torsdag 29 oktober 2015

I did it!

Gomorron. Funderade på jobbet igår hur jag skulle lösa det med transport till gymmet igår, då jag är moppelös för tillfället. Kom på en idé på eftermiddagen som jag faktiskt genomförde. Känner mig mycket stolt över mig själv. Först gick jag till gymmet (2,4 km). Sen simmade jag en halvtimme. Sen yinyogade jag en timme. Sen gick jag hem igen (denna gången 2,2 km då jag gick en genare väg). Sen var jag bra mör kan jag lova. Men vilken go-känsla det var när jag satte mig i soffan när jag kom hem! Själva känslan i kroppen kombinerat med att jag var stolt över mig själv, så gött.

Ovanstående tog 3 h och 15 minuter. Har jag tid skall jag definitivt göra det igen. Det enda som inte var bra var att jag fick ont i ryggen av att bära alla simsaker och träningssaker. 2 handdukar, schampo, balsam, tvål, träningskläder och lite till. Min rygg är väldigt känslig. Kanske bättre om jag tar "dramaten" nästa gång. Då slipper jag ju bära.

Igår kom Maggie äntligen hem. Hon demonstrerade genast sitt missnöje genom att lägga sig längst in under min säng, där ligger hon aldrig annars. Jag försökte locka henne med lite godis, men det gick inte. Hon kom fram och nosade, men sen gick hon därifrån utan att smaka. När jag kom hem från gymmet var det borta :) I morse när jag vaknade låg hon på klösställningen i mitt sovrum, så hon tycker väl inte så illa om mig...

Ikväll blir det konsert! Sångensemblen Amanda tillsammans med en kvinna från Senegal. Så här står det i "presentationen":

Sångensemblen Amanda möter Adama Cissokho (Senegal) och bjuder på en unik föreställning inför sin turné till Senegal i Västafrika. Det blir sånger och folkmusik från Haiti, Senegal och Sverige tillsammans med Amandas nya och gamla favoritsånger i en färgstark mix! Adama Cissokho (Senegal) är uppvuxen med den västafrikanska musiktraditionen i Casamance i södra Senegal. Hon är en jali dvs sångerska och berättare från den berömda griotfamiljen – Cissokho. Hon har ärvt den stora skatt av sånger och historier hon bär på idag och generöst delar med sig av. Hennes varma, starka och energifyllda sång är en unik upplevelse. Adama har besökt Sverige flera gånger och samarbetar med musiker här. Bland annat framträdde hon vid tillsammans med Yossou N`Dour vid utdelningen av Polarpriset förra året.

Jag har varit på många av Amandas föreställningar/konserter och jag blir lika glad varje gång. De är inte bara en kör, de är en upplevelse. De står inte still på scenen utan det är väldigt mycket som händer hela tiden. Så bra! Konserten ikväll är på Stora Teatern och det skall vara fullsatt. En av de första föreställningarna jag såg med dem var i mitten av 80-talet, då var det på en liten scen i Haga och publiken satt på kuddar på golvet. Niklas Hjulström (skådespelare och sångare i Cue) var med i Amanda i många år. Just honom minns jag tydligt från kudd-föreställningen, när han sjöng "With a little help from my friends". Så bra!!

Fick förresten en bild på min vägg på Facebook häromdagen. Det var Maria från Kalix som visade vad hon köpt tills hon kommer hit nästa helg:


Och Kalix-tunnbröd skulle hon ha med också. Detta och färska räkor, och det kommer inte att gå någonsomhelst nöd på oss nästa helg :) Hon vill bara ha svartpeppar och löjrom på sitt tunnbröd, jag vill nog också ha rödlök och creme fraiche. Mums!!

Nu skall jag återigen lyxa till det med gröt med färska hallon! Köpte 2 askar häromdagen med ICAs hälsorabatt. Den är kopplad till min RunKeeper och ju mer jag går desto mer rabatt får jag på utvalda varor. Denna månad får man max 25 % rabatt (per gång) på Rosa bandet-märkta frukter och grönsaker. Är inne på min andra insamlingsomgång och där är jag uppe i 10 %. Denna kampanj går ut sista oktober, så jag får promenera lite mer för ytterligare % innan lördagen är slut.

Ha en bra dag!

1 kommentar:

  1. Hejsan, jag har samma samsung som du o vi är inte överens, fick den i lördags. Jag tänkte jag skulle få tag i någon samsung support för alla andra verkar kunna ha WordPress men det funkar inte till blogspot :-(

    SvaraRadera