onsdag 27 januari 2016

Det löste sig

Gomorron. Min miss igår löste sig. Jag moppade till gyn och var där 7.45 (hade tid 8.30) och sa som det var i kassan. Sekreteraren hittade en barnmorska som kunde "e:a" in ett recept så jag kunde bara gå till apoteket på andra sidan Frölunda Torg och hämta ut det när de öppnade klockan 8. Var tillbaka på gyn 8.10 och kunde få min spruta direkt.

Eftersom jag ansökt om ledigt till klockan 9, och hade några minuter över, så passade jag på att åka inom Maxi. Behövde kanel och kardemumma till min morrongröt. Just nu har jag sockerfritt äppelmos och kanel + kardemumma på varje morgon. Upptäckte att alla kryddburkar är billigare än refill-påsarna. Är det inte konstigt? Borde ju vara tvärtom...

I alla fall gick det bra att moppa. Nästan ingen snö kvar på gångbanorna. Efter jobbet tog jag moppen över motorvägen till Clas Ohlsson och reklamerade resebrandvarnaren jag köpte inför Thailandsresan. Den gick ju av några gånger, inklusive en gång mitt i natten... Det var i alla fall inga problem att lämna tillbaka den och få pengarna tillbaka. Efter det så åkte jag till Elgiganten. När jag var i Thailand så dog min vattentäta mp3-spelare. Den har krånglat i ett par år nu, den har varit helknepig att få igång efter laddning, men nu var den stendöd. Tyvärr finns det inte många vattentäta mp3-spelare kvar på marknaden. Jag frågade i affären och de sa att folk använder mobilerna mer och mer. Jag har ju själv gått över från lös mp3-spelare när jag lyssnar på mina talböcker varje dag, men tar folk med sig spelaren ner i poolen? Eller ut när det regnar?

I alla fall köpte jag den enda de hade:


Jag hade funderat på denna länge, även innan min gamla gick sönder. Den var dyr. 800 kr. Och så undrade jag om den stora propparna verkligen skulle sitta bra i mina öron. Fördelen med Elgiganten är ju att man har öppet köp 30 dagar även efter man har använt produkten. Jag laddade den med 2 böcker igår, jag fick göra en spellista. Är väl inte riktigt säker på hur man gör det, men jag lyckades tydligen. Det finns 2 väldigt viktiga saker när man lyssna på talböcker: det ena är att det är väldigt bra om filerna kommer i rätt ordning och det andra är att det är viktigt att den kommer ihåg var man var när man startar igen. Nu på morgonen har jag testat dessa 2 saker, och de verkar funka. Det känns också som propparna sitter bra i mina öron och att jag inte kommer att tappa den. Ikväll skall jag inviga den på riktigt före Yinyogan!

Resten av kvällen (nä, inte hela, bara en liten stund) röjde jag inför det efterlängtade besöket från städerskan idag. Det är 3,5 veckor sedan hon var här (egentligen längre tid, men det är så länge jag har varit hemma) och det behövs dammsugas här!

Jag har en mycket hungrig katt här. Hon har fått ca 18-19 g mat varje portion sedan vi började med denna dieten för henne. Säg att hon fått 75 g/dag. På påsen står det att hon de första 2 veckorna skall ha 60 g/dag och sedan skall detta minskas till 45 g/dag. Lite skillnad alltså. Nu får hon ungefär 60 g/dag och oj vilken skillnad det är på hennes hunger. Vi får se hur länge jag står ut med detta. Hon piper precis hela tiden. Stackarn. Men hon hade gått upp i vikt hos mormor, där fick hon för mycket godis. Mormor är lättlurad... Nu skall vi i alla fall försöka dra åt svångremmen lite.

Ha en bra onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar