag löste en del korsord med stöd bakom ryggen, kollade en del TV. Jag var inte utanför dörren på hela dagen. På söndagen vaknade jag med lite mindre värk och funderade på vad jag skulle hitta på. Det blev en tur till IKEA. Jag har 3 st billiga 9 kr-kuddar i soffan och sängen att lägga benen på, men de håller bara en viss tid. Sen blir de "klumpiga". Jag tog min dramaten på bussen och åkte dit.

Det första jag hittade var en soffa jag vill ha. Min är väldigt nersutten, och den är åtminstone 12 år gammal. Då kostade den mig ca 13.000 kr. Den jag hittade nu kostar mellan 5.500 och 7.000 kr beroende på vilken klädsel man väljer.


Den var hur skön att sitta i som helst! Vill ha! Men det får bli nästa år. Kanske. Får se. Kivik heter den i alla fall. Vet inte vilken färg som är snyggast, här är den gråbrun. Andra färger jag kan tänka mig är ljusgrå, mörkgrå eller ljusbrun. Kanske blå. Här är den i blått i affären (priset på skylten avser soffan bakom denna):Jag vandrade vidare och hittade en kontorsstol. Egentligen var det ett litet laptopbord jag skulle kolla på, mamma var intresserad av det. Innan hon beställde det över nätet hade jag lovat att inspektera. För att kolla hur det var satte jag mig ner i stolen som stod bredvid och oj vad skön den var! Stolen kostade egentligen 699 men var igår nedsatt till 499. Jag ville ha både stolen och laptopbordet, det blir perfekt att ha surfplattan på när jag ligger i sängen.

Jag hade 2 presentkort att betala stolen med, ett på 300 kr och ett på 250 kr, som jag fick i födelsedagspresent. Tackar å bockar Emelie, Niclas, Anders och Camilla för stolen!

Nu var bara den stora frågan hur jag skulle få hem allt. Så här fick det bli:


Inte var det lätt inte... Väskan var full med 4 glasskålar (jag saknar mina större skålar i min gamla porslinsserie när jag äter sallad, de är så små att bara några salladsblad får plats...), skohorn, värmeljus, en regnponcho, en bordsklocka och 3 kuddar (som inte kostade 9 kr längre utan 15...). Väskan fick jag bära i ena handen och så köra dramaten med den andra. Det var inte lätt, men det gick.

Väl hemma började jag montera stolen. Så här blev den:


Jag skall använda den ett par dagar innan jag gör mig av med min gamla. Den gamla är inte vacker att se på, och framförallt Cornelia använde ryggstödet som klösbräda och ena armstödet är lagat med rosa silvertejp. Men det är en stol från Kinnarps som jag betalat ca 4.500 kr för. Skall se om jag kan skänka bort den till någon.


Så här blev det lilla laptopbordet. Smidigt.

Här är ponchon som jag köpte. Himla smart då man kan vika ihop den i magfickan och den får lätt plats i ryggsäcken. Jag brukar ju ha med mig ett par regnbyxor i väskan, men de hjälper inte så mycket när det ösregnar. Denna verkar smart.


I lördags shoppade jag förresten lite till Maggie. Det var dags att köpa hennes mat från zooplus.se igen. Jag passade också på att beställa en kattigloo till henne, jag är så trött på kartongen som ligger på vardagsrumsgolvet. Men det är hennes favoritplats, så jag vill inte slänga den innan något annat finns.


Jag sparade så mycket pengar på detta inköp att det känns som om jag fick allt gratis :) För det första sparar jag 300 kr direkt bara på att köpa kattmaten från zooplus istället för hos veterinären. Sen köpte jag ett "sparpaket" för 99 kr. Det ger mig 5 % rabatt på alla inköp i 3 år. Bara på ordern i lördags sparade jag 65 kr, så det är nästan betalt redan nu. Sen sparade jag pengar genom att jag klickade på min Refunder-knapp innan jag beställde. Det gav 25 kr i återbäring. Och slutligen så får man poäng när man handlar på zooplus, och i lördags löste jag in 500 poäng. För det fick jag 5 påsar med magert kattgodis och 6 små burkar med mager kattmat. Haha vad mycket gratis och sparande!

Jaha, måndag och invägning. Samma vikt som förra veckan :( Men jag har inte rört på mig på flera dagar, så jag får skylla mig själv. Så fort ryggen ordnar upp sig skall jag börja simma igen, men det går absolut inte med värkande rygg. Jag svankar tillräckligt mycket när jag simmar för att få ont bara av det. Hoppas lånestolen kommer till jobbet snart, och OM den passar att det inte dröjer för många veckor innan min kommer.

Ser i mitt Facebook-flöde att flera personer är iväg på solsemester nu. Detta är första gången på 4 år som jag INTE är i väg i slutet av augusti/början av september... Skulle så gärna vilja åka nu, men jag får börja räkna ner till Thailand istället. Idag är det 114 dagar kvar tills jag åker... Måste börja ta i det här med vaccination också! Det börjar bli dags...

Ha en bra måndag! Det har jag bestämt mig för att ha!

2 kommentarer:

 1. Hej Lena

  Jag tror att det är exakt samma stol som jag köpte hem till mitt kontor för några veckor sedan och den är fantastiskt skön! Din rygg kommer att må bättre och snart hoppas jag att du kan börja motionera igen! Lycka till med nystarten :-)

  Jaana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittills tycker jag stolen är jätteskön, men jag har en FB-vän vars föräldrar köpte den, och den bara krånglade. Hoppas min inte är ett måndagsexemplar :)

   Tack så mycket!!

   Radera