fredag 20 november 2015

Lite småvissen

Gomorron. Seg som få. Kunde inte somna igår, tror jag slocknade 00.30 på ett ungefär. Klockan ringde 4,5 h senare och jag var bra frestad att vända på mig och somna om en timme till. Men jag behövde upp på toa och då kunde jag lika gärna gå upp.

Igår eftermiddag började jag känna en "tupp" i halsen och öra och huvud värkte. Jag bestämde mig för att stanna hemma i soffan istället för att gå till kören. Ett par sprayningar med ColdZyme blev det också. Jag vet inte om jag har kurerat mig, vaknade med sprängande huvudvärk, men det kan ju också bero på sömnbristen. Jag har verkligen ingen lust att bli förkyld. Jag bestämde mig också igår för att hoppa över simning idag, lika bra det.

Nollgradigt ute, och i helgen skall det bli kallare. Enda fördelen med det är att jag nu kan börja använda min nya vinterjacka. Jag vet inte varför jag har använt min tunnare jacka istället, det är ju ganska korkat att gå omkring och frysa...

Idag får jag förhoppningsvis tillbaka min moppe. Det skulle i alla fall underlätta mycket på söndag då jag skall till Långedrags Sjöscoutkårs julbazar. Förra året tror jag inte att jag vann så mycket, men det har varit vissa år när jag kommit hem med väldigt mycket vinster. Jag är ju inte aktiv scout längre, det var många år sen, men det är alltid lika roligt att komma dit och träffa massa gamla vänner.

Annars har jag inga direkta planer i helgen. Kanske lite mer datasupportande, givetvis korsordslösning och så "måste" jag se lite på Castle, så att jag kan överlämna  hela säsongen till svägerskan den 6 december. I förrgår kollade jag lite på DVD:n innan jag somnade, men det kommer inte att funka att se den där. När ett avsnitt är slut (och jag har somnat mitt i) så fortsätter intromusiken att spela ända tills jag stänger av den. D.v.s. jag vaknar av musiken efter ett tag, och då blir det svårt att somna om. Bättre då att kolla på Netflix eller USTV, där allt stannar när avsnittet är klart. USTV är en streamingtjänst där man betalar 2 UC för varje avsnitt man ser. Om man t.ex. köper 320 UC (alltså 160 avsnitt) så kostar det $30 (275 kr = 1,72 kr/avsnitt). Helt OK. Funderar på att säga upp Netflix och bara kolla via UC. Enda nackdelen är att det inte är textat. Jag gillar inte när det är textat på svenska, kollar jag på DVD väljer jag alltid engelsk text, men det underlättar med textning. När det inte är textat måste jag lyssna med hörlur (en propp) för att verkligen höra vad de säger.

Innan jag gick och la mig igår kollade jag på nyheterna, något som händer alldeles för sällan. Västnytt berättade att det beslutats att 5 st vårdcentraler i Västsverige skulle läggas ner, och min (Åby vårdcentral) var en av dem. Så jobbigt allt blev helt plötsligt. Jag hade visserligen vaga planer att byta, är inte riktigt nöjd med dem. Men jag är beroende av dem eftersom jag behöver ta massa prover efter min GBP. Jag har ju i flera år kämpat med kalkbrist, och ligger just nu i balans med värdena, men det är viktigt att det hålls koll. Att nu behöva leta efter en ny vårdcentral som tar en opad på allvar (ni anar inte vad vissa får kämpa för att få ta sina prover eller utreda brister) blir jobbigt. Jag får väl ringa runt och kolla olika alternativ. Som sagt, något jag hade tänkt göra ändå, men kanske inte just nu. Det formella beslutet skall tydligen fattas i februari, och sen får vi se när de lägger ner. Jag borde i alla fall hinna ta mina prover i januari innan de slår igen portarna. Orsaken till att de lägger ner är dålig ekonomi, som kommer sig av svårigheten att behålla läkare. Alltså får de hyra in läkare hela tiden, och det är en av sakerna jag inte gillat med Åby VC. Att man aldrig kan få samma läkare 2 ggr i rad.

Dags att packa ihop allt för frukost på jobbet. Jag önskar alla en bra fredag, och så håller i alla fall jag tummarna för att jag inte blir förkyldare än så här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar