fredag 28 oktober 2016

Fredag!

Gomorron. Ytterligare en vecka har gått. Det var ju måndag alldeles nyss! Fast ändå inte... Jag tycker inte att jag gör något annat än jobbar, sover och sitter under min värmedyna. Kanske för att jag inte gör det... Jag är så trött hela tiden, men som min goda vän L i Malmö sa när vi messade lite igår, det tär på kroppen att ha ont hela tiden.

I vanliga fall brukar jag gå upp direkt när larmet ringer klockan 5, men nu hör det mer till undantagen. Ofta kommer jag inte upp förrän klockan 6. Detta trots att jag somnar i samma tid som vanligt (ungefär vid 22.00-22.30). Jag som verkligen gillar den här tiden på morgonen när det känns som om jag är den ende i hela världen som är vaken. Eller i alla fall i området :) Nu när det är mörkt nog att tända ljus är det extra mysigt.

På tal om ljus så gick min pinnlampa i fönstret i arbetsrummet sönder i veckan. Nej, det är inte riktigt sant. Den funkade fortfarande, men en av pinnarna var alldeles lös. Maggie ligger alltid precis bredvid den, så om pinnen är lös och det blir problem med elen vill jag inte ha Maggie liggandes nära. Så den åker i elskroten och jag köpte en ny. Den jag hade var ju egentligen en adventsljusstake, och det är min nya med. Det är LED-lampor i den, icke utbytbara, så ljuset är mycket starkare. Kallare. Men jag vänjer väl mig.


Inget speciellt har hänt i veckan. I morgon skall jag iväg på en (förhoppningsvis) rolig grej. Det är en överraskningsfest. Det finns absolut ingen chans i hela världen att personen som skall bli överraskad läser här, men jag tar det säkra före det osäkra och berättar inte något än. Det hade ju varit fruktansvärt om jag avslöjat för mycket :) Men jag berättar sen.

Jag måste få tummen ur och ringa Skandia idag. Jag är en sån där specialist på att skjuta upp saker, en "procrastinator". Jag måste ringa dem och kolla om det är OK att jag bokar möten till rehab själv, eller om det måste gå via dem. Sen måste jag också kolla om jag skall betala ortoserna (skenorna) själv, vilket kvinnan på rehab trodde, eller om jag kan få dem via Skandia. Troligtvis inte, sa hon. Då pratar vi om ett par tusen kr. Men hjälper det så får det vara värt det. När jag hade problem med min vänstra armbåge, och gick till den vanliga sjukvården, så fick jag ortoserna gratis. Men det är kanske annorlunda när man går privat. Jag får vara glad för snabb tid hos specialistläkare... Förresten, när jag sökte för mina tummar för 2-3 veckor sedan, så hade jag ju just ont i bara tummarna. Nu har det avancerat till fler fingrar :(

När jag sitter där i soffan på kvällarna så får jag oftast besök av en viss Madame. Jag hade ju gärna velat att hon kom och la sig hos mig, men sån är inte denna katten. Hon kan däremot tänka sig att ligga i andra änden av soffan... Igår låg hon så utsträckt att det såg ut som om hon skulle ramla ner från soffan...


Fredagsfrukost idag. Jag har faktiskt hittat ett bröd som jag kan äta. Proteinbröd heter det.


Orsaken till att jag kan äta det har inte med proteinerna att göra, utan med avsaknaden av vanligt mjöl (jag får ont i magen av mjöl, dumpar). Det är bara 7,5 g kolhydrater i det, så värdena är riktigt bra. Dyrt är det, tror det kostar runt 21 kr för 5-6 skivor, men jag äter det (nästan) bara på fredagsfrukosten. Det verkar hålla länge i en tät påse, tror jag öppnade mitt paket för en månad sedan, och idag tar jag sista skivan. Trevligt att kunna äta nästan samma som de andra på jobbet. Jag tar bara med mig skivan med bröd, allt pålägg finns ju på jobbet.

Ha en bra fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar