fredag 26 februari 2016

Tröttmössa

Gomorron. I natt har jag drömt så mycket. Konstiga drömmar. Igår på kören kom en av tjejerna och sa att vi måste få in ABF:s logga någonstans i vår reklam för konserterna, för då får vi ett bidrag från dem. Hur sjutton kan man slänga bort en god natts sömn på att drömma om hur vi skulle lösa detta?? Visserligen somnade jag så fort jag vaknat, så det var inga problem, men jag vaknade en väldans massa gånger. Galenskap. Vaknade hur trött som helst och hade ingen lust att gå upp alls. Jag får väl trösta mig med att det är fredag.

Igår på kören var det rep med musikerna. 3 jätteduktiga tjejer på piano, trummor och sax. Det här blir bra! Tyvärr han vi bara med första akten på de 2 timmarna vi hade. Nästa gång vi repar med musikerna blir på genrepet... Hoppas vi sätter det då. Nästa torsdag är vi i vår vanliga lokal på Pedagogen i stan, men utan musiker. Sen på fredagen så repar vi i Matteuskyrkan, med musiker. Genrep. Då har vi 3 timmar på oss tror jag. Sen smäller det på lördag. Shiiit. Det börjar dra ihop sig nu. Vi lät faktiskt väldigt bra igår, om jag får säga det själv. Och med musik blir detta så bra!! Önskar jag kunde få sitta i publiken och lyssna. Jag tror jag skall be min bror filma oss när han kommer och lyssnar på oss på söndag. Det kan vara kul att ha.

Jag har tagit semester nästa fredag. På morgonen skall jag till min nya vårdcentral, Capio på Mölndals centrum, för min årliga provtagning. Sen har jag ett annat läkarbesök inbokat klockan 13.30. Vi som kan skall samlas i Matteuskyrkan vid 15-tiden och börja förbereda konserterna genom att flytta stolar och bord, mörklägga fönster m.m. Det jobbiga med detta är att vi måste återställa allt efter lördagens 2 konserter, för de skall ha gudstjänst på söndag förmiddag. Sen skall vi flytta allt direkt efter gudstjänsten inför vår sista konsert, och sen flytta tillbaka allt igen... Puh. I alla fall så hade jag bara 2 timmar jag kunde ta ut (vi har en pott som nu är nästan slut för min del) så det var lika bra att ta hela dagen ledigt.

Som jag skrev igår så har jag inte lust med någonting just nu. Är inne i en Blä-period. Hittade massa roliga bilder i mitt Facebook-flöde nu på morgonen, som passar in:

Tycker alla 4 var ganska passande. Jag tror inte på Gud, men på "något", så den sista passar också.

En härlig helg ligger framför mig och jag har inte så där väldigt många måsten. Plugga mera text (det gick ganska bra på låtarna vi hann med igår), tvätta, städa lite (städerskan är i Sydafrika och kommer inte på 4 veckor, 1,5 vecka kvar av den tiden nu) och så skall jag roa mig med att kolla runt och hitta en ny dammsugare. Nu när jag har dammsugit själv för första gången på väldigt länge så inser jag att min dammsugare börjar bli lite trött. Den köptes våren 2001 och mår inte alls bra. Ett av hjulen på munstycket ramlar av hela tiden och sugkraften är inte som den var. Givetvis har jag dammsugit själv mer än jag ger sken av ovan, men jag har en sån där "dustbuster" på pinne som är suverän. Den hinner jag ta det värsta med innan batteriet dör. Den använder jag i stort sett varenda dag.

Ikväll skulle jag inte säga nej till räkor. Hoppas verkligen det är bra priser idag. Det innebär att jag får åka någonstans och köpa dem, för att handla räkor på Maxi har jag slutat med. De ligger alltid 50-150 kr/kg högre än andra ställen. När jag frågade dem varför de alltid är så dyra så får jag svaret att "de andra måste sälja gårdagens räkor". Det vet jag att de inte gör, vännerna på ICA Fiskebäck åker till fiskauktionen på fredagsmornarna så deras räkor är inte gamla. Annars handlar jag på Delikatesshörnan, och deras räkor är inte gamla de heller. Det kan inte löna sig att ta ett sådant överpris. I alla fall förlorar de mig som kund!

Ha en bra fredag!

5 kommentarer:

 1. Ja, du. Jag är också inne i en BLÄH-period. Men försöker ständigt muntra upp mig på allehanda vis. Så den sista är ju faktiskt toppen. Lite svårt bara att säga "tack, vad kul! Idag måste jag storstäda hemma!"... Inte KUL alls. Men ok, jag har ju iallafall en dammsugare och slipper sopa med skyffel och borste.

  Du får nog en ganska bra dag iallafall. Kram!
  Sussie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick en bra dag. En väldigt bra dag, som avslutades med inköp av ny dammsugare och räkmys på kvällen. Kram

   Radera
 2. Våra räkor är så billiga eftersom vi säljer dom utan marginal. Tjänar alltså inget på dom, utan det är en kul lockvara.
  /Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så. Det innebär att de måste ha en väldig marginal. När ni tar 109 så tar de 199 eller 219... Det kan ju inte löna sig!

   Radera