måndag 31 oktober 2016

Besök i stora staden och hemligt kalas

Gomorron. Sista dagen i oktober. Nu börjar de 2 månaderna på året jag tycker minst om; november och december. Mörka, kalla och inget att se fram emot (jag gillar ju inte julen). Sen när vi passerat nyåret så kan man ju drömma om våren och ljuset igen.

I lördags morse blev jag som vanligt väckt klockan 7 av Madame. På vardagarna programmerar jag hennes matskålar för 24 h vid den tiden, och då brukar hon alltid få några extra bitar torrfoder. Det får man inte glömma på helgen! Efter en väldigt slö morgon med koll på Netflix i sängen talar hon här om för mig att klockan "snart" är 10, och då skall hon ha mat! Sanningen är den att det är 20 minuter kvar.


Jag hade lite olika val hur jag skulle göra sen. Jag ville åka in till stan och köpa en värmekrage på Kjell & Co, det var rea och den fanns inte i lager på Frölunda Torg. Sen var det det där hemliga jag skulle på. Klockan 16 hade jag tänkt vara där. Skulle jag ta moppen eller bussen? Skulle jag åka till stan och sen direkt till festen, eller hem emellan? I slutänden blev det så att jag moppade till stan, gjorde det jag skulle, åkte hem och sen var på kalaset vid 18.

I stan åt jag lunch på ett sushistället vid Saluhallen.


Det var de minsta bitarna jag någonsin sett. Men det kanske var tur, för det var precis så att jag orkade äta upp allt...

Jag "råkade" gå förbi Cassels där det var 25 % på allt i butiken (på ordinarie pris). Det var en tröja jag spanat på ett tag som lockade. Jag hade en bonuscheck på 50 kr, och tröjan kostade egentligen 399, så med 25 % och bonuschecken kostade den mig 249 kr. Helt OK! Den är så mjuk!!


Kragen fick jag också tag på, fast den fanns inte i Nordstan som deras lagerstatus sa, utan jag fick promenera bort till Kungsgatan.


Den ser ut och funkar ungefär som den jag har nu, som är från Lidl. Men jag använder den flera timmar varje kväll, och paniken vore om den gick sönder. Nu har jag en i reserv. Enda nackdelen/skillnaden med denna mot min gamla är att denna inte har värmeslingor upp i den delen som är runt nacken/halsen (den korta "kragen"). Det är där jag har problem. Men jag kan vika den på ett sätt som gör att jag får värme där också. Det blir nog bra. Nu har jag två och kan känna mig trygg. Skulle inte kunna jobba utan flera timmar under denna varje kväll. Tur att jag gillar att kolla på TV så mycket, för det är väl det enda jag gör, förutom att jobba, nu för tiden...

I alla fall åkte jag hem efter mina ärenden. Festen jag skulle på var en överraskningsfest för min syssling Marcus. Han fyllde 50 i början av månaden. Jag hade bara träffat honom ca 5 minuter tidigare i livet. Han jobbade i en kyrka vars kör jag sjöng i för ca 20 år sedan. När jag fick inbjudan till festen tänkte jag först inte gå. Men jag har ju tänkt träffa honom hur många gånger som helst, vi bor ju ändå i samma stad. Lika bra att passa på. Han skulle luras till lokalen klockan 17, så om man ville vara där när han kom så fick man vara där vid 16.00-16.30. Först hade jag tänkt vara det, men så tänkte jag att det var de som kände honom bäst som skulle vara där först. Så jag fick några timmar hemma. När jag moppade hem från stan var jag glad för att det var torrt ute. Det var "lite löv" på cykelbanan...


Direkt när jag kom så fick Marcus syn på mig. Jag fick en jättekram och han sa att han var så glad för att jag kom. Här är vi.


Jag hade bara tänkt stanna en liten stund (klockan var 18 när jag kom), men jag blev kvar hela kvällen. Klockan var runt 01 när jag kom hem. Jag hade fruktansvärt ont i kroppen, det kan ha haft något att göra med att jag dansade mer eller mindre konstant i över 4 h. Det var en DJ där, men också ett liveband. De spelade några låtar. Här får Marcus hjälpa till med "cowbell".


Jag pratade också med Marcus yngste son, Elliot 17 år, en del. Hans storebror Isak kunde inte vara med. Vi kom fram till att någon gång när min bror är i stan måste vi ses (brorsan och Marcus har aldrig träffats). Vi är så få i släkten att vi måste ta vara på dem vi har.

Tacksam över en extra timme i går natt sov jag länge på morgonen. Det var inte snack om att göra mycket mer än att sitta i TV-soffan igår, för fy fan vad jag hade ont överallt :) Men det var det värt! Jag hade det så roligt och träffade en massa trevliga människor. Jag ångrar inte en sekund att jag gick, men till och med jag måste säga att jag var modig som gick på en fest där jag inte ens kände födelsedagsbarnet :)

Veckan som kommer nu innehåller inget mer än jobb, förutom på fredag. Då skall jag till rehab för mina tummar på morgonen. Sen slutar vi klockan 13, och då åker jag direkt till mamma. Hon behöver hjälp med lite saker angående hennes nya TV.

Ha en bra dag/vecka!

1 kommentar:

  1. Va kul att festen blev rolig. Jag tycker du va modig som åkte dit utan att känna nån. Det skulle jag aldrig vågat. 😀
    Kram

    SvaraRadera