måndag 26 oktober 2015

Hemma igen

Gomorron. Skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst. Lördagsmorgonen startade jag som "jag brukar", d.v.s. med en långpromenad.


Sträckan jag gick är tyvärr väldigt tråkig. Bara utmed 50-, 70- och 90-vägar. Det gäller att vara uppmärksam hela tiden, och jag kan bara lyssna på talbok med propp i ena örat, annars hör jag inte när bilarna kommer. Det blir en del dikeshoppningar, för bilarna kör som galningar och när jag inte ser på håll att de kommer att ta en sväng runt mig så är det jag som får flytta på mig. Det är mycket småkurvor, och då ser jag inte bilarna förrän de är väldigt nära. Läskigt. Men det är enda sättet att få en lång promenad, om jag inte skall gå i Sörbo, som jag gjorde i fredags. Men då blir det ingen runda utan mer promenad på småvägar och sen tillbaka till den större vägen igen.


På vägen ut ur Ellös såg jag baksidan av denna skylten.


Här har jag svängt av lite och är väl mer eller mindre på väg tillbaka. 70 får man köra här. Som ni ser är det inte brett. Här är det i alla fall möjligt att hoppa undan, ibland är det jättedjupa diken som jag inte kan hoppa ner i.


Och sen den läskigaste biten, utefter 90-vägen. Jag pustar ut när jag kommer in i Ellös och trottoaren börjar. Jag överlevde denna gången också... Här är det inte snack om att ta en promenad innan det blir ljust, som jag gör hemma. Det hade jag aldrig vågat.

På tal om tidiga mornar. När jag är hos mormor (och Maggie också) så får jag alltid sova "jättelänge" (igår sov jag till 8 (sommartid) och det händer aldrig hemma). När vi är där så väcker Madame mig aldrig klockan 6, som hon alltid gör hemma. Undrar varför. Inte väcker hon mormor heller.

Resten av dagen slöade jag och löste en del korsord. Det blev mumsiga lammfärsbiffar till middag och på kvällen såg jag Så mycket bättre för (tror jag) andra gången i mitt liv. Riktigt mysigt program.

Igår morse blev det ingen promenad. Det blåste halv storm och jag var inte alls sugen. Jag hade först tänkt ta bussen hem 15.35 igår, men kände direkt när jag vaknade att jag ville hem tidigare. Enda andra alternativet var då bussen 11.35, så så fick det bli! Jag packade alla mina saker, och så fort jag började med det så försvann Maggie in under mormors säng. Hon trodde hon skulle följa med hem, men hon får stanna tills på onsdag, då Marita kör ner henne.

Resan hem gick bra och jag var hemma vid 14.15. Gott att få all tvätt tvättad igår, hann med 2 maskiner. Det blev en del korsord framför TV:n och massa levande ljus tända. Skönt att kunna tända levande ljus utan att behöva oroa mig för att Maggie skall börja brinna.


Kolla förresten vilken hårig tass Maggie har! Ser ut som en lejontass :)

Veckan som kommer innehåller, förutom jobb, Yinyoga på onsdag, konsert med Sångensemblen Amanda på Stora teatern med Marita på torsdag och så  halvdag på fredag (röd dag på lördag).

Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar