tisdag 17 november 2015

Vill inte....!

Gomorron. Idag var Maggie enveten, jag fick inte ens snooza de vanliga 10 minutrarna. Hon pep så mycket att jag trodde att hennes matskål inte hade öppnat, men det hade den. Varför skall jag alltid få morronpigga katter?

Idag är det dags för "plågis". Jag vill verkligen inte. Det finns få ställen jag känner mig så liten och hjälplös på som hos tandläkaren. Jag tycker det är fruktansvärt obehagligt. Och ont gör det ju också! Sen gör det ju inte saken bättre att jag är väldigt svårbedövad och måste ha 3 sprutor istället för en. Den första sprutan gör så himla ont, den spränger verkligen halva käften (känns det som i alla fall). Tänk en på mig strax efter klockan 15 idag!

Igår blev det en promenad till goda vännerna A och L för lite datasupport. Eller rättare sagt telefonsupport. Lite kunde jag hjälpa till med, men inte allt, för det var en iPhone det gällde. Var sjutton ser man på en iPhone hur mycket lagringsutrymme man har kvar? Eftersom jag hade promenerat en bit så hade jag redan innan annonserat att jag skulle behöva skjuts hem. Om jag har gått en bit och sedan stannar så stelnar jag till ordentligt. Skall jag sedan gå långt igen efter det så blir jag väldigt mycket straffad för det, och får väldigt ont. Lite stolt är jag allt för att jag denna gången lyssnade på kroppen (eller rättare sagt förutsade hur jag skulle reagera) och gjorde något som var snällt mot mig själv. Jag är ju annars väldigt bra på att ta i för mycket och straffa mig själv så att jag får massa ont.

Här hemma har jag ett mysterium. Jag vet att jag skrivit tidigare om mina defekta timers till min stora "pinnlampa". Jag har lämnat tillbaka 2 x 3 st timers till Jula, för att de inte håller tiden. Jag börjar misstänka att det inte alls var något fel på dessa timers, utan adaptern. Igår morse ställde jag in en ny timer, denna gången från Clas Ohlsson. Klockan var 7 när jag gjorde det. Jag kom hem 19.30 och då stod timern på 16.00! Precis som om strömmen dippar några timmar på dagen. Jag tog fram en förlängningskabel och kopplade timern och adaptern till ett annat uttag. I morse när jag kollade stod den inte på 5.30 utan på 3.30. Detta var alltså i ett nytt uttag. Det måste väl innebära att det är något galet med adaptern?

Nästa steg blir att testa att sätta timern (utan adaptern) i ett uttag bara för att se om den håller tiden. Kan någon elkunnig förklara detta för mig? Får fråga kollegan A på jobbet idag, himla knepigt är det i alla fall. Adaptern är ju ny sedan i höstas, kanske är det något fel på den.

Idag är det 20 år sedan 17 november 1995. Minns det (nästan) som igår. Jäklar vad mycket snö det var ute! Jag tänkte inte så mycket på det utan traskade iväg för att ta bussen till jobbet. Jag kom inte långt innan jag fick vada i snöhögar som var högre än mig själv. Jag fick vända. Inte fick jag något betalt den dagen heller, jag var den enda timanställde på jobbet.

Tyvärr tog jag inte mer än ett par bilder, och det ser inte alls så illa ut där som det var i verkligheten.
Lovar ni att skicka lite positiva tankar strax efter kl 15? Jag lär behöva det.

Ha en bra dag!

4 kommentarer:

 1. Jag ska tänka på dej då. Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 2. tänker på dig, lycka till! Angående timern, oavsett vad som spökar kan jag annars rekommenderaskymningsrelä, det finns enn sådan som ser ut som en timer på Jula som sätts i uttaget och ja, den är för inomhusbruk! Har sådana till mina fönsterlampor (bordslampor) och det fungerar bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också funderat på skymningsrelä. Dock är det så att just denna lampan står mitt i lägenheten, så där skulle det nog inte funkar. Jag skall experimentera vidare för att se var felet ligger :)

   Radera