måndag 14 september 2015

En härlig helg

Gomorron. Nu är vi hemma igen efter en helg hos mormor på Ellös. Vi åkte i fredags direkt efter jobbet. Så här ser det ut när vi skall någonstans:


Det är inte lite packning vi tar med oss :) På lådan med kattsand står dockningsstationen jag skulle lämna till baka till netonnet, det var fel modell. Den hade inte uttag för mina externa högtalare. Ny är beställd, men det skulle kosta en hel del att skicka tillbaka denna så jag bad Marita att vi skulle åka förbi på vägen upp. Nu blev det inte så p.g.a. köer, utan vi tog det på vägen ner istället.

Marita hade köpt 1,5 kg räkor, så det var räkmiddag direkt när vi kom upp. Jag hade köpt Cosmopolitansallad på Maxi på lunchen, och denna var en stor succé. Cosmopolitansallad är formad som en "båt", ungefär som romansallad, fast inte så besk. Jag har den istället för bröd. Jag lägger vitlökskvarg "i botten" och så bygger jag mig en räkmacka. Alla gillade den skarpt! Cosmopolitansallad funkar jättebra till tacos också, för oss som inte mår så bra av bröd eller inte vill äta så många kolhydrater.



Vi gick i säng tidigt, som vanligt där uppe. Jag la mig i det som numera kallas mitt rum och skulle kolla på säsong 3 av Numb3rs. Jag har inte kollat på DVD sedan jag uppgraderade min dator till Windows 10. Det gick inte. Datorn kände av att jag stoppade i en skiva, men sen hände inget mer. Mysko. Det var ju en DVD i region 2, så det var inte det som var problemet. Jag hade alla avsnitt av Inspector Lynley liggandes på datorn, laddade ner dem när pappa låg på hospice, så jag fick kolla på ett av de avsnitten istället.

På morgonen testade jag med den enda DVD:n som mormor hade hemma, en DVD om Hovmantorp. Funkade perfekt, så det var inte fel på spelaren. Ännu mera mysko.


Jag tröttnar aldrig på utsikten från mormors altan. Här tidig morgon, det är 12°C ute.

Vid 11 stack Marita, moster och jag iväg till Tavlebord. Det är en lokal där de har lanthandel och café. Man kan köpa massa hemmagjort (hantverk, mat och annat). Jag köpte en burk med picklad rödlök och en burk med hemmagjord bostongurka. Marita köpte bland annat en jättefin karaff som var gjord av kvinnor i Rumänien. De kan numera försörja sig på detta hantverk och slipper åka till länder som Sverige för att tigga. Sen fikade vi innan vi åkte hem igen. Resten av dagen blev lat med korsord och lite DVD. Jag fick låna Maritas dator där skivan funkade perfekt.

Igår var det också väldigt latigt. Så skönt. Maggie älskar att vara hos mormor. Hon springer in och ut och in och ut och kollar om hennes revir är kvar. Inne ligger hon, av någon konstig anledning, gärna på en tröskel.


Vi åt en tidig middag och åkte hem vid 15.45. På vägen hem stannade vi vid netonnet så att jag kunde lämna tillbaka dockningsstationen jag fick i posten tidigare i veckan. Vi kollade också in en gasolgrill som Marita skall köpa, men den köper vi på nätet eftersom det är gratis frakt.

Väl hemma så var det bara att slänga in en maskin tvätt och sticka till Maxi för att handla lite färskvaror. Allt som allt var detta en härlig helg och jag hoppas vi kan få åka upp snart igen.

När vi kom hem mötte vi förresten grannen med sin Figo på gatan. Figo ville hälsa på Maggie, så jag släppte in honom i lägenheten. Maggie tycker inte alls om andra hundar och katter, men Figo gillar hon. Se här när de pussas.


Visst är de söta? När de hade nosat på varandra så gick Maggie och satte sig en bit bort medans Figo spanade in lägenheten. Men hon lät honom göra det och morrade eller fräste inte alls. Det är något speciellt med Figo.

När jag kom hem från jobbet i fredags så låg det ett kuvert i brevlådan med 2 armband från Suicide zero. Ett till mig och ett till kollegan I-M.


Vi fortsätter med vår samling. Om jag räknar rätt väntar jag på ytterligare 3 armband :) Jag har nu 4 på mig, sen blir det alltså 7.

Glömde väga mig i morse innan jag hoppade in i duschen. Kanske lika bra det, för jag har inte varit så duktig den senaste veckan. Fattar inte varför det skall vara så förbannat svårt att skärpa sig, framför allt eftersom jag mår så jäkla bra när jag äter rätt. Jag gör tydligen allt för att straffa mig själv. Ett fall för terapisoffan...

Nu är jag i alla fall mer eller mindre fri från min förkylning, så det finns inga ursäkter att inte gå till gymmet/simhallen i veckan!

Ha en bra måndag!

2 kommentarer:

  1. Härlig helg du haft. Va gulligt med hundkompisen för din kisse.
    Den salladen måste jag prova. ☺
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan ha den salladen till mycket. T.ex. fylla den med en röra av tonfisk, vitlökskvarg och hackad rödlök! Kram

      Radera