lördag 5 mars 2016

Snart är det dags!

Go förmiddag. En och en halv timma kvar tills jag måste åka hemifrån. Vi skall ses 13.30 och det tar lite drygt en halvtimme att moppa dit. Tack och lov så är det inte halt ute (tror jag inte i alla fall) och det regnar inte. Nollgradigt, så jag lär frysa. Men jeans, träningsbyxor, tunna överdragsbyxor, tunika, tjocktröja, vinterjacka, tubhalsduk, skor och tjocka skidhandskar gör att jag inte fryser lika mycket som jag skulle kunna gjort :) Det tar dock en halv evighet att klä på sig.

Gårdagen var hektiskt. Jag hade tänkt simma på morgonen men vaknade med skallebank och en klump i halsen. Halva kören är förkyld så jag ville verkligen inte äventyra något. Bäst att stå över det. Strax före 8 moppade jag iväg till min nya vårdcentral för provtagning. En något butter sköterska skulle sticka mig. Jag känner mig själv ganska väl. Jag vet att jag är svårstucken. Om jag talar om för sköterskan hur man enklast tar blod från mig och var, varför är de då ofta så förbannat envisa att de inte lyssnar och säger något i stil med "JAG lyckas alltid när jag gör så här". Denna lyssnade inte. Nu har jag ett stort blåmärke vid vänster armveck där hon spräckte ett kärl. Sen sa hon att jag troligtvis skulle bli tvungen att komma tillbaka. Varför då, sa jag. Jo för järnvärdena blir oftast fel när man spräckt ett kärl. Men hallå. Jag har en arm till. Stick mig en gång till då... jag har ingen lust att ta ännu mer ledigt bara för att hon misslyckades. Sagt och gjort, efter 2 försök till så lyckades hon. När hon stack mig tredje och sista gången så gjorde hon precis som jag sa att hon skulle göra första gången, och lyckades givetvis med en gång. Det var jäkligt nära att jag gick därifrån med ett "vad var det jag sa"...

Hem igen och efter en timme kom Marita. Hon skulle klippa mig och jag skulle hjälpa henne med hennes dator och telefon. Massa hårlockar föll. Blev lite nervös när jag såg hur mycket hon tog, men hon tog precis så mycket som jag bad henne. Här är en före- och en efterbild.


Måste säga att jag blev väldigt nöjd själv. På bilden är det inte nytvättat, så det är mest en risig buske, men man ser i alla fall hur kort det är.

Lite efter 12.30 åkte jag hemifrån igen. Jag åkte inom jobbet och hämtade ett par solglasögon jag skulle få låna av kollegan I-M. Vi skall ha solglasögon när vi rappar i en av låtarna. Kollegorna satt och åt lunch och jag stannade och tjötade en stund. Sen vidare in till Sahlgrenska där jag hade ett läkarbesök. Efter det så hade jag lite tid över så jag fikade i Haga. Det var väldigt mycket folk där, i alla åldrar, som satt på de olika fiken. Har folk inga jobb? Det var inte lunch (de flesta) åt, utan fika.

Vi som kunde skulle samlas i Matteuskyrkan klockan 15. Det är där vi skall ha våra konserter. Folk ramlade in under eftermiddagen och vi flyttade bord så ryggarna skrek, ställde ut stolar, ordnade med ljus, hängde upp mickar och andra ljudattiraljer, mörklade fönstrena med svarta pappersdukar och ordnade i största allmänhet.Efter kvällens föreställning måste vi ta ner mörkläggningspapprena. Det skall hållas gudstjänst i morgon förmiddag. Tack och lov så behövde vi inte ställa tillbaka borden (de var skittunga och många) utan de klarar sig med stolarna. Så förutom mörkläggningen måste vi städa och göra i ordning. I morgon före konserten skall mörkläggningen upp igen och stolarna ställas i ordning. Sen efter föreställningen skall ALLT göras i ordning och städas. Vi lär inte komma därifrån på ett tag. Känns som jag skulle behövt semester efter denna helgen :)

Genrepet började klockan 18. När klockan var 21.45 hade vi gått igenom alla låtar och rättat till/finslipat det sista. Vi hann tyvärr inte gå igenom alla från början till slut utan att bryta, så det blir första gången vi gör det när vi har första föreställningen... Vi var fullständigt slut. Totalt. Bara att moppa hem i kylan. Satt vid datorn en stund för att varva ner innan jag gick och la mig vid 23.30.

Maggie tyckte inte jag skulle få sova längre än till klockan 6, så det var bara att lyda henne. Jag tänkte att jag skulle få vila lite senare, men det har jag inte haft tid med. Jag har fixat allt med mina kläder, duschat, tvättat och donat med annat ända tills nu. Detta skall jag ha på mig:


I första akten skall vi vara helsvarta eller svartvita. Vi är ju ändå skator (Pica Pica är skata på latin).


I andra akten skall vi vara färgglada med enfärgade. Det fick bli denna tunikan som jag köpte på KappAhl för några veckor sedan. Ursäkta sneda bilder, men det är svårt att ta med mobilkameran.

Nu är det bara en timme kvar tills jag skall åka. På föreställningen klockan 16 kommer 6 av mina vänner och släktingar. Och på föreställningen i morgon kommer 5 av mina vänner och släktingar. Jag vet också att det är massa gamla körmedlemmar som kommer på de 3 föreställningarna, det skall bli kul att träffa dem.

Ha en bra helg och håll tummarna för att vi inte gör bort oss :) När vi sjöng igenom låtarna igår så lät det så förbannat bra att jag önskar att jag själv satt i publiken och fick lyssna. Vissa av låtarna får man sån otrolig energi av att det är absolut omöjligt att stå still. En sån tur att vi inte skall stå still då!! :)

2 kommentarer: