lördag 26 mars 2016

Glad Påsk!!

Gomorron. Påskafton. Det blir en lugn afton för min del, var social i torsdags och skall träffa nästan hela familjen i morgon, det får räcka :)

Jag tror Maggie kan veckodagarna. Igår väckte hon mig med sitt envisa pipande exakt klockan 5. Samma tid som mitt mobillarm skulle ringt om det inte vore röd dag. Idag fick jag sova till jag själv vaknade klockan 7. Då låg hon på klösmöbeln i sovrummet och lät mig sova i fred :)

Jag har tagit fram hennes aktivitetsbräda igen, den har varit undanstoppad mer än ett halvår. Jag lägger lite av hennes torrfoder i den när jag ger henne mat, så har hon att göra en stund.


I torsdags kom mamma och Pixie på besök. Jag slutade klockan 13 och gick direkt till Maxi och handlade. När jag kom hem hann jag precis sätta upp lite påskfjädrar i häcken innan de kom.


Längtar efter våren, när det börjar komma gröna löv!!

Så fort Pixie kom innanför dörren försvann Maggie. Först sprang hon ut på altanen och la sig i "annexet" på stora dynboxen, men där kunde hon ju inte ligga i flera timmar. Vi stängde in Pixie i mitt sovrum så jag kunde lyfta på locket och ta ut henne. Jag tog in henne i arbetsrummet där hon fick ligga bakom min datorskärm. Där brukar hon gilla att gömma sig.


Jag ställde upp hennes mat på bordet, så det gick ingen nöd på henne. Pixie däremot, hon sprang omkring som ett yrväder. Hon gör mig nervös. Jag passar bättre ihop med en gammal katt-dam som Maggie. Maggies "korg" var populär.


Denna korg är alldeles för liten för Maggie, men det hindrar henne inte från att ligga i den nästan varje kväll. Hon har fått den av svägerskans mamma som gjorde sig av med lite saker hon köpt till sin kattunge. Kattungen sprang bort och då ville hon inte ha kvar sakerna. Det mesta skänkte jag till kompisen H, som skulle ge dem vidare till ett katthem. Men denna korg behöll vi, och en klösbräda, som är mycket populär.


Jag trodde inte alls att hon skulle gilla den, men hon använder den flitigt varje dag. Hon använder den på klösmöbeln också, men denna mer.

Jag hade handlat lite påskmat som vi gjorde i ordning. Det blev kokta, fyllda ägg, varmrökt lax, kallrökt lax, hemmagjord hovmästarsås, färska räkor och så hade mamma med sig bröd till sig.


Visst ser det gott ut?


Men denna maten funkar inte alls för min mage. Räkorna och den varmrökta laxen funkar, men inte äggen och den kallrökta laxen... Ägg äter jag ju varje dag, men inte med majonnäs på. Det är ju inte många gram i ett fyllt ägg, men det räcker. Och jag vet inte vad det är för skillnad på fettet i den varmrökta och den kallrökta laxen, men den kallrökta funkar inte alls. Jag blir illamående och så får jag "sockerdricka i magen". Så svårt att förklara. En sak jag kan konstatera i alla fall: LCHF skulle inte funka på mig. Jag kunde bara äta upp lite mindre än hälften på tallriken ovan, men jag var ju fortfarande hungrig. Jag tog lite nötter. Det fettet har jag inga problem med (om jag inte äter väldigt mycket). Så note to self: påskmiddag (eller julmiddag för den delen) kan inte bara bestå av lax och annat fett.

Magen var i olag resten av dagen och halva dagen igår. Så känslig. Den där sockerdrickskänslan är samma jag får när jag inte har ätit tillräckligt med proteiner. Det liksom vibrerar inombords. Haha, låter helknäppt ju.

Mamma hade köpt en ny mobiltelefon, en jättefin liten Samsung Galaxy S4 mini. Vi fixade alla appar, fixade nytt mobilt bank-ID och mobildosa på ICA-banken. Swish skulle också ställas in och alla bakgrunder och genvägar. Nu funkar den finfint. De åkte hem strax före klockan 20 och exakt 1 minut efter de gått kom Maggie fram :)

Gårdagen var härlig. Den bestod av absolut INGENTING. Bara vara. Massa TV och korsord. Tvätt och fix här hemma. En liten promenad runt kvarteret i ösregnet. Det var verkligen grått och tråkigt väder. Hade en halv fundering på att sticka till Frölunda Torg, de hade öppet 11-17, men jag orkade inte pga vädret. Kommer så väl ihåg långfredagen 1986. Det var min första långfredag i min alldeles egna lägenhet på Hisingen. Något var slut, kommer inte ihåg om det var mjölk eller något annat. Jag promenerade i flera timmar, men inte ens en bensinstation var öppet. Sån skillnad mot hur det är nu, när man knappt märker att det är röd dag. Pratade med morbror Janne igår och han sammanfattade det med att "det är ju bara bolaget och Göksäter (Orusts "mini-Ullared") som är stängt, allt annat är öppet". Så sant.

På tal om Maggies korg ovan så köpte jag en ny åt henne för några veckor sen. Hämtade den på posten i veckan. Oj så besviken jag blev. Snacka om falsk marknadsföring! Måtten stod angivna, men det var tydligen yttermåtten och inte innermåtten (yttermåtten är ju fullständigt ointressanta). Se på bilden nedan:


Visst ser den stor ut? Se den öppna spisen och vasen i bakgrunden. Sanningen? Se nedan:


Bara halva Maggie skulle ju få plats i den... Nä, den reklamerar jag. Väntar nu på svar från firman jag köpte den från, så att jag kan skicka tillbaka den.

I förra veckan "upptäckte" jag ebay, och handlade massor därifrån. Där finns bäddar som är större än den jag köpte, fast till en tredjedel av priset. Jag skall köpa en därifrån när jag blivit krediterad för denna. Jag skall visa vad jag köpte därifrån när jag får sakerna, men en sak jag kan berätta om redan nu. Jag lyssnar ju på talböcker varje dag och använder Samsungs originalheadset för det (och när jag pratar i telefon). Sist jag köpte ett tror jag att jag betalade strax över hundralappen för ett par. Nu köpte jag FEM PAR på ebay för 63 kr. Inkl. frakt. Jag tog alla de hade. Leveranstiden är ju en månad eller något, men jag har inte bråttom.

Idag blir en dag lik den igår. Inga som helst måsten. Jo, jag tog fram 1,8 kg nötfärs igår som jag skall göra lite olika rätter med idag, det är allt. I morgon åker jag och Marita till Borås. Min äldsta brorsdotter Rebecca, som bor i Uppsala, är hemma över påsk. Det skall bli kul att träffa henne, jag har inte sett henne sedan vi alla sågs på Ellös i augusti.

Jag önskar er alla Glad Påsk (haha, alla, det låter många det, men några är det som läser i alla fall....)!!

4 kommentarer: