måndag 17 juli 2017

Sista veckan

Gomorron. Nu är det bara en vecka kvar att arbeta innan semestern. Å vad det skall bli skönt att vara ledig! Och nu har resfebern börjat sätta klorna i mig. Det var ju ganska länge sedan jag åkte till ett helt nytt ställe. New York känns så stort och spännande, vet inte vad jag kan förvänta mig!

I tisdags var jag alltså iväg hos ögonläkaren för att kolla varför min syn har blivit så drastiskt mycket sämre på bara någon månad. Först var det vanlig synundersökning och tryckmätning. Sen fick jag droppar i ögonen så att pupillerna skulle stanna i maxläge. Vänta lite till innan jag fick träffa ögonläkaren (innan var det en sköterska). Hon lyssnade på vad jag hade att säga och testade massa saker. Kollade längst in i ögonen och var verkligen noggrann. Men hon såg inte något alarmerande. Linsen var lite grumlig i ena kanten på ögonen (båda), men inget som skulle förklara varför jag såg så dåligt.

I vanliga fall när man går till läkaren så vill man ju inte att de hittar något fel. Denna gången kunde jag inte bestämma mig om jag ville att hon skulle hitta något eller ej. I slutändan var jag väl glad att det inte var något galet ändå. Men om det hade varit det så hade man ju kunnat fixa det med ett linsbyte. Jag har dock alltid hävdat att det finns 2 ställen på kroppen som jag aldrig låter en kirurg/läkare komma nära med vassa skalpeller, och det är ryggen och ögonen...

Jag skall i alla fall dit igen om 3-4 veckor och göra en undersökning av hur nerverna som går mellan ögonen och hjärnan funkar, så innan dess ville hon inte att jag skaffar nya glasögon. Bara att kämpa på alltså!

När jag gick därifrån varnade hon mig för att jag skulle se dåligt ett tag. Hon berättade att folk med ljusa ögon (som mina) känner av dropparna mycket längre tid än folk med mörka ögon. Hon sa att effekten nog skulle sitta i åtminstone 12 timmar. För min del satt den i hela nästa dag också. Fy vad jag var ljuskänslig! Fick kisa bara av att kolla på datorn, och när jag gick ut var det plågsamt. Gick direkt hem och la mig i soffan på onsdagen. Stängde ögonen...

I fredags var det dags. Klockan 16.30 kom semesterkissen upp på datorskärmen på jobbet.


Det är tradition!! Nu kan jag titta på den hela veckan och räkna ner ordentligt :)

Efter jobbet uträttade jag en massa ärenden till fots. Jag lämnade in Maritas dator på inet, hämtade ut födelsedagsrosor och köpte en ny bollchryss till framsidan på Plantagen, hämtade ett beställt tangentbord på netonnet och bokade "besiktning" av Maggie måndagen efter jag kommer hem från New York hos veterinären. Det var en hel del att bära på och jag hade inte med mig min "dramaten". Men jag överlevde.


Älskar bollchryss. Blomman innan var anskrämlig. Själva blommorna var ju fina, men stjälkarna var bruna och tråkiga.
Klippte ner dem och ställde dem i ett glas.


I lördags morse åkte jag hemifrån strax efter klockan 7. Jag var promenadsugen och åkte till Slottsskogen för att ta de 12 kontrollerna där. Det var en svettig promenad då det var varmt ute och mycket upp och ner. Försatte mig i en lite knepig situation vid ett tillfälle. 2 blåa kontroller (näst svårast) som enligt kartan låg ganska nära varandra. Klättrade upp för ett brant berg för att ta den första. Tänkte fortsätta upp på bergen för att ta den andra. Gjorde det och sen gick det nerför. Brant. Hamnade i ett läge där jag insåg att jag inte skulle komma ner, det var för brant. Vände mig om för att gå tillbaka och insåg att det skulle inte bli lätt att komma upp igen. Lite nervöst var det allt innan jag lyckades komma upp... tänk om jag ramlat? Ensam mitt inne i skogen. Inte bra. Men jag löste det och kunde ta den andra kontrollen "från andra hållet".

På min promenad mötte jag en massa folk, 2 älgar, ett gäng pingviner och en svart katt :)

Resten av dagen samt början av gårdagen ägnade jag mig åt att installera allt på min nya dator, samt avinstallera och radera det mesta på min gamla. De nya ägarna skulle komma med sin gamla dator igår och jag skulle föra över deras filer. Men så blev det inte. Jag gjorde något väldigt dumt. Jag googlade på hur man gör när man raderar en användarprofil. Jag gjorde precis som det stod, men tänkte inte på konsekvenserna. Eller fattade inte vad som skulle hända rent ut sagt. Men man skall INTE radera datorns enda användarprofil! Nu kommer jag inte in i datorn alls. Jag har googlat, skrivit frågor i forum och messat till Samsung på Facebook (det är en Samsung-dator). Vet inte riktigt hur jag skall krångla mig ur denna situationen. Som tur är sitter de nya ägarna inte i sjön och det är ingen panik.

Denna veckan måste jag verkligen fundera på vad jag skall ta med mig. Jag läste igenom beskrivningen på studion jag hyrt och är helt övertygad om att den texten har ändrats sedan jag bokade. Det står i listan över vad som ingår att tvättmaskin och torktumlare finns i studion. Men längre ner i löptexten står det att de i själva verket finns en trappa upp hos värden och att jag kan få tvätta min tvätt med deras för 15 dollar/maskin. Det är ju en jäkla massa pengar. Jag får tvätta för hand, för jag kan inte ta med mig kläder för 11 dagar. Det räcker inte mina 23 kg till.

Jag kollade också igenom alla bilder och det var bra att jag gjorde det. Jag mindes stället som större än det är i verkligheten. Nu behöver jag inte bli besviken. Det är egentligen bara ett rum med en dubbelsäng, en liten sittgrupp, ett kylskåp, en liten TV och utmed väggen en spis, diskbänk med mikro och lite annat. Och en fin liten uteplats under tak. Det blir nog jättebra!

Om exakt en vecka är jag just nu på väg till busshållplatsen för att ta bussen till Korsvägen och där byta till flygbussen. Först flyg till Stockholm. Vänta nästan 2 h och sen flyg till New York. Jag landar lokal tid strax före klockan 15. Då är klockan i min kropp 21 och jag är förmodligen ganska trött. Men å vad det skall bli spännande!! Ni följer väl med på resan, som vanligt? :)

Ha en bra vecka!

4 kommentarer:

 1. Åh vad härligt med New York. Ta inte med dig för mkt kläder, halva nöjet är ju att shoppa där! Billigt och mkt mer utbud än här. Jag åkte dit med nästan tom resväska och handlade allt jag hade på mig där, åkte till en outlet en bit ut också :) Jag tror också det fanns en del tvättomater i en del kvarter, kanske är billigare. Så avis, är som att hamna i en film, man känner igen sig från alla filmer och serier man sett. Hoppa du får en riktigt härlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just för att jag vill kunna shoppa kan jag inte ha med mig kläder för 11 dagar :) Tänker också på en laundromat, nackdelen är ju att man blir fast där under tiden. Men man kan ju lösa korsord :)
   Jag är just nu på bok 41 av 43 av JD Robb, så jag har redan varit i New York i ett antal månader...

   Radera
 2. Självklart följer jag med. 😁Det ska bli kul att komma ut och resa igen😉😂😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fundera på en souvenir som du vill ha (och som inte väger så mycket).

   Radera