tisdag 28 mars 2017

Jag är rädd!

Gokväll. Funderat länge på om jag skulle skriva detta inlägg eller ej. Men jag har inget att skämmas för. Jag har under de senaste 5 dagarna haft blod i avföringen. Bara det är skrämmande. Detta eftersom jag har en farbror som dog i tjocktarmscancer och min bror har också haft problem med polyper. Att jag är överviktig gör ju inte saken bättre.

Jag är livrädd. Vad är det jag har råkat ut för? Ett annat symptom, som kanske inte har något med detta att göra, men jag vet inte, är att jag de senaste 2 veckorna har haft en väldigt "kemisk" smak i munnen. Ungefär som om man andats, med munnen öppen, för nära ett tvättmedelspaket. Har detta med det hela att göra? Eller är det något annat?

Jag tror aldrig jag har önskat mig en hemorrojd mer i mitt liv. En intern sån. Vet att den inte är extern. Det har jag känt. Har varit med om det tidigare (en extern),  så det är det inte.

Men idag tog jag modet till mig och ringde Skanda Lifeline (sjukförsäkring via jobbet). Så imorgon kl 13 har jag tid hos en mag- tarmkirurg. Jag skall ta Microlax innan, så jag förutsätter att han skall göra en koloskopi.

Hoppas ni kan hålla tummarna för mig.

6 kommentarer:

 1. Klart du är rädd. Men jättebra att du tar tag i det. Du vet att du alltid kan ringa om du vill prata!
  Jag håller så klart tummarna för dej imorgon!

  Varma kramar! 💖

  SvaraRadera
 2. Det vanligaste är ju att det är hemorrojder, men bra att du söker för det!

  SvaraRadera
 3. Fullt förståeligt att du är rädd. Men det kommer nog gå bra. Bra att du fick tid snabbt! Så slipper du oroa dig för det så länge.
  Om det är ljust, alltså färskt, blod så är det vanligaste nog att man har hemorrojder, analsprickor eller irritation långt ned i tarmen. Behandlingsbart!

  Är det levrat blod kan det vara allt från magsår och allergier i mag- och tarmkanalen till allvarliga saker.
  Så oavsett, kolla upp det ordentligt och så håller vi tummarna att det är enkelt fixat! Krya på dig Lena!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otroligt tacksam för att jag fick tid hos en specialist så fort. Tänk att behöva gå och oroa sig i veckor!

   Radera