måndag 23 november 2015

Brr

Gomorron. Det första jag gör varje morgon är att öppna altandörren. Maggie sitter framför dörren och väntar. Idag var det inte roligt, -9,5°C. Tack och lov ingen snö än, men så kallt! Brrrr....

Det bidde inget av förkylningen som grodde lite i slutet av förra veckan. Skönt! Jag känner min kropp väldigt väl (inte alltid jag lyssnar dock) och vet att om jag vilar lite när jag känner att en förkylning är på G så brukar den gå att mota bort. Det är precis som om kroppen reagerar med att skicka ut förkylningssignaler när jag känner att jag har för mycket omkring mig. När jag egentligen vill och behöver vara hemma och ta det lugnt, men har annat inbokat, så sätter kroppen igång att konstra. Lyssnar jag då så brukar det sluta bra.

Direkt efter jobbet åkte jag till verkstan och hämtade min moppe. 900 kr slutade det på. Nu hoppas jag verkligen att jag inte behöver åka dit mer på ett tag, jag tror att detta var tredje gången i november (först skruven i cylindern, sen punkan och nu stödet). 2.300 kr har den kostat mig i november. Sura pengar för en moppe som är inköpt för 2,5 år sedan för 12.000 kr...

Fredagskvällen var inte speciell, inget fredagsmys alls. Bara skönt att vara hemma och befinna sig i TV-soffan. Lördagen skall vi inte prata om när det gäller lathet. Jag skäms lite för att berätta att jag inte klädde på mig på hela dagen. Löste korsord många timmar. Många. Lyckades lösa klart alla korsord i 2 tidningar, så nu är de postade. Fortsatte med den allra svåraste av alla; Mästarkryss. Den prenumererar jag inte på, utan köper lösnummer någon gång ibland.


Känslan när ett riktigt svårt korsord är klart är så go.

I söndags däremot var jag mer aktiv. I lördags hade jag fått sova till efter 8, men igår var det klockan 5 som gällde igen. Jag kunde lika gärna gå upp. Och kunde jag lika gärna gå upp kunde jag lika gärna gå ut och gå.Gick hemifrån strax före 6. Det var -6°C ute och trots att jag hade på mig ordentligt så frös jag lite, främst om huvudet. Jag hade på mig: fodrade långkalsonger, underställsbyxor, överdragsbyxor, underställströja, långärmad t-shirt, överdragsjacka, vantar och halsduk. Jag kan inte ha mössa i vanliga fall, ser inte klok ut och håret blir helt fel, men på tidiga morgonpromenader skulle det inte suttit fel med en mössa. Jag hade kapuschongen på nu, det hjälpte lite, men den är så tunn.

Jag gick ända bort till Mölndals centrum och sen vände jag. Det känns lite konstigt när man kommer dit, för halva centrum är rivet. Det skall bli en helt ny galleria, öppnar 2018. Fram tills dess så har handlarna det kämpigt. Små ersättningslokaler och mycket dåligt med parkeringar.Väl hemma så löste jag till korsord till innan jag hoppade in i duschen. Klockan 11.30 moppade jag hemifrån. Dags för sjöscouternas julbazar. Det är ju många år sedan jag var aktiv scout (säkert 10), men jag är uppvuxen i kåren och det är så kul att se "alla" en gång om året. Många kramar blir det, och mycket skitsnack. Jag hade tagit ut 500 kr som jag "fick spendera". Pengarna går ju till kåren, så jag ser det som en god gärning att ta lotter :) Jag brukar ha turen med mig, och så också igår.

Först vann jag en ostbricka.


3 ostar och kex. Jag gav direkt bort den till Marita, då jag inte gillar sådana ostar.

Sen vann jag en spann med olika specerier.


Läsk, chips, knäcke, godis och 1 kg kaffe. Kaffet gav jag också till Marita, har redan 1 paket här hemma oöppnat. Så sällan någon kaffedrickare kommer på besök.

Sen vann jag en julskinka. Lite fler lotter och det blev några fler godispåsar och ett paket finknäcke. Gamla barndomskompisen (och scoutkompisen) V kom och vi tjötade en stund. Hon hävdade att hon ALDRIG har vunnit något (selektivt minne tror jag) men när jag stod bredvid vann hon en spann hon med, och en burk hemmagjord honung. Jag klädde på mig för att moppa hem, tjötade lite mer med V och gick ut till moppen. Kom då på att min mobil låg kvar inne i omklädningsrummet. Jag sprang in och puh, den låg kvar! På vägen ut så mötte jag V igen, vid delikatesslotteriet, och jag tog på skoj 2 lotter till. Och vann en julskinka till...


Här är allt jag vann, minus ostbrickan och kaffet. Men så tog jag ju lotter för 500 kr också... Massa onödiga godsaker som jag skall ge bort. Men skinkorna behåller jag :) Den ena åker in i frysen, den andra kan jag smaska på. Jag kan förresten rekommendera ett jättegott knäcke som jag köpte i fredags:


Måste testa det med skinka och senap. Hittills har jag testat det med bara smör, och med ost och smör. Föredrar det med bara smör.

Sen blev det TV-soffan resten av kvällen igår. Idag är jag trött, somnade inte förrän 23. Jag måste gå och lägga mig tidigare om jag vill kolla lite på datorn innan jag somnar, annars får jag inte tillräckligt med sömn. Mindre än 6 h räcker inte.

Denna veckan ser jag fram emot fredagen, då skall jag gå på den stora julgalan på Scandinavium tillsammans med mina kollegor. Fina biljetter står jobbet för, det skall bli jättekul. Den stora frågan är vad jag skall ha på mig. Kan jag ha min klänning som jag köpte i somras tillsammans med den svarta kavajen jag köpte då också? Annars får det bli jeans. Jag har ingen mittemellan och kan väl inte säga att jag är så där direkt sugen på att gå ut och handla något... Får fundera på saken.

Ha en bra måndag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar