onsdag 30 september 2015

Hur skall detta gå?

Gomorron. Knappt så jag tog mig ur sängen nu på morgonen. Ryggontet är helvetiskt. Jag undrar hur detta skall gå idag... För att göra saken värre så vaknade Kinnarps igår och kom och hämtade lånestolen. Jag skulle ju få låna den en vecka så att jag visste att den skulle funka innan jag beställde en. Det gjorde den och det ryggonda jag har haft på jobbet tidigare försvann. Sen glömde de hämta den och jag fick ha den ytterligare 2 veckor. Men så igår kom de och nu sitter jag på min gamla stol igen. Att göra det när jag redan har ont i ryggen blir inte roligt.

Kom på imorse att det kanske vore läge med en kur Voltaren/Diklofenac. Ja,  jag vet att jag som opererad inte skall äta sådana preparat, men det brukar funka. Jag tar en Omeprazol på kvällen för magen och har aldrig haft några magproblem av den.

Igår efter jobbet moppade jag till verkstan för att se om de kunde fixa detta att jag inte har några ljus. Spänningsregulatorn var domen innan de hade kollat på den. En sån kostar 895 kr + arbetet. Jippe. Tycker det är lite galet att den skall gå sönder på en moppen som inte ens är 2,5 år. Sedan 1997 har jag haft 3 moppar, denna sista bara 2,5 år, och ingen sådan har gått sönder tidigare. Hm. Jag fick i alla fall lämna moppen där och kan kanske hämta den på torsdag.

När jag var där stod jag och snackade med ägarparet en stund. Jag berättade att jag skulle promenera till Lidl och köpa mig en ryggvärmare som jag sett när jag var där dagen innan. Det slutade med att jag skulle köpa en åt henne också. Promenerade iväg och var stel som f-n i början, men sen lättade det. Jag hade fortfarande väldigt ont i ryggen hela promenaden, men det kändes bra att hålla mig i rörelse. Ungefär halva vägen, sen var det en ren plåga. Jag fick i alla fall köpt 2 ryggvärmare och fortsatte hemåt. RunKeeper bestämde sig för att skoja med mig, efter 3,5 km la den av till hälften. Detta innebar att jag fick reda på tiden var 10:e minut som jag brukar få, men kilometertalet var aldrig mer än 3,5... Jag uppskattar att jag gick 6 km, så det var lite skillnad :)


Här är dynan jag köpte. Jag kan meddela att den var gudomligt skön för ryggen. Inte särskilt bekväm runt halsen, men eftersom jag satt halvt tillbakalutad i soffan så hade jag inte bandet fäst runt halsen. Sen var det en sak som var dum. Det syns inte i bild var man ansluter sladden, då det är på andra sidan. Men titta på bilden ovan precis nedanför det nedersta bandet, där satt kontakten. Alltså halvvägs bak på ryggen. Jag som är lite större är inte så smidig så att fästa sladden i kontakten medans jag hade dynan på mig var inte en lätt sak. Så när jag behövde resa på mig för att gå på toa så var det enklare att dra ut hela sladden från grenkontakten, än att ta ur kontakten ur själva dynan. Vandrade alltså omkring i lägenheten hållandes i 2 m sladd :)

Lite senare på kvällen tog jag även på den andra värmedynan, den som är som en konfirmationskrage runt halsen. Måste sett hur kul ut som helst och alla dessa sladdar som "kom ut ur mig".... Men varmt och gott var det. Värmen hjälper både ryggen och axeln/nacken väldigt mycket, men tyvärr försvinner effekten av den goa värmen så fort jag tar av dynorna.

Usch vad jag klagar. Sorry. Men det är bara att låta bli att läsa... Jag har inget annat att skriva om...

Idag kommer en kvinna och hämtar massa badlakan och sängkläder som jag har rensat ut ur mina skåp. Jag blev igår tillagd i en grupp på Facebook som min gamla sjöscoutkår har för flyktinghjälp. Flyktingarna som kommer till vårt scouthus på kvällen kan få sig en dusch, ett mål mat och någonstans att sova. De behöver material och jag gick igenom mina skåp när jag kom hem igår. Jag hade ändå tänkt göra mig av med massa stora badlakan som bara tog plats, så detta passar ju väldigt bra. Jag skall se om det är något annat de behöver hjälp med. Jag har lite svårt för att sova över, vill inte lämna Maggie ensam (ja jag är blödig) men det är kanske något annat jag kan göra.

Ha en bra onsdag, nu skall jag stappla iväg till jobbet... Wish me luck idag, skulle behöva lite starka droger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar