torsdag 3 september 2015

Yinyoga

Gomorron. Är det någon som har testat Yinyoga? Så här skrivs det om den yogaformen på mitt gym:

Yinyoga är precis som annan yoga men också dess motsats. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, fascia, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla positionerna utförs oftast liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Yinyogan är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyogan passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa personer med ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framförallt personer med en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller dig med färsk ny energi och lugnar ditt sinne.

Detta skall jag testa! Det är dock väldigt synd att de har lagt det enda passet av denna yogaformen på exakt samma tid som våtvästen, d.v.s. onsdagskvällar. Det finns hur många pass som helst på gymmet där "friska" personer kan träna, men bara 2 för oss som har trasiga kroppar. Och så lägger det de passen samtidigt... dålig planering! Jag mailade dem om detta och det var något de inte hade tänkt på men skulle tänka på till nästa termin. En gång skall jag testa i alla fall, så får vi se vilket jag föredrar, yogan eller våtvästen.

Det var ingen som svarade igår på min fråga om Therma Cell... hörde mig för lite igår på dagen och fick bara goda vitsord om den, så jag beställde. Jag beställde också ett hölje, det skall tydligen vara bra att ha när man vill bära med sig "maskinen". Och ett 4-pack refill. Hoppas verkligen den funkar, då jag är en myggmagnet :)

Jag får mig ett gott skratt varje gång jag öppnar kylskåpsdörren... tror ni jag gillar kvarg?


Jag har alltid massa burkar hemma, brukar köpa 8 åt gången, men nu har jag extra många. Det var extrapris på Hemköp när jag var där i tisdags :)

Idag är det kören. Innan vi börjar är det styrelsemöte, och hon som jag åker med är med i styrelsen. Det blir alltså buss in till stan för mig, annars hade jag fått vänta en timme. Först hade jag tänkt göra det och gå omkring i stan, men vädret är så tråkigt och paketet från zooplus med Maggies mat och igloon jag beställde har kommit, så jag skall hämta det efter jobbet.

Jag fick ett telefonsamtal igår på jobbet som gjorde mig väldigt glad. Det var Marita som ringde och frågade om jag ville komma upp till mormor nästa helg. Och Maggie så klart. Hon erbjöd sig att hämta mig efter jobbet nästa fredag och sen köra mig hem på söndag kväll. Å vad mysigt! Klart jag sa ja! Jag trodde inte jag skulle få komma upp förrän jag skall lämna Maggie före min Thailandsresa :)

Ha en bra torsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar