tisdag 1 december 2015

December!?

Gomorron. 1 december. Julmånaden. Nästan det första jag ser när jag går upp är att ljusnätet i häcken på framsidan har gått sönder under natten. Mörkt och tråkigt utanför fönstret. Måste köpa nytt idag. Gillar INTE jul och december, men älskar ljusen.

Jag köpte i alla fall nya LED-lampor till mina stjärnor igår, motsvarande 15 W styrka. Tycker fortfarande de är för starka, men klart bättre än de 25 W som satt i tidigare.

Ikväll skall jag på ett "event" hos en presentbutik i Mölndals centrum som heter Cinco. Alla affärer där har det kämpigt nu i ett par år, då hela centrum håller på att byggas om. Många har fått flytta därifrån helt, andra har fått nya (sämre/mindre) lokaler. Ställen som Hemköp och Systembolaget klarar sig ju alltid (nästan) ändå, men mindre affärer har det knackigt. Även om jag inte skall köpa några julklappar så skall jag dit och handla lite. Jag skrev ju för några veckor sedan att jag hade en enorm mängd med ljus här hemma, det förrådet är snart slut... Så lite blockljus kan jag köpa för att stödja dem. Att man sen har 20 % på köpet skadar ju inte.

Det känns som om det är saker nu varenda kväll. Jag gillar inte det. Jag blir alldeles nojig av det och "sparkar bakut". Igår hade jag flera ärenden och var hemma närmare kl 19. Idag är det "eventet" och så måste jag hämta läppklet jag har beställt från Moyana Corigan. Vet inte om det blir idag, de måste vara på kontoret för att jag skall kunna hämta. I morgon onsdag är det simning och Yoga. På torsdag är det kören. Fredag vet jag inte, har för mig att det var något, men har glömt vad. På lördag på dagen skall jag och kompisen V och hennes dotter F på 50-årsmottagning hos V:s gamla barndomsvän (och min med) C i Sandared utanför Borås. Det tar halva dagen, minst. Sen på söndag skall hela familjen träffas hemma hos syrran, också minst halva dagen. Gaaah. För mycket för mig! Klarar inte det!

På golvet ligger min körväska, det är något speciellt med den tycker Maggie.


Var den än ligger så lägger hon sig ovanpå. Verkar inte alls bekvämt, men det är det tydligen.

Ha en bra början på denna decembermånad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar