måndag 7 mars 2016

Vilken helg!

Gomorron. Jag skulle ha behövt semester idag... hjälp vad jag är slutkörd! Detta var en av de intensivaste helgerna jag varit med om på väldigt länge! Men så roligt vi har haft! Wow!

Vi träffades vid 13.30 i lördags och körde igenom alla intron och övergångar/förflyttningar mellan låtarna. Det behövdes... Inte lätt att hålla allt i huvudet. Jag kan fortfarande inte säga i vilken ordning vi tog låtarna, det var en surprise varje gång. Tur att körfröken mimade vilken låt som skulle komma och visade med små gester hur vi skulle stå. En halvtimme före det skulle börja så gick vi ner till ett dagis i samma byggnad, som gjorde att vi kunde komma in bakifrån salen när vi skulle börja.

Min syster, styvmor, goda vännerna A och L samt gamla kompisen V med dotter F var och lyssnade på den första konserten. De verkade mycket nöjda. Kul! Mellan första och andra konserten hade vi ungefär en timme, det var skönt att få vila lite och få i sig lite mat. Våra gamla körfröknar J och M var och lyssnade på den andra konserten. Det var lite nervöst att höra vad de tyckte. De var också mycket nöjda.

Efter konsert nr 2 så skulle vi ställa i ordning så att kyrkan kunde ha gudstjänst på söndagsförmiddagen. Mörkläggningen skulle rivas och stolar ställas i ordning, allt skulle städas. Det gick ganska snabbt. Moppade hem i kylan fastän jag var helt genomsvett. Jag frös så jag skakade när jag kom hem. En skön dusch senare (en sån där man vrider upp värmen grad för grad tills man nästan inte står ut) och jag var helt slut. Satte mig i soffan för att kolla lite TV och varva ner, klockan var ju inte så himla mycket (strax efter 22). Somnade som en stock. Vaknade en stund senare och gick och la mig i sängen. Sov som en klubbad säl.

Vaknade på söndagsmorgonen och kunde knappt röra mig. Jag hade fruktansvärt ont i ryggen/ischiasen och under fötterna... Och rösten lät som om jag ägnat natten åt whiskey och cigarrer. Ett par timmar senare och både kropp och röst var uppledade. Vädret ute var däremot inget kul, så efter noga övervägande fick det bli bussen in till stan och lokalen. Det tog över en timme att ta sig dit. Det är så  mycket smidigare med moppen!

Vi sjöng upp lite, mörkläggningsgruppen hade kommit lite tidigare och redan satt upp alla svarta pappersdukar för fönstren. Även tredje konserten gick bra! Här var mamma, bror, svägerska, en pensionerad kollega och hans fru och lyssnade på mig. Det var extra roligt att mamma kom eftersom hon verkligen har fått höra om denna konserten från början, då vi pratar med varandra varje dag. När alla i publiken gått satte vi igång med den stora städningen. Allt skulle sopas/dammsugas och våttorkas, alla borden (svintunga!!) skulle flyttas tillbaka från dagiset in i kyrksalen, alla toaletter skulle skrubbas och köket likaså. Mörkläggningen skulle ner igen och allt skulle se tipptopp ut. Eftersom vi var ca 30 pers så gick det ganska snabbt.

Jag hade tur och gick samtidigt som en körkompis som bor i Mölndal, så hon erbjöd sig att köra mig hem. Så skönt att slippa ta bussen, det skulle tagit 1 h 10 min med massa väntetid. Ute snöade det slask och var allmänt äckligt väder. Hem och packade upp allt, tog en dusch och så satte jag mig vid datorn och kollade igenom massa filmer. Svägerskan hade mailat 15 filmer, hon stod längst bak i salen och filmade små snuttar av varje låt. Syrran hade också skickat över lite filmer, några hela låtar. Massa kort togs också under första konserten, då en av oss fick avstå allt pga förkylning som satt sig i luftrören. Så kul att se och höra hur det var! Jag hade tänkt lägga upp några filmer här, men jag har inte frågat de andra tjejerna om jag får göra det, så jag låter bli. Om det är någon som absolut vill se hur vi såg ut och lät så får ni maila mig så kan jag skicka en länk till min dropbox. Min mail står i min profil som ni kan nå till höger här i bloggen. Jag hade som sagt gärna lagt upp flera filmer, för jag är jättestolt över hur vi lät, men det handlar ju som sagt inte bara om mig.

Även i natt har jag sovit stenhårt. Semester idag hade inte varit dumt. Jag har inte hunnit med mycket av det jag brukar göra på helgerna. Jag hann visserligen tvätta i lördags, men jag har inte handlat något inför veckan. Jag skulle behöva grilla kyckling och göra köttfärsbiffar, tog de sista av dessa till mina matlådor i helgen. Ingen sallad har jag hemma, den tog också slut.

Ha en bra måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar