söndag 14 augusti 2016

Det var den semestern det!

Go eftermiddag. Idag har jag flängt runt och gjort en massa ärenden. Jag har varit hos vännen Terry och lämnat lite talböcker. Handlat på Maxi och Willys. Hittade 2 linnen till Kreta-resan på Cassels (75 kr/st). Köpte lite till mamma på Clas Ohlsson och Kjell & Co. En ny sladd till min skärm blev det till mig på Clas Ohlsson. På Maxi hittade jag ett par Caprijeans för 99 kr. Fyndat lite alltså :) Jag bara älskar min moppe. Hade inte kunnat flänga halva stan runt utan den!

I torsdags ringde klockan 3.05. Bara att gå upp. Kollade på simningen, gjorde mig i ordning och stack hemifrån vid 3.50. Det var iskallt ute. När jag kom fram till Centralen vid 4.30 och pratade med mamma i telefon sa hon att det var +4°C ute. Det kändes. Var som en Piggelin. Tåget gick 5.05 och jag tvärsomnade innan Alingsås. Sist jag åkte X2000 var jag väldigt åksjuk, jag fick stå i utrymmet mellan 2 vagnar hela resan till Stockholm. Där fick jag nämligen lite luft. Nu märkte jag ingenting. Framme i Katrineholm efter 2,5 h och sen byte till nytt tåg i 45 min. Sen framme i Eskilstuna. Lena mötte vid bussen. Här är vi:


Det var jättekul att ses! Vi har "känt" varandra sedan slutet av 2008/början av 2009. Vi lärde känna varandra via min blogg. Vi har snackat väldigt mycket i telefon de sista veckorna, men det är annat att ses. Lena kör en väldigt strikt detox-diet just nu, och jag är ju lite speciell med mat, så jag hade med mig det jag behövde äta under dagen. Bara godsaker: sallad, kyckling, rostbiff, ägg och vitlökskvarg. Vi snackade och snackade och snackade. Och jag hjälpte henne med massa saker på datorn, telefonen och surfplattan. Jag installerade programmet TeamViewer så nu kan vi koppla ihop oss så jag kan hjälpa henne med mer datorproblem. Redan testat :)

Hon tog en bra bild på mig. Eller i alla fall så bra som den kan bli... HATAR mitt hår.


Detta blev min nya profilbild på Facebook. Jag har länge tänkt göra något åt mitt hår, om det går. Slängde ur mig frågan i en grupp för oss som varit opererade mer än 2 år på Facebook. Många har problem med massivt håravfall och tråkigt hår. Mitt är platt, spretigt, Svinto-aktigt och allmänt blä. Uppskattar att jag förlorat 2/3 av min hårmängd. Jag fick flera tips men har nu beställt något som heter Hårkontroll Boost som jag skall prova i 12 veckor. Det skall bli spännande att se hur det funkar. Om det funkar.

Efter torsdagens resa var jag helt slut på fredagen. Åkte ju hemifrån före 4 på morgonen och var hemma efter 22 på kvällen. På resan hem så satt jag och kollade på Netflix på telefonen (via SJ:s WiFi, kopplade ur mobildata för säkerhets skull). Inte blev fredagen bättre av att jag helt glömde bort att äta och åkte på ett fruktansvärt blodsockerfall mitt på dagen. Efter det blev jag väldigt trött och hämtade mig inte förrän framåt kvällen. Gillar inte den känslan. Skall bli skönt med rutiner igen.

I morgon börjar jag alltså jobba igen. Det kommer att bli svårt att klockan ringer så förbaskat tidigt. Men där får jag ju skylla mig själv, jag behöver ju inte gå upp klockan 5 :) Men jag får trösta mig med att om 18 dagar, 14 h och 34 minuter så går planet till Kreta!! Å vad jag längtar!!

Kören börjar på torsdag, det skall också bli kul. Kommer att missa 2 torsdagar pga resan, men det får gå. Nästa helg kommer Elina på lördag-söndag på besök. Ytterligare en tjej jag aldrig träffat tidigare. Många nya bekantskaper!!

Förresten, jag köpte ju 2 nya stekpannor när jag var på Göksäter; en stekpanna och en wokpanna. Jag är verkligen helnöjd dem dem! Rekommenderas!!
När jag stekte mina marinerade kycklinfiléer i den gamla pannan så blev det kolsvart i botten direkt. Marinaden karamelliserades. Denna funkar hur bra som helst!

Inget blogginlägg utan ett par bilder på Maggie...


Leker med laserpekaren.


Undrar vad som händer hos grannen. Snarare en fågel som spatserar på utsidan. Tur att jag nätat ordentligt.

Nu skall jag lösa lite korsord innan dagen tar helt slut. Det får bli tidigt i säng ikväll...

Ha en skön kväll!

6 kommentarer:

 1. Vad duktig du är på det här med datorer och sånt!
  Jag vet knappt vad en iPod eller iPhone eller Netflix
  och Twitter är.

  Och det där med Kreta låter härligt. Inte mycket sol här
  i Dalarna i år. Sol och värme gör så mycket.

  Roligt med ny vän.
  Ha en bra kväll!
  KRAM Sussie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan absolut inget om iPhone eller iPod heller. Skulle hjälpa Terry idag med en Mac och en iPhone, men jag kunde ingenting (har PC och Android). Mycket brukar jag kunna lista ut, men detta var för mycket även för mig.

   Inte mycket sol här heller. Göteborg förlorade ju solligan och hamnade sist...

   Kram

   Radera
 2. Jag tycker du är fin i håret. Men jag förstår du känner annorlunda. Det ska bli spännande att höra resultatet, om du blev nöjd. Då kanske det är nåt för mej att prova.

  Det ska bli intressant att höra om la dej i tid ikväll. 😀😀
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade sååå mycket mer och tjockare hår förut. Saknar det. Kommer troligen inte i säng i tid och lär bli straffad för det imorgon...

   Radera
 3. Tycker det var en jättefin bild på dig! Du ser så härligt glad ut/Kram

  SvaraRadera