tisdag 24 november 2015

Det börjar närma sig...

Gomorron. Idag är det många grader varmare än igår. Över 15°C varmare. Bra, för jag trivs inte bra i kyla :) Inte i snö heller, hatar att inte kunna moppa, så den får gärna hålla sig borta!

På tal om värme/kyla....

Nu är det bara 29 dagar kvar tills jag åker. Resfebern börjar komma ordentligt. I helgen mailade jag med hotellet bara för att kolla att min bokning fortfarande gällde. Jag både bokade och betalade ju i maj (tror jag, eller om det var april), så man kan ju aldrig veta. Det hade ju inte varit så roligt att landa i Krabi strax före 19 på julaftonskväll och inte ha någonstans att bo... Allt verkade vara OK dock.

När det gäller transport från flygplatsen till hotellet kan jag antingen ta en shuttlebus för 150 THB (ca 40 kr) eller en taxi för 600 THB (ca 160 kr). Helt klart väljer jag en taxi. Annars kan man ju få åka omkring till massa hotell innan man kommer fram. Och skall jag ta en shuttlebus måste jag hitta stället där jag kan köpa biljett innan jag går på, med taxin så betalar jag det fasta priset när jag kommer fram. Nu är det bokat i alla fall.

Jag måste också börja kolla igenom mina kläder så att "inget har krympt"... Vet inte hur många shorts jag har, tror jag måste köpa ett par till. Jag kommer definitivt att tvätta när jag är där, svettas ju kopiöst när det är varmt, men det är "luktfritt" så det handlar mest om att skölja upp. När jag var på Teneriffa så fick jag köpa klädstreck och nypor, det fanns inte på balkongen, frågan är om jag skall ta med mig, räkna med att det finns där eller köpa där.

Solkräm har jag köpt. Och lindrande aloe-vera då jag vet att jag kommer att bränna mig lite. Jag är väldigt känslig för det och får oftast feber bara jag bränner mig lite. Jag har också köpt en Therma-cell, som man har mot myggor. Någon typ av solhatt skulle jag behöva också, men det köper jag där nere. Vis av erfarenheten från Kreta och Teneriffa tar jag med mig en egen kudde.

Jag fick lite olika tips när jag ställde frågan på Facebook, men undrar samma sak här: Vad skall jag tänka på? Något jag absolut inte får glömma att packa ner? Något jag kan lämna hemma? Sen behöver jag tips på hur mycket kontanter jag skall ha med mig. Jag har ett MasterCard i ICA-banken = utlandsuttag är gratis. Sen kommer jag också att ha med mig ett MasterCard i SEB som absolut nöd-reserv, ifall mitt kommer bort eller inte funkar av annan orsak. Men det skall bara användas i nödfall då det är min systers.

Nu fick jag just ett bekräftelsemail på taxin, det gick fort. Å vad jag längtar! Fast jag är samtidigt (som vanligt) livrädd för flygningen. 3 flygningar i sträck, det har jag faktiskt aldrig gjort tidigare. Bara 2. Fy fanken. Vill inte alls. Jag flyger i alla fall Göteborg - Frankfurt - Bangkok - Krabi.
Göteborg - Frankfurt tar 1 h 45 min. Sen har jag bara 1 h innan nästa flyg går.
Frankfurt - Bangkok tar 10 h 25 min.  Sen har jag 3 h 20 min i Bangkok.
Bangkok - Krabi tar 1 h 25 min. Landar 18.45 julaftons kväll. Det borde väl vara 12.45 svensk tid? Ser nu också att jag både landar och lyfter från Terminal 1 i Frankfurt, så jag behöver inte ta mig så långt på kort tid i alla fall.

Snälla hjälp mig att komma på vad det är jag inte har tänkt på... Vaccinering är klar och drickvaccinet Ducoral skall jag ta första dosen av nästa vecka.

Ha en bra tisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar