onsdag 23 mars 2016

42 dagar kvar

Gomorron. Nyheterna på via svt i webbläsaren. Allt handlar om Bryssel om bomberna. Tänker väldigt mycket på de som skadats eller dött. Just nu intervjuar de någon svensk om flygsäkerheten i Europa. Den är högre nu än tidigare. Men hur hög kommer den att vara om 42 dagar när jag skall flyga till London? Jag citerar en gammal klasskamrat som bor i Bryssel som "aldrig kommer att låta extremister diktera villkoren för mig och min familj". Jag är ju flygrädd (fast det har blivit väldigt mycket bättre) och den rädslan är nog större än rädslan för terrorister. Men visst, folksamlingar är väl kanske något jag skall undvika i London. De säger också på TV att man skall tänka på att inte uppehålla sig för nära stora glaspartier. Låter som ett bra förslag.

Läser vidare i tidningarna på nätet. Obama håller tal om att vi skall enas och arbeta tillsammans mot terroristerna. Idioten Trump vill stänga Amerikas gränser. Hur sjutton kan amerikaner tycka att han är vettig?

Något helt annat: jag har en sak upphängd på väggen i hallen där jag lägger räkningar och annan viktig post, i flera olika fack. Jag passerar denna x antal gånger varje dag. Just nu, för 10 minuter sen, "såg" jag ett presentkort från Mediamarkt i ett av de mindre facken. Jag gick förbi och plötsligt var det bara där. Hm. Vad är detta? Öppnar det och kollar kvittot som ligger i. Det står att det är giltigt i 5 år efter utfärdandet. När utfärdades det? 2011-03-07. Men va fan! Jag måste ha passerat det där facket tusentals gånger på 5 år. Hundratusentals. Och så ser jag det nu. 16 dagar efter det går ut. 100 kr åt skogen. Nåja, det drabbar ingen fattig, men det gör mig sur.

Ha en bra onsdag. Ge någon en kram. Sprid glädje och kärlek istället för hat och terror. <3 p="">

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar