måndag 18 april 2016

Ljust!!

Gomorron. Klockan är några minuter över 6 och det är helt ljust ute!! Och tittar jag ut så ser jag massa knoppar i häcken utanför. Å vad jag älskar våren!


Dags att ställa om timern i pinnlampan igen :)

Fast igår var det ingen vårvärme när jag moppade till kalaset på Hisingen. En moppetur som tog ungefär 35 minuter och som gjorde mig kall som en ispinne. Jag glömde extra tröja och halsduk och när jag kom på det var det för sent att vända. Det var alltså kalas för barndomskompisen V (51) och hennes dotter F (15). Jag var inbjuden som enda icke-släkting. Det var ett väldigt trevligt kalas. V fick en flaska vin som Marita handlade åt mig när hon var i Danmark i veckan. F var däremot svårare. Vi sms:ade lite i fredags och hon avslöjade att hon ville ha böcker. Gärna deckare/thrillers på engelska. Jag gav ju bort nästan alla mina böcker för ett par år sedan (tror det var 24 papperspåsar) men några hade jag kvar. Jag hade bland annat 2 st omnibus-böcker av Michael Connelly med 3 böcker i varje. Man kunde knappt se att de blivit lästa. Detta var alltså de 6 första böckerna om Harry Bosch. Jag frågade henne om hon hade något emot att de var begagnade och det hade hon inte. Som bonus tog jag med mig 5 st pocketböcker i samma serie, som hon fick när hon öppnat sitt paket. Hon blev mycket glad.

Jag saknar verkligen detta med att läsa böcker. Men mina ögon orkar inte det sedan ca 3 år. Precis som om jag tappar koncentrationen efter ett par rader. Men lyssna gör jag. Massor. Alltid (nästan).

Nästan hela lördagen blev förstörd av ett kraftigt blodsockerfall. Maggie och jag var inte helt överens om när jag skulle gå upp i lördags morse, så vid 10.30 blev jag lite trött. Jag la mig ner på soffan och kollade lite på TV, och somnade. Jag vaknade 1,5 h senare av att jag skakade och svettades floder. Å vad jag hatar när det blir så! Då måste jag ha i mig proteiner och kolhydrater. Snabbt. Jag hade en påse nötter och torkad frukt hemma, det brukar vara en bra kombination. Åt det och fick då en "överdosering" av kolhydrater och "sömndumpade". D.v.s. jag blir fruktansvärt trött. Bara att lägga sig igen. Skakningarna tar det ett par timmar att bli av med. Sov en snutt till och vaknade och var ännu mer mossig i skallen. Vid 17-tiden ställde jag mig och stekte upp 1,5 kg kycklingfiléer som tinat i marinad i ett dygn. Först när jag ätit 2 små filéer kände jag att kroppen kom i balans igen.

Detta "anfall" var konstigt eftersom det kom ganska exakt 3 h efter frukosten. Jag brukar vara känslig för att låta det gå mer än 4 h mellan mattiderna, men inte så här känslig. Helgerna är svåra eftersom jag inte har de fasta tiderna jag har på vardagarna. Då är det ju frukost kl 6.45, fika (då äter jag ett ägg) klockan 9.45, lunch klockan 12.15, fika (då äter jag lite kvarg) klockan 14.45 och sen äter jag en lättare middag vid 18. Felet i lördags var väl att jag inte åt frukost förrän jag varit uppe i 3 h. Alltså "låg jag back" redan vid frukost och sen när det dröjde 3 h till nästa mål så räckte inte det jag hade ätit till frukost. Jag borde införa en mat- och sovklocka :) Om jag skall äta när jag är hungrig blir det alldeles för sällan.

På tal om att sova. Jag har, sedan jag fick min nya telefon för 2 veckor sedan, fyllt i hur mycket jag har sovit och med vilken kvalitet. Jag får en påminnelse om detta vid 9 varje dag. Jag får ett förslag på när jag har sovit, det brukar stämma ganska bra. Telefonen märker ju när jag slutar pilla på den, och jag vet inte om den känner av när det är mörkt i rummet också. I vilket fall som helst så brukar tiderna bli ca 22.30-5.10 på vardagarna. Av telefonen får jag då veta att min sömn varit "bra". Men sen på helgerna, när jag sover kanske mellan 23.30 och 7.00, så får jag betyget "dåligt". Jag tycker ju att det borde vara bra att sova lite längre på helgerna, det gör väl alla? Men för att få "bra" för alla veckans dagar skall man tydligen sova exakt lika mycket alla veckans dagar. Knäppt.


Får se hur länge jag orkar hålla på att fylla i dessa uppgifter.

Veckan som kommer innehåller inget speciellt. Ser i min kalender att det är dags för tredje vaccinationen av Twinrix (som jag tog 2 gånger innan jag åkte till Thailand) på tisdag. Annars inget speciellt. Mamma fyller år på onsdag, men hon skall inte ha kalas.

Idag fyller "min" lilla amerikanska unge Piper 28 år. Hon som var drygt 2 år när jag började passa henne 1990. Hennes lillebror Eric var bara 2 månader, nu är han 26 år. Snacka om att känna sig gammal...

Ha en bra dag!

2 kommentarer: