torsdag 21 januari 2016

London i maj!!

Gomorron. Idag är det riktigt kallt ute. Min termometer står på -15°C. Brr. Inte är det särskilt smart att gå ut med blött hår heller, men jag var tvungen att duscha och jag äger ingen hårtork. Skulle jag få för mig att blåsa mitt hår torrt så ser jag ut som hej kom och hjälp mig sen. Och håret får samma kvalitet som Svinto. Bara att ta på kapuschongen och gå raskt till jobbet.

Jag har under några veckors tid funderat på att åka till London i början av maj. Då är det ju lite extra ledigt i och med Kristi Himmelfärdsdagen på torsdagen. Jag la igår in om ledigt på klämfredagen och fick den  beviljad. Så nu är flyg bokat och betalt:


Det skall bli så kul! Jag åker ensam, men som ni vet har jag inget emot det (snarare tvärtom). Nu är bara den stora frågan var jag skall bo. Blev tipsad av kompisen H om Airbnb, så jag har lagt några timmar på att kolla där. Finns hur mycket som helst. Jag gillar tanken på att kunna göra sin egen frukost åtminstone. Jag har några ställen som jag tycker verkar bra. De är inte inne i centrum, men det gör inget. Ett är på andra sidan Themsen. Men det går ju bussar. Vi får se var jag hamnar, det är inte lika bråttom att boka boende (men det skall göras snart).

Sen hittade jag ett sånt där pass för bussar och tunnelbana. Zon 1 och zon 2 obegränsat i 7 dagar för 400 kr. Det tror jag blir bra. När jag och Maria var där i september så åkte vi ju inte så mycket buss, men det vi åkte kostade en den. Enklare om man slipper tänka på det.

En annan sak jag skall göra är att boka besök hos Harry Potter. Utanför London ligger Warner Bros studio. Måste ses. Annars skall jag mest vandra omkring. Jag är ju inte så mycket för shopping, men ramlar jag på något så... :)

Torsdag idag = kören. Får se om veckans tragglande har lärt mig något. Snart är det helg. På lördag skall jag hälsa på syrran i deras nya hus! Skall bli så spännande att se!

Ha en bra torsdag! Avslutar med lite bilder från min väg till jobbet. De "underbart fint underhållna" övergångsställena jag skall passera 4 ggr/dag. Det är värre än vad det ser ut att vara, man ser inte att vallarna är nästan knähöga.

När det skottas så skottas det inte framför denna knapp. Bara framför cykelknappen. Men trycker man på cykelknappen blir det ingen grön gubbe = bilisterna från andra hållet ser inte att vi som går har grönt. Alltså måste man vada för att komma fram till denna knapp.


Övergångsställena som Gud glömde... eller nått.

2 kommentarer:

 1. Jag var i London i december, kan rekommendera ett Oystercard. Du laddar på det med önskat antal pund och sedan drar du det på bussar o i tunnelbanan. Betalar bara för de stationer du åker. CJag åkte tom till och från Heathrow på detta kort. Fiffigt!
  Att kunna laga frukost själv är ett klart plus, det kunde inte jag och trots att du kan äta frukost på många ställen så är det onödigt dyrt. Trevlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade Oystercard förra gången. Tror detta är mer lönsamt, men oavsett vilket så skall jag köpa det hemifrån, för det är billigare.

   Tack!

   Radera