tisdag 23 februari 2016

Boktips

Gomorron. Idag hade jag tur. Jag laddade mobilen igår kväll, som jag brukar, men tydligen inte tillräckligt mycket. I vanliga fall brukar jag se till att den står på 100 % när jag går och lägger mig, men inte igår. Alarmet ringde som det skulle klockan 5 och 5.10 i morse, och jag gick upp och in i duschen. Sen när jag satte mig vid datorn var mobilen stendöd. 0 %. Det handlar alltså om någonstans mellan 0 och 15 minuter efter alarmet ringde som den stendog. Tack och lov att den ringde, annars hade jag nog sovit än...

Det skall bli skönt med en ny mobil med ett fräscht batteri, men det är ju minst 6 veckor tills dess, så jag får ladda vidare. Jag lyssnar ju väldigt mycket på talböcker, men jag tror inte det drar så fruktansvärt mycket. Jag kan passa på att komma med lite boktips. Jag lyssnar på två böcker just nu. Den ena är Kristina Ohlssons Sjuka själar.


Jag har lyssnat på alla hennes deckare, detta är hennes första skräckroman. Jättebra!! Kan inte sluta lyssna :)

Den andra är Marianne Cedervalls serie om Mirjam och Hervor. Så himla bra! Och uppläsarna (Susanne Alfvengren läser på gotländska och Gun Olofsson på norrländska). Småflinar hela tiden när jag lyssnar. Rekommenderas skarpt! Jag är på bok 3 i den serien, Spinnsidan.


Det är väldigt ovanligt för mig att jag lyssnar på böcker på svenska. Oftast blir det böcker på engelska. Men nu bidde det 2 på en gång :) Sen har jag ju en bok på gång i min vattentäta mp3 också, men den är på engelska. Just nu en av J D Robbs böcker om Eve Dallas. En serie som jag bara älskar. Eve Dallas är polis i New York 2060 och jag tror det är bok nr 43 eller något som är aktuell just nu. Jag har precis lyssnat klart på den senaste, Brotherhood in death, men i min vattentäta har jag en av de äldre på gång.

Jag började lyssna på talböcker runt 2001, parallellt med att jag läste böcker. Men nu har jag slutat läsa, det var väl 3-4 år sedan jag läste en bok senast. Mina ögon orkar inte koncentrera sig på läsning längre. Älskar talböcker!!

Det var dagens boktips! Vad är det man brukar sjunga? Ninna ninna ninna osv... :) Om någon har andra bra boktips så hör gärna av er. Tar tacksamt emot tips. Och för er som gillar att lyssna på böcker så finns det en grupp på Facebook som heter Ljudböckernas bokcirkel. Det är en offentlig grupp, men jag tror att ni kan klicka på länken och ansöka om att gå med. Eller om vi är vänner på FB, be mig bjuda in dig.

Grötdags! Ha en bra tisdag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar