måndag 7 november 2016

Impulsköp

Gomorron. När jag satte mig vid datorn nu i morse kom jag på att den inte varit på sedan i fredags. Vet inte hur länge sedan det var som jag inte hade datorn på en helg... Jag satte på den i fredags när jag kom hem från halvdagen, men använde den inte. Sen har den varit avstängd...

I fredags var jag alltså iväg på Handrehab och fixade lite ortoser. Detta var bara test, så jag slapp betala för dem. Tur var väl det, för de sitter inte bra. De skaver. Till vänsterhanden gjorde vi en skena som jag skall ha på nätterna.


Den skär in precis vid tumbasen (mot pekfingret). Jag har haft den varje kväll, och då med bomulls"pads" instoppade mellan skenan och tummen. Men jag vill inte sova med den då den fortfarande skaver. Den måste justeras.

Sen gjorde vi en till högerhanden som jag skall ha när jag jobbar och som kanske funkar när jag simmar. Men den skär in ännu mer.


Den är för bred mellan tummen och pekfingret och väldigt obekväm. Den har jag knappt haft på mig alls.

Vad jag fick köpa däremot var en burk med "Silly putty", ni vet sån man lekte med när man var liten. De har olika motstånd beroende på färg. Denna skall jag använda max 5 minuter varje dag. Fick lite rörelsescheman som jag kan träna på.


Fredagen blev slö, njöt av min ledighet och fastnade vid den nya serien på Netflix, The Crown. Den handlar om drottning Elizabeth II i hennes unga år. Jättebra! 10 avsnitt finns och i söndags morse hade jag sett färdigt alla. Rekommenderas om man gillar historia och kostymdraman. Väldigt påkostad!

I lördags åkte jag till mamma. Vi arbetade hårt i ett par timmar och lyckades göra mycket: mamma sydde upp ärmarna på kavajen jag skall ha på brorsonens bröllop i början av december, lagade ett par jeans (som tyvärr gick sönder direkt igen) och sydde kilar i ryggen på mina nya gråa byxor. Jag lyckades till slut installera hennes Chromecast och så fotograferade jag 120 armband, halsband och örhängen. Vilken dag som helst kommer hon att lägga upp alla sina smycken på sin blogg!

Vi åt delikat middag bestående av kyckling marinerad i rosmarin, soya och balsamvinäger. Egentligen skall det vara citron, men det hade hon ingen hemma. Balsamvinäger funkade bra! En mycket delikat rödlöks- och tomatsallad blev det också, med en vinaigrette med dragon. Och klyftpotatis. Mumma!

Jag var hemma igen vid 19, jag hade sån tur att den förväntade väntetiden i Mölnlycke på 32 minuter uteblev, då jag hann med en buss tidigare därifrån. Maggie var glad när jag kom och kom till och med och la sig vid mina fötter i soffan. Det är inte vanligt! Det gjorde hon igår också, hoppas det blir en vana!


Här "tavar" hon in stället innan hon lägger sig.

Igår morse slöade jag i sängen och såg det sista avsnittet av The Crown. Sen hade jag alla avsikter i världen att vinterbona altanen. Men det var svinkallt ute och alla möbler var täckta av is och vatten. Ingen bra idé att packa in dem blöta. Jag la ner det och satte mig och löste korsord vid köksbordet istället. Först använde jag telefonen som hjälp (googlar och slår upp ord) men så kom jag på att jag kunde använda min surfplatta istället. Höll på att bli tokig för att den var så långsam. Kom på att den faktiskt är lite mer än 4 år gammal. Började surfa runt lite och kolla på en ny och vips så befann jag mig på Elgiganten och köpte en!


Det blev en Samsung Galaxy tab A 10.1 med 32 gb lagring. Egentligen behöver jag inte så mycket lagring, men den på 16 gb var slut. Har jag bestämt mig för att köpa något så vill jag ha det NU. Den var nedsatt och kostade nu 2.799 kr (den andra var 300 kr billigare). Oj vilken skillnad! Jag blev dökär i den med en gång.

Jag köpte inget fodral till den för jag tänkte att jag kan använda mitt gamla. Men det var inte samma ytterstorlek, trots att skärmstorleken är den samma. Nu på morgonen har jag kollat runt lite. Jag behöver inte själva fodralet, då den inte lämnar huset, men ett ställ behöver jag. Hittade detta.


Det blir bra! Kostade bara 49 kr. Sen tillkom frakten och så köpte jag 2 såna där pekpennor, så summan blev 116 kr. Helt OK.

På torsdag skall jag till tandläkaren för den "årliga besiktningen". Gillar inte att gå till tandläkaren. Jag får alltid skäll för att jag inte använder tandtråd tillräckligt mycket, men det är så trångt mellan mina tänder att det gör ont.

Oj, tiden går. Dags för frukost. Äggen till eftermiddagsfikat för veckan är kokade. Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar