måndag 28 september 2015

Bloggmöte, slö-lördag och långpromenad!

Gomorron. Idag hade jag satt klockan på 4.30 för att i alla fall få se lite av blodmånen. Inte var det mycket man såg, men lite i alla fall.


Å vad skönt det var att simma i fredags morse! Vad som var mindre roligt var att jag inte har några ljus på moppen just nu. De var helt svarta när jag skulle moppa iväg 6.15, och då är det ju fortfarande väldigt mörkt. Det var lite väl spännande att moppa. Jag var i kontakt med moppeverkstan och det kan tydligen vara spänningsregulatorn. De har inte öppet igen förrän imorgon, så då får jag lämna in den. Jag hade tänkt simma imorgon bitti igen, men jag vågar faktiskt inte köra i mörkret utan ljus, så det får vänta.

På eftermiddagen tog jag en halvtimme ledigt och moppade in till stan för att träffa bloggkompisen Åsa med sambo Jan. Vi kom fram till att vi lärde känna varandra 2011, jag trodde det var tidigare. Det var i alla fall väldigt trevligt att träffa dem. De är båda inbitna släktforskare och jag fick reda på att jag tillhör ätten Danckwardt, en ätt som jag aldrig hört talas om, men det verkar finnas en hel del skrivet om dem. Det är i alla fall på farmors sida jag har de kopplingarna.


Här är Åsa och Jan. Jag har precis introducerat dem i det roliga spelet Cross Boss (rekommenderas!!) och nu spelar vi mot varandra alla 3. Moppade hem när deras buss kom (strax före 18) så jag slapp moppa i mörkret.

I lördags hände inte mycket. Slö morgon och förmiddag, sen tog jag mig i kragen och städade köket. Min städerska är i Kina ett par veckor, så jag har ingen städning på en månad. Jag konstaterade att det inte alls är lyx för mig att ha städhjälp, utan en nödvändighet. Satan vad ont jag fick i axen bara av att torka av i köket. Det tog väl 30-45 minuter och jag hade skitont efter det.

Jag är inte så förtjust i mitt kök. Det är mer eller mindre obefintligt. Jag har nästan inga avställningsytor när jag lagar mat. Så här ser det ut:


Japp, detta är mitt kök. Spisen är min avställningsyta till vardags, när jag förbereder något, men när jag använder den har jag nästan ingen stans att stå. Jag kan visserligen stå på "ön" till höger i bild, men jag hade velat ha en diskbänk närmare diskhon och spisen.


Här är mitt puttekök från vardagsrummet. Nere till höger i bild är mitt bord, som alltså står i vardagsrummet.

I går slöade jag på morgonen också, sen skulle jag iväg på ett event hos Moyana Corigan. Där köper jag ju mina krämer m.m. Jag tog mina stavar och promenerade dit, 5 km enkel väg. Jag var helt svett när jag kom fram, som tur var hade jag med mig en ren (och torr) t-shirt. Promenadvädret var underbart, fast jag gick med den lilla vind som fanns i ryggen och solen gassade = varmt. De hade i alla fall 20 % på allt igår, så jag passade på att köpa en After Sun Gel med Aloe Vera, att ha i Thailand.


Den är jätteskön när man bränt sig eller fått myggbett! Jag handlade också en del till kompisen H, som inte kunde komma p.g.a. jobb. Där fanns också smyckesföretaget OXXO och visade upp sina produkter. Jag var på jakt efter en ring, och gick därifrån med flera...


De 3 ringarna till vänster köpte jag för 100 kr (för alla 3). Den till höger köpte jag för många år sedan när jag var på Irland.


De 2 till höger köpte jag också för 100 kr (på hemsidan kostar de 299 kr för båda!!). Den till vänster har jag köpt i San Francisco. Nöjd och glad gick jag hemåt. Nästan direkt när jag startade så fick jag ont i båda höfterna. Där jag gick går inte en enda buss på helgerna, så det var bara att knata på. Väl hemma så hade jag gått 10,17 km på 2 h och 20 sekunder. Medelhastigheten låg ca 1,5 min snabbare/km än jag brukar gå, så jag hade bra fart! Sen var jag mör. Idag går jag som en gammal kärring. Fan vad ont jag har. Men det var en underbar promenad igår i alla fall.

När jag kom hem hamnade jag i soffan. Först såg jag första avsnittet av Modus, som jag hade spelat in. Den var bra! Sen gjorde jag något jag har tänkt göra länge: jag började kolla på Bron på Netflix. Tredje säsongen började ju igår kväll, men jag har helt missat denna serie. Jag vet att jag tänkte när den kom att jag skulle få svårt för språket. Jag kan inte danska och måste läsa texten. Men eftersom jag mer lyssnar på TV än tittar så gillar jag inte att läsa texten. Därför blev det aldrig av att jag började kolla. Men nu är jag fast, igår kväll och i morse (gick och la mig lite efter jag kollat på månen) såg jag de 5 första avsnitten.

Ytterligare ett armband pryder nu min handled... Jag har fått ta av mig det fina silverarmbandet jag fick av min kusin i födelsedagspresent, det kan jag ha till fest. Nu har jag 5 armband på vänster handled och 3 på höger. Kollegan och jag hittade 2 till som vi beställde i veckan, så snart kommer ett till... Här är det som kom i fredags:


Det kommer från I love boobs och säljs till förmån för Bröstcancerfonden.

Nu skall jag fixa min gröt. Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar