torsdag 3 mars 2016

En sak slog mig...

Gomorron. En sak slog mig i morse när jag stod i duschen: jag mår så otroligt mycket bättre nu än jag gjorde för bara ett par veckor sedan. Och jag vet varför: mina nya glasögon. Speciellt terminalglasögonen. Jag har haft ständig huvudvärk i 3-4 månader och tröttheten skall vi inte tala om. Men för 2 veckor sedan, när jag haft de nya glasögonen en vecka eller så, så försvann det. Så skönt att slippa huvudvärken och tröttheten!! Det är därför jag verkligen har känt mig pigg och glad de flesta mornarna jag vaknat på sista tiden. Tänk vad rätt glasögon kan göra för humöret!

Igår var jag och hämtade det andra paret terminalglasögon. Jag skulle ju ha 2 identiska; ett par för hemmabruk och ett par på jobbet, och det var ju dumt att beställa båda samtidigt ifall de inte var bra. Men det var de och nu behöver jag inte bära med mig dem varje dag längre. Vädret igår var skit, med något slags snöblandat regn som stack som spikar. Det var inte behagligt att moppa och hämta dem kan jag berätta.

Igår fick jag ett tråkigt besked från min körkompis A, som bor här i området. Hon är sjuk och kommer inte att vara med på föreställningarna. Så inte heller på repet ikväll eller genrepet imorgon. Jag måste alltså ta mig dit och hem själv. Hoppas verkligen jag kan köra moppen, för det är inte kul att ta bussen hem, tar en evighet. Nästan en timme hem, inklusive 2 byten med väntetider.

En annan glad nyhet är att mamma har bestämt sig för att komma och lyssna. Hon tycker det är lite jobbigt att åka till stan, så hon var inte säker. Men brorsan och svägerskan kommer på söndagskonserten, så då plockar de upp henne på vägen. En pensionerad kollega med fru kommer också på söndagen. På en av lördagskonserterna kommer syrran, Marita och goda vännerna Anders och Lilian. Så lite folk jag känner blir det allt :)

I morgon är jag ledig. Tänkte lägga upp dagen så här: Simma på morgonen, sen provtagning på min nya vårdcentral (på fastande mage) klockan 8 när de öppnar. Hem och ta emot Marita som kommer vid 10. Hon skall klippa mig och jag skall pilla lite med hennes dator. Jag bjuder på lunch. Klockan 13.30 skall jag vara på ett läkarbesök på Sahlgrenska. Sen vet jag inte hur jag skall fördriva tiden men vid 15 tänkte jag ta mig till Matteuskyrkan och börja förbereda lördagskonserterna. Vi är några som inte jobbar/slutar tidigare så det handlar om att flytta stolar och bord, samt mörklägga alla kyrkfönsterna. Sen har vi genrep mellan 18 och 21 och så får jag moppa hem. Det blir en lång dag. Puh.

Ikväll är det rep i den vanliga lokalen, så jag hoppas på OK väder. Jag har gett upp nu när det gäller de där sista raderna som verkligen vägrar fastna, jag får "fake it till you make it". D.v.s. låtsas som det regnar och hoppa över de raderna. De senaste veckorna har jag nog lyssnat och sjungit med minst 50 timmar utan att de har fastnat. It's a lost cause. Min hjärna vägrar.

Ha en bra torsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar