söndag 19 juni 2016

Söndags-slapp

Gomorron. Eller go förmiddag. Klockan är ju över 9. Madame lät mig sova idag, men jag vaknade av mig själv strax före 6. Låg kvar en stund och kollade på en streamad serie på min "nya" dator.


Här kollar jag på första avsnittet av säsong 2 av Outlander. Bra serie!

Jag var alltså iväg igår förmiddag och träffade T för första gången. Av henne köpte jag denna fina lilla dator för 400 kr. Det var mycket trevligt att träffas och det var inte sista gången. Vi fick inte snackat så mycket eftersom jag råkade hamna mitt i en Mary Kay-demonstration. Hennes syster, som var på visit, hade bjudit hem en demonstratis eller vad det kallas. Jag lyssnade med ett halvt öra men deltog inte i demonstrationerna. Jag vill absolut inte ha massa krämer och puder i ansiktet. Jag tvättar mig inte med något annat än vatten i ansiktet och jag sminkar mig aldrig. Alltså ingen bra presumtiv kund :)

Vi skall i alla fall ses redan på onsdag klockan 17, i Åbys varmvattenbassäng. Jag har aldrig badat i den, så det skall bli spännande. Måste vara bra för min skruttkropp att vara i varmt vatten.

Jag moppade hem och satte igång att pilla med datorn. Det var inte lätt. Den var full av virus och minst en trojan. Jag lyckades få bort dem och också skapa en ny användare så att jag kunde radera hela hennes konto. Sen fick jag också ner Google Chrome, för den versionen som fanns på datorn var alldeles för gammal och trojanen gjorde att det inte gick att surfa. Men nu skall den vara ren. Skulle nog ändå vilja formatera om den, men jag har inga skivor med Windows 7 så jag vet inte om det går. Får kolla med vår IT-kille.

Resten av dagen var slö. TV och korsord. Vad annars? Ja, jag är knäpp. Jag vet det.

I fredags gick jag hem och hämtade moppen och sen åkte jag till Coop där Finnerödja säljer jordgubbar på utsidan. Jag hade blivit så otroligt sugen på jordgubbar under dagen, så jag köpte mig en liter. Jag hade en tanke om att spara lite så att jag kunde ha färska jordgubbar i morgongröten igår morse, men de tog slut...


Annars har det inte hänt något i helgen. Jo, jag har bestämt mig för att inte åka till Ellös i midsommar. Det är för mycket i mitt huvud och jag orkar helt enkelt inte umgås med folk. Jag berättade för styvmor igår, och hon förstod. Det handlar ju inte om att jag inte vill umgås med dem, det är ju mig det är fel på just nu.

Vi pratade också om detta med Maggie. Mormor börjar tyvärr bli trött nu och jag kan nog inte lämna henne ensam där längre. Egentligen skulle ju Maggie varit där vecka 36 när jag skall till Kreta, men nu skall de ut och resa på sin roadtrip till Småland. Och som sagt, jag hade nog inte kunnat lämna henne där ändå. Så nu har jag lite panik. VAR skall jag lämna henne? Jag har börjat kolla på kattpensionat, men jag vill inte det egentligen. Det finns ett som ligger ganska nära Landvetter flygplats, verkade OK om jag nu kommer över detta med att lämna henne på ett sådant ställe. Men de har semester när jag skulle vilja lämna henne där. Så det funkar inte.

Jag hoppas verkligen att jag kan hitta någon som kan ta henne. Hon är väldigt lättskött. Tömma lådan en gång per dygn, och ladda hennes 4 matskålar (timerstyrda) en gång per dygn. Hon är ju inte så kelen, men man behöver peta på henne ibland :) Vem skulle inte vilja ta hand om en sån här livsnjutare?


Förresten, på tal om att åka utomlands. I veckan tecknade jag om mitt mobilabonnemang på Telenor. Jag hade ju Telenor Change 2 gb tidigare. De 2 gb är i verkligheten 4 gb av någon anledning. För detta betalade jag (för själva abonnemanget) 249 kr/månad. Nu lanserade de något som heter Telenor Frihet. Det innebär att man får surfa, ringa, SMS:a och MMS:a fritt i HELA EU/EES för samma pott som hemma. 2 gb är ju alldeles för lite för mig. 4 gb hade jag ju problem med förra månaden. Med Telenor Frihet fick jag välja mellan 3 gb (249 kr/månad) eller 6 gb (299 kr/månad) så jag valde 6 gb. Och Change är kvar (att jag får byta mobil en gång per år och lämna tillbaka den gamla och då stryks resterande månadskostnader på den). Så jag är nöjd. Nu kan jag åka till Kreta och vara online hela tiden. Passar mig precis. Lite långsammare än hemma, 1 mb/s, men det klarar man sig bra på.

Idag har jag bara en uppgift och det är att handla lite inför ny vecka. Jag har slut på ägg (kokar 4 st varje måndag morgon för att ha på fika måndag-torsdag, på fredag har vi ingen förmiddagsfika). Kvarg behöver jag också, och så lite fräsch sallad. Men detta är ju inte alltför betungande, så det skall jag väl klara av :)

Ha en bra söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar