tisdag 27 oktober 2015

Ett försök till bra rutiner...

Gomorron. Igår blev det först en kortare (1,6 km) och sedan en längre (7,45 km) promenad. Inte går det snabbt när jag går, men jag älskar verkligen känslan i kroppen när jag kommer hem. Jag är stel och öm i ryggen (och ofta under fötterna...) men samtidigt känns det verkligen att jag har gjort något bra.


Det var väldigt mörkt när jag gick den längre promenaden. Den större delen av sträckan var på en sparsamt upplyst gång- och cykelbana. Jag har reflexer, men syns väl ändå inte så bra när cyklisterna kommer, deras lampor är så små. Jag skall se om jag inte kan skaffa reflexlysen som man fäster på sig eller väskan med ett clips. Jag har sett flera som har sådana och de är väldigt synliga. När jag kommer med moppen har jag ett mycket starkare ljus än cyklisterna har, så jag ser oftast om folk har reflexer. Någon som vet var man kan köpa reflexer med lysdioder? Clas Ohlsson? Jula? Någon annanstans?

Jag tycker att jag har kommit in i en bra rutin när det gäller rörelse nu. Måndag = långpromenad. Tisdag = vila. Onsdag = Yinyoga. Torsdag = vila (kören). Fredag = simma på morgonen. Lördag = långpromenad. Söndag = vila eller Yinyoga (det finns ett pass på ett annat Life-gym, i Långedrag en bit härifrån, som jag skall försöka få plats på). Tidigare hade jag tänkt att simma på tisdagsmornar också, men det blir så krångligt med frukosten. Jag vill inte ställa mig på jobbet och laga gröt på arbetstid, det kan jag inte med. Fredagar däremot har vi ju fredagsfrukost, då är det inga problem. Nu har jag ju fått smärtstillande utskrivet och känner att jag vågar mig på att simma igen.

Med maten går det väl så där. Jag går sakta, alldeles för sakta, ner. Sen står jag still en stund och så fortsätter jag. Det har bara blivit -2 kg sedan augusti. Skämmigt. Jag som hade en dröm om -10 kg till Thailand. Men det är så mycket annat som bråkar i mitt huvud att orken att ta tag i detta inte är 100. Därför är det ju ännu viktigare att jag får till det med rörelsen. Varför skall det alltid vara så kämpigt?

Nu är det grötdags. Jag har tidigare tipsat på Facebook om detta äppelmos, inköpt på Gymgrossisten. Det innehåller enbart ekologiska äpplen. Inget annat. Gott är det och inte dyrt heller (25 kr för 700 g). Jag fryser in i mindre burkar eftersom den inte innehåller något konserveringsmedel. Jättegott på gröten med kanel och kardemumma. Och lite fusksocker.


Frakten tillkommer visserligen, men som ett tips kan jag berätta att man kan köpa det på cdon.se. De är ju numera en portal för hur många affärer som helst, och när man handlar från flera olika butiker räknas summan ihop när det gäller att komma över den fraktfria gränsen. Vet dock inte vad den ligger på, jag är medlem i cdon+ och har alltid fraktifritt över 100 kr.

Ha en bra tisdag! Det tänker i alla fall jag försöka ha :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar