onsdag 15 juni 2016

Spa!

Gomorron. Här är det mysigt. Det var länge sedan det "gick" att tända levande ljus på morgonen, det har ju varit väldigt ljust ett bra tag nu. Men idag är det mörkt och ruggigt. Det har regnat lite igår kväll/natt och det behövdes verkligen.

Något annat som behövdes var klippning av häcken. Ända sedan jag flyttade in i området 2003 fram till förra året (eller om det var förr-förra) så fick alla klippa sina egna häckar. Bättre om Mölndalsbostäder gör det eftersom det ser mycket trevligare ut när alla häckar har samma höjd. Innan dess såg det inte klokt ut. En häck bytte höjd mitt i... Igår när jag kom hem på lunch så hade de klippt i hela området.


Insidan får vi klippa själva, men det är ju inte så betungande.

Gårdagen var stressig. Jag hade hela magen full av getingar när jag kom hem och var fullständigt slut i huvudet. Det var den värsta typen av stress; den som jag inte kunde styra över själv. Jag fick lämna ifrån mig ett projekt till en utomstående firma och min stress bestod i att jag visste att jag hade hur mycket som helst att göra när jag väl fick tillbaka det, men det tog TID. Och när jag fick tillbaka det var det massa fel och jag fick be dem göra om. Alltså ännu mer tid förspilld. Jag hade först tänkt stanna över flera timmar igår, men när jag fick tillbaka det igen strax före hemgång igår var det fortfarande fel, så det var ingen idé. Hoppas på bättre "tur" idag. Gillar inte den typen av stress, när man inte kan styra själv.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att klippa alla band med ICA-banken.


Jag är så förbannat trött på dem och ICA nu... kan tyvärr inte klippa banden med ICA eftersom det är enda affären inom gångavstånd. Jag har tjafsat med ICA på Facebook och ICA-banken via deras säkra meddelanden i säkert 2 veckor nu. Jag vill bara ansöka om ett sånt där rosa kort som man drar för att få bonus och som behövs när man skall självscanna. Hur svårt kan det vara? Nej, det går inte för jag är ju redan förmånskund hos ICA-banken. Jag har fått hur många olika svar som helst på hur detta skall gå till, men nu slutade det med att jag avslutade alla mina konton och klippte kortet. Sen skall jag nu vara utan kort i 2-3 veckor. Det blir till att ställa sig i de enorma kassaköerna. Hata.

När jag avslutade kontot sa de att jag inte kunde ansöka om ett bonuskort förrän om en vecka eller nått, men däremot kunde jag ansöka om ett rosa betalkort. Men jag vill inte betala med det, sa jag (jag vill kunna dra kortet för att få bonus via ICA men sen vill jag betala med mitt Skandia-kort, så jag får bonus även där, man är ju inte dum). Men de sa att jag kunde ansöka om ett betalkort och sen inte sätta in några pengar på det. Så det gjorde jag. Men det innebar att jag fick ljuga på frågorna "hur mycket pengar kommer du att sätta in varje månad" och några till. För 0 kr fanns inte som alternativ. Personalen sitter alltså och säger att jag skall ljuga. Det får stå för dem!

Detta med att avsluta mina konton har hängt över mig länge. Jag flyttade mina betalningar för nästan en månad sedan, och sen dess har den enda aktiviteten på kontona varit köp på ICA. En annan sak som har hängt över mig hur länge som helst är att jag fick presentkort på Hotell Gothia av några av mina kollegor när jag fyllde år förra året. 500 kr av presentkortet använde jag när jag bjöd syrran och Marita på räkmacka innan vi var på Galenskaparna för ett tag sedan. Men jag har 1.000 kr kvar. Jag har spanat på deras spa-behandlingar, men det står inte så bra beskrivet på deras hemsida. Igår fick jag tummen ur och skrev ett mail till dem:

Jag har presentkort som gäller hos er till och med den 3/7. 1.000 kr har jag. Jag vill komma på någon typ av spa-grej en vardag. Jag kan lägga till lite själv. Jag har svårt för när folk petar på min kropp, men ansikte och fötter går bra. Jag använder inga som helst rengöringsprodukter i ansiktet (eller smink) så en sån behandling kanske inte är något heller. Vad rekommenderar ni? Jag har aldrig varit på "riktigt" spa... kom gärna med förslag!

En timme senare fick jag detta svaret:

Hej Lena, 
Tack för ditt mail! 
Jag kan rekommendera en härlig behandling som är anpassat för händer, fötter & ansikte. Jag kan även rekommendera dig att ta en ansiktsbehandling om du sällan gör något med ditt ansikte så kan det göra gott för dig! Läs gärna om behandlingen nedan och se vad du tycker om den. 

Eco Light ~ 
En helt ekologisk behandling med fokus på händer, fötter och ansikte. Händer och fötter skrubbas och masseras med vår ekologiska aromaolja och packas in. Behandlingen går sen över i rengöring av ansikte som avslutas med en ansiktsmask som ligger kvar medan du får en skalpmassage. Behandlingen avslutas med ansiktsmassage. I hela behandlingen används vår ekologiska Upper House-serie. Tid ca 50 min. 

Jag tycker du ska boka ett spa paket då ingår 3 timmar i spat bland alla pooler, bastu, hamam samt vår relax och sedan får du en valfri behandling på 50 min (och då rekommenderar jag dig Eco Light som du läste om ovan) Det här paketet skulle kosta dig 1.185:- en vardag, mån-tors. Ha en fortsatt fin tisdag och återkoppla gärna när du bestämt dig så ska jag hjälpa dig med en bokning!

Det låter precis som något som skulle passa mig! Nu skall jag bara ta ett snack med chefen och hitta en bra dag. En eftermiddag tror jag blir bäst, så jag slipper gå tillbaka till jobbet sedan. En torsdag kanske. Jag har ju bara 3 veckor på mig, så det gäller att boka snart! Det här ser jag fram emot!!

Jag funderar på hur jag skall göra på Midsommar. Jag får troligen en chans att åka upp till Ellös, goda vänner till oss skall upp till Marita. Det lockar. Men samtidigt så hade det varit skönt att vara kvar i stan. Men då har jag inget att göra på själva Midsommarafton... Jag behöver inte bestämma mig än... Maggie skulle älska att få komma upp. Men mormors staket är nertaget, för Orustbostäder behöver komma åt hennes häck. Det staketet (eller nätet på pinnar) behöver upp och ner varje gång vi kommer i framtiden, så det är ju lite extra jobb. Fast inget som behöver hindra oss från att åka upp.

Dags att flytta på det sista innan städerskan kommer (alla kuddar och filtar i soffan samt hammockdynorna skall läggas i sängen bland annat). Ha en bra onsdag!

1 kommentar:

  1. Va skönt det lät med spabehandlingen. 😀
    Skönt att du är av med Ica banken äntligen.
    Ha en bra dag!
    Kram

    SvaraRadera