onsdag 2 september 2015

Vaccin och myggor

Gomorron. Igår var jag iväg och vaccinerade mig inför min resa till Thailand i jul/nyår. 2 sprutor blev det, en i varje arm. Vet inte riktigt vad jag är skyddad mot nu, men jag tror det är Hepatit A och B. Bustrix och Twinrix står det i vaccinationskortet. Jag fick 2 sprutor 2002 när jag skulle hälsa på mina föräldrar i Västindien så en av dem jag fick igår var bara en påfyllnad. Jag skall tillbaka om 1 månad och ta en spruta till.

Sen fick jag också tipset om drick-vaccin mot "Montezumas hämnd" Dukoral. Är det något att ta? Jag har ju lite känslig mage (tidvis) så det kanske är en idé att lägga 450 kr på det? Någon som vet? Jag tog den inför min Västindienresa ser jag nu, och då åt jag ju ändå nästan bara mat i båten. Kanske lika bra att ta det säkra före det osäkra...

Jag fick också tips om myggskyddet Therma Cell. Någon som provat det? Skall tydligen vara väldigt bra. Tjejen på vårdcentralen sa att det man får med när man köper den räcker för min resa, men det är tydligen bara 12 h skydd. Kan det verkligen räcka? Låter lite. Någon som använt denna och kan säga hur den är?

Efter vaccinationen gick jag till Cinco Present på Mölndals Centrum. En av affärerna som fått flytta pga att de håller på att riva hela centrum och bygga nytt. De har hamnat väldigt i skymundan och har förlorat väldigt många kunder. De har hur mycket presenter och inredning som helst, jättefina saker. Bor ni i närheten så handla hos dem! Jag köpte mig 2 flaskor som det står Olja och Vinäger på som jag tänkte ha stående vid spisen. Passade på att snacka en stund med Tessan som jobbar där, mycket trevlig "tjej" (vi är lika gamla...).

Jag skrev en liten varning till Com Hem-kunder på Facebook i morse, kan upprepa den här:

Ni som har ComHem: ta bort autouppdatering av appar i era telefoner och surfplattor och uppdatera INTE till den nya Com Hem Play-appen!!! De gick ut stort med lanseringen av den igår, men allt man kunde göra med TiVoToGo-appen (fjärrstyra boxen och spela in bland annat) är nu borta och "kommer inom kort". Och inte går det att göra via datorn heller (även om jag installerat Firefox då tjänsten inte längre funkar i Chrome) eftersom det inte funkar ihop med Windows 10.

Jäkligt dåligt att de lanserar en ny app med pukor och trumpeter, och sen kan den nya appen bara göra en bråkdel av vad den gamla kan... De svarade lite på sin Facebook-sida igår och det var i stil med "vad tråkigt att du inte gillar funktionerna i den nya appen men de funktioner du efterfrågar kommer inom kort". När är "inom kort"? Så dåligt skött! De lär få det hett om öronen på kundtjänst idag! Den gamla appen, TiVoToGo, går inte att ladda ner längre. Gör om - gör rätt! Den stora fördelen med TiVo-boxen var ju att man kan fjärrstyra inspelningar, nu kan jag inte göra det någonstans...

Ha en bra onsdag!

2 kommentarer:

  1. Har varit till Thailand en massa gånger och har aldrig tagit Dukoral innan. Jag brukar ha med mig Imodium "utifall att" om jag nu skulle bli dålig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har lite känslig mage... tar med mig Imodium och Resorb och kommer troligen att ta Dukoral också. Får se.

      Radera