lördag 14 januari 2017

Snabbvisit hos mormor

Gokväll. Lördag kväll och jag sitter här i soffan och kollar mitt (just nu) favoritprogram, Brottskod Försvunnen (Without a trace). Egentligen hade jag tänkt att jag skulle ha en riktig latardag idag, väl unt efter en stressig vecka, men så blev det inte. Igår pratade jag med brodern och svägerskan, och de skulle ta en snabbtur upp till mormor på Ellös. Först kände jag bara att jag inte ville följa med, men det dröjde inte lång stund innan jag ångrade mig. Det gäller att ta vara på alla tillfällen man får att träffa mormor.

Jag ringde Marita och sa att jag skulle följa med, men bad henne att inte säga något till mormor. De kom och hämtade mig lite efter 9.30 och vi satte kursen upp mot Ellös. Vi stannade till på Hemköp och köpte en veckotidning till mormor, det går ju inte an att komma utan en liten present.

Mormor blev så glad när jag kom. Hon sa "jag undrade just när du skulle komma". Jag sa till henne att det bara var en vecka sen vi sågs... Hon satt där i sin fina rullstol, verkligen en rullstolens Rolls Royce. Stöd för nacken och vadderad. Man kan fälla ryggstödet och fälla upp fotdelen så hon kan sova i den.

Vi stannade bara i 2 h, över fika. Bror och svägerska skulle vidare till svägerskans pappa och jag blev avsläppt i Hisings Kärra, där jag tog Rosa express. Den hade tagit mig nästan ända hem, men jag valde att hoppa av i stan. Jag tänkte kolla om den stora asiatiska affären, Saigon i Nordstan, hade "min" olja. Det hade de inte. Men jag köpte 1,5 kg crabsticks... Lösfrysta, så man kan ta ut några åt gången. Annars brukar de sitta ihop i en stor klump, så man måste tina alla på en gång. Älskar crabsticks och äter dem som godis.


Sen tog jag Rosa express och en annan buss hem. Skönt att komma hem, som vanligt. Jag hade tagit ut 3 x 700 g kycklinginnerfilé ur frysen igår och lagt dem i Santa Maria's Hot habanero marinad. Dags att steka upp dem. Jag stekte ju 2 x 700 g i tisdags, men de var redan slut... Jag och kyckling... misstänker att jag får både fjädrar och vingar snart. Det är ju bara så gott!!


Jag steker dem i lite citron-rapsolja, det blir så mumsigt,

I tisdags såg jag ju en annons om ett vardagsrumsbord, som jag ville ha. Först hade jag stora problem hur jag skulle få hem det, men sen erbjöd sig säljaren att köra hit det för 100 kr extra. Jag nappade direkt. Han kom hit på kvällen. Jag fick fundera ett bra tag på hur jag skulle få ihop det.


Benen var åt olika håll, och underskivan hade beslag, så det var inte bara att skjuta in den. Den vägde ett halv ton (nästan). Men när jag kom på att jag först kunde sätta fast underskivan på benen och sen sätta fast benen på bordet, så gick det mycket bättre. Det var STORT!! Jag fick flytta köksbordet från mitten av köksön till ena sidan, bara för att jag skall komma emellan.


Nu går det att komma emellan...


Så här stort är det. Mitt gamla bord var väl ungefär som stenplattan...


Men jag tycker det är fint!! Trivs så bra med mitt nya bord. Får se vad jag gör med det gamla. Lägger nog upp det i områdets köp- och säljgrupp. Kanske kan jag få några hundringar för det.

Idag har jag städat undan julen. OJ vad jobbigt det (inte) var...


2 stjärnor, 1 krans och julkorten på förrådsdörren. Tog väl 5 minuter. Tänker på såna som mormor som har en miljon julprydnader. Mormor hade alla sina uppe fortfarande, för hon fick ju aldrig njuta av dem då hon just spenderat 2 veckor på sjukhus. Spelar väl ingen roll när julen officiellt slutar?

I morgon har jag bara tre uppgifter: tvätta, gå/åka till Maxi och hämta paket och åka till Rusta och handla lite. Mamma vill ha en dörrmatta och jag vill utnyttja en 50 kr-check jag fått (om jag handlar för mer än 300 kr). Men som jag sa till mamma nyss, jag har "bara" 200 värmeljus kvar, måste köpa nya. Här går det åt 15 värmeljus varje kväll, det dubbla på helgerna då jag bränner en omgång på mornarna också. 200 värmeljus går åt på ett kick. Måste köpa flera!!

Paketet jag skall hämta på Maxi är från zooplus.se. Jag har ju 2 timerstyrda matskålar till Maggie, eller rättare sagt 4. 2 i varje. Den ena har börjat slacka i tiden så mycket att jag kände att det var dags att köpa en ny. Förra fredagen programmerade jag dem klockan 22 för att öppna klockan 5, 10, 16 och 22. När den första öppnade på morgonen har jag ingen aning om, för då sov jag. Men 10-skålen öppnade redan 7.40. Inte bra. Den är nog trött. Jag köpte den för 3,5 år sen, och den har öppnat 2 ggr om dagen sen dess. Dags för pension.

Invägningen i fredags morse var inte så rolig. Misstänkte att vågen visade lite fel när jag vägde mig sist, då den visade nästan 4 kg mindre än för ett antal månader sen. Nu var det i alla fall +0,5 kg. En del av den ökningen kommer från att jag är galen i Ryvitas knäckebröd. Så jäkla gott. Men nu är det slut, det blir inte mer (på ett tag). Bara kyckling att mumsa på. Och crabsticks. Jag och kolhydrater går inte ihop. Det räcker att jag tittar på dem så går jag upp i vikt...

Nu skall jag lösa lite mer korsord och kolla på lite mer Brottskod försvunnen. Ha en go kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar