måndag 30 maj 2016

95+40

Gomorron. Vaknade på det värsta sättet jag kan vakna på... vet inte riktigt vad det är som händer i mitt ben, men om jag ligger på rygg för länge med höger ben utsträckt så får jag otroliga smärtor. Det är som om någon kör elektricitet genom huden på ovansidan låret. Det gör så ont att jag knappt inte kan andas. Det måste vara någon nerv som kommer i kläm. När det har släppt (dröjer en stund) så är jag helt bedövad i skinnet (och en bit ner känns det som). Det blir bara så här om jag inte har en kudde under benet. Jag somnar alltid med en kudde under knät, men sen rör man ju på sig under natten. Fy fasen vad smärtsamt det är! Jag blir helt immobiliserad, men enda sättet att komma ur det är att flytta mig till en annan ställning. Inte lätt då jag knappt kan röra mig.

Helgen har varit fylld med kalas, eller rättare sagt lördagen var det. Först uppe på Ellös där vi firade mormor som fyllt 95 år i torsdags. Alla barn och nästan alla barnbarn (1 fattades), och ett barnbarnsbarn var samlade (4 fattades). Mormor njöt och sa hela tiden "detta är den bästa dagen i mitt liv, när alla är samlade så här". Måste bara dela med mig av en underbar bild jag tog på mormor.


Visst är den härlig? Vi kunde sitta ute även om inte solen sken. Vi åkte därifrån direkt till syrrans kompis E, som firade 40 år (hon fyllde egentligen igår söndag). Där kunde vi också sitta ute, även om det blev lite kallt senare på kvällen. Även detta var en mycket trevlig tillställning.

I går söndag var en slö dag. Jag hade tänkt ta en promenad i Änggårdsbergen, men såg i sista sekund att det skulle vara någon mountainbike-tävling där igår. Jag vet inte hur många gånger jag har blivit skrämd av MTB-åkare, när de bara dyker upp bredvid en på spåret och de kommer snabbt. Jag la ner tanken på att försöka promenera mitt i en tävling och gick en promenad i området istället. Det gick lika bra det.

På torsdag är det terminsavslutning med kören, annars händer inget speciellt denna veckan. Jag hade hoppats att moppeverkstan skulle kunna kommit förbi igår och hämtat moppen (de flyttade och hade då tillgång till bil med dragkrok och kärra), men de hörde aldrig av sig. Jag vet inte riktigt hur jag skall lösa detta nu, moppen måste ju transporteras till verkstan. Det är alldeles för långt att gå dit med moppen, måste ha en bil och kärra. Jäkla skitbromsar att gå sönder samtidigt!

Fasen det har inte släppt i låret än. Tycker det är så mysko att något kommer i kläm när benet är rakt, borde det inte vara tvärtom? Att det skulle vara bättre med ett sträckt ben än ett böjt?

Ha en bra måndag!

1 kommentar:

  1. Tänk att se så pigg ut när man är 95 Jätteroligt Känner mig nu lika gammal o skruttig, men det blir väl bättre. Borde du inte söka för benet! Det verkar jobbigt.
    Ha en skön dag Hälsningar från Tuve

    SvaraRadera