tisdag 9 augusti 2016

Ändrade planer x 2

Gokväll. Det blev lite ändrade planer i söndags. Jag skulle ju egentligen åkt hem idag, men så vips åkte jag i söndags istället. Jag skrev i inlägget i lördags att jag skulle få Stockholmsbesök i helgen, och då fick jag en kommentar från L i Eskilstuna att jag skulle åka till henne som på fredag. Jag hade helt glömt bort det. Så hastigt och lustigt bestämdes det att jag skulle åka hem i söndags, och att jag skulle åka till L på torsdag. Biljetter bokades och betalades. Men sen visade det sig att Stockholmsbesöket inte blir av denna helgen ändå, eftersom biljetterna var slut. Det blir nästa helg (också bokat och betalt).

Det var i alla fall otroligt skönt att komma hem. Att få skrota i tystnaden (när inte TV:n var på, men den räknas inte). Att sova i MIN säng. Så underbart! Min säng är visserligen bara 90 cm bred, men man kan höja och sänka huvud- och fotändan och min Tempurmadrass är underbar. Mormors bäddsoffa är nog bara 60 cm bred, så min kändes mycket större. Och trots att jag är en väldigt pratglad människa så är det en ren njutning att kunna äta en måltid utan att behöva prata :) Det kan bli för mycket av det goda ibland...

Maggie var lite sur när vi kom hem, det var ju inte annat att vänta. Men när jag vaknade på måndag morgon hittade jag henne här:


Även i morse låg hon där :) 2 dagar i rad, nytt rekord!

Igår åkte jag runt och handlade lite och fyllde på mina förråd. När jag skulle låsa upp moppen i förrådet gick det inte. Styrlåset satt stenhårt.


Inte så jäkla lätt att moppa med den cylindern nere (kan bara köra i cirklar)... Flera omgångar av typ 5-56 och det gick, men jag märkte med en gång att det inte skulle gå att använda låset igen. Istället åkte jag till ÖoB och köpte mig ett annat lås.


Jag har ju min vanliga 9 mm kedja också, genom bakhjulet, men jag vill ha 2 lås. På torsdag, när jag skall till Eskilstuna, måste jag ta moppen in till stan oavsett väder (gillar inte att ha den stående i stan med bara ett lås). Detta eftersom tåget går 5.05 (gäsp) och det inte finns något sätt för mig att åka kommunalt in till stan. Inte ens om jag tar mig till Frölunda Torg eller Mölndals Centrum. Dåligt tycker jag. Hoppas det inte regnar, men jag får väl ta med mig ett extra ombyte i ryggsäcken. Mat måste jag också ha med mig. Hade först tänkt mig att köpa något på Centralen, för jag kan inte äta frukost innan jag åker hemifrån (för tidigt för mig). Den affär som öppnar först är dock Pressbyrån, som öppnar 5 minuter innan tåget går. Däremot har "mitt" Statoil öppet dygnet runt, så jag får moppa förbi där på vägen. Jag mår inte så bra när jag äter smörgås, men jag får göra det ändå. Kan ju inte laga gröt på tåget :)

Jag har varit lite orolig för att Maggies matskålar inte skall öppnas. När jag åker hemifrån strax efter 4 och inte kommer hem förrän efter 22, vore det ju en katastrof om en eller flera skålar falerar (det har hänt tidigare). Grannen, Figos matte, har nyckeln, och hon har lovat att titta in och kolla att skålarna öppnar sig som de skall. Då kan jag slappna av :)

När Marita och jag var på Göken första gången, dagen efter jag kom till Ellös tror jag det var, så köpte jag mig en Bollchryss. Den planterade jag igår. Den blev så fin mot min blåa dörr. Älskar den gula bollen!


Mamma har ju lovat att ta Maggie när jag åker till Kreta. Först var det meningen att hon skulle komma hit, men jag har hela tiden varit beredd på att det inte skulle funka. Mamma är lite hemkär, och att hon erbjöd sig att bo här förvånade mig. Igår bestämde vi att Maggie skall till henne istället. Då var det detta med transporten dit och hem, men jag tror att vi har löst det nu. Marita och moster är nere i stan på tisdagen, för de skall ta mitt skrin till Antikrundan (jag kan inte ta ledigt). Så på onsdagen kör Marita Maggie till mamma. Mamma har låda, jag skickar bara med sand, mat, skålarna, en liten klösbräda och Maggie. Min dramaten får följa med också. Sen när jag kommer tillbaka, sent på fredagskvällen, åker jag taxi hem till mig. Jag tar sen bussen till mamma på lördagen och hämtar Maggie. Att jag då har dramaten där gör det lätt att packa, och klösbrädan i den gör att jag kan ställa Maggies bur ovanpå dramaten för att få lite avlastning. Jag tror att detta blir bra.

Jag njuter så mycket när jag går och lägger mig i MIN säng att jag redan nu, 19.38, sneglar och undrar "när man får lov att gå och lägga sig"... :) I morgon måste jag gå och lägga mig extra tidigt, då klockan ringer lite före 4. Det är tidigt även för mig!!

Med önskan om en trevlig kväll!

8 kommentarer:

 1. Maggie verkar vara en riktigt liten sötnos.

  Tack för att du stöttar mig Lena.

  Jag är fruktansvärtnere och misstänker faktiskt att mannen min
  är psykopat. Känner igen mycket av det jag läser om sådana.

  Vet att det enda raka är att lämna men då måste jag lämna
  allt. Är sjukpensionär och orkade ej slåss mot FK så jag
  fick minimipension. Har arbetat heltid från när jag var 16.
  Men FK utförsäkrade mig och räknade sen bara de sju år jag
  varit sjukskriven. ( En psykopat till? Det har varit några
  fall av självmord pga FK här i regionen. )

  Klarar inte att lämna mitt hem. Allt här är mitt nästan. Jag
  var ensamstående mamma i Stockholm och trodde aldrig att jag
  skulle kunna bli så nedtryckt som jag blivit.Och helt isolerad.
  Jag var konsult förut och mötte nya människor hela tiden. Knappt
  att jag förstår själv vad som hänt.

  Och vet du vad? Han väntade med att börja slå mig tills jag
  inte hade ngn inkomst längre. Säger jag att jag inte vill bo
  med honom så säger han bara hårt "Det måste du"!

  Hoppas det inte gjorde ngt att jag berättade lite.


  Kram!
  Sussie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men lilla du... fy vad jobbigt det är att läsa det du går igenom. Förstår att det är jobbigt att lämna allt. Men du måste sätta DIG i första rummet! Hur skall du kunna överleva om du blir behandlad så? Kan du inte polisanmäla honom och få honom avhyst? Finns det inget socialen kan göra? Skickar en hel mängd med kramar!!

   Radera
 2. Jag ska nog försöka få tag på ngn hos socialförvaltningen
  som kan tala om vad jag har för rättigheter. Kuratorn sa att
  jag aldrig kommer att få bo kvar i min trea ensam och samtidigt
  få försörjningsstöd. Men det finns ju inte andra lägenheter heller
  så kanske... Jag ska ringa och boka en tid iaf.

  Jag har klarat så mycket. Men mitt i ev äggstockscancer, de ska ta
  bort allt för säkerhets skull, känns det helt helt omöjligt att ens
  orka packa en strumpa.

  Men jag måste börja planera framåt. Ha en ljusare framtid i sikte.
  Och jag tror att det bästa nu är att inte säga ett ljud till honom
  om att jag VERKLIGEN VILL lämna honom.

  Bara fokusera på det ljusa i tillvaron. Alltid varit bra på det
  men nu klarar jag det inte om "gubb-f-n" är här.
  Skickat iväg honom 3 veckor och denna gång får han inte ens komma
  och hämta ngt. Tog tom nycklarna.

  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du har en plan! Förstår att det är skitjobbigt med allt. Önskar jag kunde hjälpa dig ❤ kram!

   Radera
 3. Tack snälla du!
  Bra att ha någon att prata lite med.
  Bara du orkar med det.
  NU skriva dagbok, relaxmusik och MAT!
  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får skriva till mig hur mycket du vill 😀 du kanske vill maila istället på zitalena -at- gmail punkt com (ja du fattar)

   Radera
 4. Ska just sätta mig att skriva ett brev. Läget är katastrofalt här...
  :..(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch vad jag önskar att jag kunde göra något för dig. Men skriv du. Jag vet att det hjälper. Jag svarar!!

   Kram

   Radera