torsdag 3 augusti 2017

Shoppingdag i Brooklyn

Gomorron. Sista morgonen i denna stad. Klockan är nu strax 10 och jag behöver lämna studion senast strax före 13. Jag vill ha gott om tid på mig till flygplatsen, speciellt eftersom jag vet att jag kommer att behöva baxa mina 2 väskor upp och ner för massa trappor, och så skall jag gå emellan 2 tunnelbanestationer inne i New York.

Oj vilken natt jag har haft. Kan man få blåmärken av att en säng är för hård? :) Gick och la mig tidigt igår då jag var trött. Somnade väl strax före 21. Tänkte att om jag nu inte kan ligga på sidan (som jag alltid gör hemma), får ont i ryggen av att ligga på mage, får ont i benen av att ligga på rygg, så kan jag ju halvsitta och sova? Somnade som en stock. Vaknade klockan 2 med "blåmärken" på hela svanskotan. Känns som jag har fått mig en smäll. Behöver jag upprepa att jag längtar efter min Tempur-madrass? ;)

När jag vaknade mitt i natten kom jag på att jag glömt ta mina kvällsmediciner, alltså sömnpillret också. Tyckte det var dumt att ta dem så sent, så jag satte mig i sängen och löste korsord i 3 h. Sen var jag trött igen och sov till strax före 9. Nu är jag nyduschad och skall alldeles strax klä på mig och packa ner det sista. Måste bara omorganisera lite i resväskan då min stora necessär inte får plats just nu. Men det skall nog gå.

Igår åkte jag alltså in till Brooklyn för att shoppa. Den första "mallen" jag gick till var inte mycket att hänga i julgranen. Kanske 10 affärer. Det fanns i alla fall en som heter Bath and Bodyworks som jag letat efter. De har så himla smarta små flaskor med sån där handsprit som luktar gott. Jättesmart att ha i ryggsäcken om man känner sig "kletig" om händerna. Köpte ett gäng när jag var i San Francisco senast, men de börjar ta slut. Det blev 5 stycken för 6 dollar.


Sen hittade jag en Target. Där kan man köpa allt mellan himmel och jord. Bra priser också. Skulle väntat med att köpa svägerskans Alka Selzer... köpte den på Wahlgren's (som också är billig) och betalade 9.99. Här kostade den 6.49. Men köpt var köpt. Hittade dock krämen som Ulrika ville ha, en enorm flaska på 1 liter, men jag köpte den åt henne.

Där fanns inget annat för mig att hämta, så jag åkte tunnelbanan en hållplats och gick till nästa "mall". Ännu mindre. Fanns absolut ingenting. Men gatorna däromkring var fulla av roliga affärer. Från klar himmel kom värsta åskskuren, den höll på i säkert 45 minuter, och jag blev genomblöt. Men det var fortfarande lika varmt ute, så det var skönt (ett tag, sen blev det lite jobbigt med blöta kläder...).


Det var inga små droppar som föll! Jag var i alla fall glad att jag inte hade bestämt mig för att åka in till New York och åka runt på bussar utan tak. Fick meddelande från Louise om att det vräkte ner inne i stan också.

När jag var au-pair i Berkeley (utanför San Francisco) 1989-1990 (bodde sen ett år inne i stan också) så jobbade den mamman på Macy's. Hon var chef där. En dag kom hon hem med en present till mig. En badrock och en flaska parfym från ett nytt märke. Jag blev genast helförtjust i parfymen och har försökt att alltid ha den hemma sen dess. Inte så lätt då den inte går att få tag på i Europa. Men med mina egna resor hit, och vänners, så har jag bara varit utan i ett par år. Jag hittade en sån där liten affär där de säljer massa parfymer och annat krafs, och de hade EN flaska för 40 dollar. Men just idag var den nedsatt till 30 dollar. Taget!


Vandrade vidare och hittade GAP Factory outlet. Allt var nedsatt med 40 eller 50 %. Älskar kvaliteten i GAP's kläder och blev jätteglad när jag hittade 3 t-shirtar, 1 linne och 1 par pyamasbyxor. Egentligen skulle de kostat 115 dollar, men var nedsatta till 66 dollar. Av någon konstig anledning behövde jag bara betala 52 dollar. Tack å bock!
T-shirtarna blir perfekta att promenera i, eller ha när jag sover. Linnet kommer att användas i Grekland om några veckor. Pyamasbyxorna invigde jag i natt, de var supersköna!

Mycket glad för mina kap åkte jag hem. Jag hade promenerat en hel del (stegräknaren slutade igår på drygt 24.000 steg, rekord här i NY). Väl hemma blev det middag, slötid, en sista promenad i området, packning, korsord och sen tidigt i säng.

Planet går klockan 17.20, 23.20 er tid. Håll gärna tummarna... sen landar jag i Stockholm 7.15 (då är min kroppsklocka 1.15...). Start mot Göteborg 8.15, landar en timme senare. Då är jag nog ganska trött... Det lär ta ett antal timmar att komma ut ur tullen och sen åka buss hem, så jag räknar med att vara hemma i lägenheten vid 12. Ett par timmar senare blir det buss ner till Billdal för att möta Hanna och Urban, sen åker vi med deras bil och hämtar alla 3 katterna (de har 2 där som kom en dag efter Maggie) och så kör Hanna oss hem. Någon gång måste jag gå och handla lite färskvaror också. SEN blir allt som vanligt!

Som sagt, det skall bli otroligt skönt att komma hem, men å vad jag har haft det bra här! Och detta säger jag bortsett från tappade glasögon och en säng hårdare än en tegelsten (nästan). Jag har sett SÅ mycket som jag tidigare bara har sett på TV. Höjdpunkten måste ju vara att jag vågade mig upp i Empire State Building. Det kan jag leva på i flera år. Fy fabian vad jag är stolt över att jag vågade det!

Tack för att ni har varit med mig på min resa! På återhörande!

2 kommentarer:

  1. Tack för att vi fått vara med på din resa! Alltid roligt att få följa med!

    SvaraRadera
  2. som sagt kul att höra hur din resa har varit. Vågat att ge sig ut ensam men du är stark. Viktigast är att du haft kul och gärna gör om det igen. Världen är stor....

    SvaraRadera