söndag 16 oktober 2016

Bussresa till Ullared

Gomiddag. Här är det lite slött. Har nu duschat och klätt på mig och packat upp allt jag handlade igår. Allt är inte på rätt ställe än, men snart så. Passade på att fotografera framförallt mina klädfynd, de kommer längre ner i inlägget.

Ungefär en halvtimme innan jag skulle gå hemifrån kom jag på att jag hade båda mina kreditkort lösa i min vinterjacka, som jag inte skulle ha på mig igår. Jag var iväg och köpte mig en räkmacka i fredags kväll (räkmackans dag) och då tog jag inte hela plånboken. Tänk om jag hade åkt iväg utan mina kort! Hade ju inte varit så kul när jag kom till kassan....

Jag åkte alltså hemifrån vid 6.45 igår morse. Jag ville hellre vänta lite för länge än missa bussen. Vi har en fin vänthall på Mölndals Station där det var varmt och skönt.


Kollade just på Västtrafiks sidor, denna vänthall är öppen dygnet runt förutom mellan 2 och 4 måndag till torsdag natt. Så att sova här är tydligen ett alternativ när man inte har någon annanstans att ta vägen.

Bussen var lite sen, och jag var lite nervös för jag visste inte exakt varifrån den skulle gå. Men chauffören ringde mig och berättade att de var sena, samt exakt var de skulle stanna. Bra service.

Bussen var full av shoppingsugna personer. Den hade startat ända borta i Ulricehamn och mitt stopp var det näst sista (Kungsbacka var det sista). Alla säten hade namnlappar så det var bara att sätta sig. Jag blev upphämtad 7.45 och vi rullade in på Ullareds parkering klockan 9.20. Jag sov halva vägen dit :) Resan kostade förresten totalt 195 kr, det tycker inte jag var dyrt.

Vi parkerade allra längst bort, en bra bit från varuhusets dörrar. Det var en ganska kort kö in, kanske 5 minuter. Fy satan i gatan vad mycket folk det var inne! Det var enormt mycket kö och trängsel ungefär bort till kläderna (halva butikens djup) sen var det som om folk spred ut sig lite grann och det blev lite bättre. Jag hade tagit med min min dramaten och en randig plastkasse. Jag ställde båda i kundvagnen och packade allt hårt i dramaten, och alla kläder i plastkassen. När de var fulla kunde jag helt enkelt inte shoppa mer :)

Jag strosade runt och hittade massor. Åt lunch vid 11.30.


Bra när man kan välja själv vad man vill ha.

Mitt huvudsakliga syfte var ju att skaffa nya BH:ar. Hade det varit totalt kaos så hade jag gått in, köpt dem, betalat dem och sen gått in igen. Bara för att vara säker på att få köpa dem. Jag har svårt att hitta BH:ar i stan, de är svindyra. Kan inte ha med bygel (eftersom min mage sticker ut, fruktansvärt obekvämt med bygel) och jag har hittat ett märke som funkar bra på mig. På Gekås kostar de 90 kr/st. Så de senaste 4-5 åren har jag åkt dit en gång om året och köpt med mig ett gäng hem. Igår blev det 5 vita och 1 svart.


Sen hittade jag massa andra kläder också. Här kommer lite bilder.


En ny morronrock för 119 kr. Så mjuk!!


Detta blev jag så glad att jag hittade! Jag skall på bröllop 3:e december då brorsonen Isac gifter sig med sin Adelina. De har ganska strikt klädkod, så jag visste att jag skulle behöva köpa en klänning. Jag gillar inte klänningar och ville inte lägga en halv förmögenhet på något jag bara skulle använda en gång. När jag såg denna med kavajen på en skyltdocka så fastnade jag direkt. Visst, den är tantig, men som min syster sa: du är en tant... Jag tycker klänningen och kavajen, här med svarta kalasbyxor, passar bra för ett decemberbröllop. Känner mig lite fin i den. Klänningen kostade 169 kr och kavajen 179 kr.


Denna bruna, lite lurviga, koftan är jätteskön. Den kostade 149 kr.


Sen en grå långkofta för 129 kr.


Denna "jacka" utan knäppning skall jag ha liggandes på jobbet. Jag fryser ofta på jobbet, då kan jag ta på mig denna utanpå tröjan jag redan har på mig.


Och slutligen en ny höst- och vårjacka (alltså tunnare än vinterjackan) för 399 kr. På bilden ser den brun ut, men i verkligheten är den mer militärgrön. Jag har haft samma blåa i många år, och den är lite trasig. Nu åker den i skräpet. Jag hade velat ha en som inte är av tyg, med tanke på att det regnar här ibland, men det går tydligen inte att få tag på, om man inte köper en svindyr seglarjacka eller skidjacka. Köpte en stor flaska Impregnex så jag kan impregnera den :)

Ett par aprikos pyamasbyxor blev det också, och ett gäng med trosor.

Sen var det mest schampo, balsam, tvål, plastpåsar, 2 DVD:er (Torka inga tårar och Mother's day), hårspray, inpackning, handskar, pennor och ljus som fick följa med hem.

Och denna:


Den blir fin i sovrummet sen till jul. Jag gillar ju inte julen och pyntar inte alls, bortsett från ljus.

Allt jag handlade fick plats här:


Det är ett väldigt mysko perspektiv på denna bilden. Kassen ser enorm ut. I verkligheten är de ungefär lika höga.

Jag var fullständigt slut i kroppen när jag kom till bussen i Ullared. Somnade nästan direkt när bussen gick och vaknade i Kungsbacka. Tyvärr hade bussen hem gått strax innan vi rullade in på Mölndals Station, så det blev 25 minuter i väntsalen. Jag var väl hemma i lägenheten vid 17.30.

Kvällen spenderades i soffan med värmedynan. Två värmedynor faktiskt, dels den vanliga kragen för axeln, men också en som är för ryggen. Min ischiasrygg gillade inte dagens ansträngningar. Där satt jag i värmen hela kvällen. Mys.

Idag har jag jobbat lite med en fotobok jag gör åt bror och svägerska, skall väl fortsätta med det en liten stund. Behöver röja lite i kök och vardagsrum också, samt packa in det sista.

Ha en bra dag!

3 kommentarer:

  1. Å va mycket fina kläder du köpt. Allt i typ min smak. 😀
    Förstår att du är nöjd. Tänk omdet ändå låg närmre mej. Då skulle jag bita ihop för ett besök där, även om inte kropp och huvud skulle gilla det.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Åå vad mycket bra och fina inköp!

    SvaraRadera
  3. Roligt att du blev nöjd med resan och inköpen!

    SvaraRadera